Přejít na obsah

Smartlink / Android Auto / Apple Carplay


VojtěchPraha

Doporučené příspěvky

Ahoj, protože končí 23 týden a to znamená,že se začaly vyrábět Škody s funkcí Smartlink, tak zakládám soutěž kdo první zdokumentuje funkční tyhle funkce.

Dnes jsem byl na dni otevřených dveří, projel se v Superbu a k moji smůle buď ani jeden neobsahoval smartlink, nebo mi to nefungovalo.

Můj telefon je Google Nexus 5 s Androidem M a nainstalovanou aplikací Android Auto, bohužel se ale neotevřel ani Mirrorlink.

 

EDIT: Omlouvám se o vytvoření téma, co se tu nejspíš už rozebírá.

Editováno: , autor: VojtěchPraha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

taktiež sa zaujímam o túto tému, som držiteľom iPhone 5 a vo výrobe mám Škodu Fabia Style so systémom Bolero. Slovenské cenníky však vôbec funckiu Smartlink nekomunikujú, pretože ani služba Apple Carplay ani Android auto na Slovensku ešte oficiálne nie sú spustené (pokiaľ viem, Apple Carplay nie je spustená ani v Česku, o Android auto nemám info). Samotný systém Smartlink by však v týchto multimediálnych systémom už od 23. týždňa mal byť zabudovaný a pri spustení týchto služieb aj na území SR a ČR by teda mal byť pre užívateľov "aktivovaný". Ak viete k tejto téme viac alebo máte iné info, prípadne osobnú skúsenosť prosím podeľte sa o ňu s nami :) Najzaujímavejšie by asi bolo, keby niekto s takýmto autom cestoval napríklad do Nemecka, kde služba Apple Carplay už funguje. Ak to máte niekto blízko za hranice mohli by ste spraviť malý experiment :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak já jsem měl možnost vyzkoušet Smartlink alespoň na chvilku (pár minut), Car Play bohužel nevyzkouší nikdo, kdo nemá Jailbreak na iPhone (a i tak nevím zda to jde), Android Auto obejít jde tím, že si stáhnete aplikaci Andorid Auto např z APKmirror.com. Potom to funguje suprově, nicméně je problém, že se samozřejmě aplikaci neupdatuje sama a pokud je starší verze v telefonu, nejde Android Auto spustit...zajímavé...

Povedlo se mi rozchodit navigaci přes Google Mapa (potřebuje data), handsfree, a Spotify...na víc jsem neměl bohužel čas...jinak jako potenciál v tom je velký...

 

btw nechápu, proč to tady není oficiálně, vše funguje, jen je aplikace v angličtině, tudíž je to jen o lokalizaci a puštění aplikace do Google Play store...pokud tomu vadí nějaký legislativa, ale to si nemyslím....spíš je to jen marketing Googlu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

 

podľa toho čo píšu napríklad tu: http://touchit.sk/1000-km-s-volkswagen-multivan-6-gen-android-auto-a-apple-carplay-sucasne-na-palube/14198 tak VW už vo svojich autách má spustený Apple Car play aj Android Auto aj na slovensku tak prečo by to nemalo fungovať v nových Fabiách? Máte s tým niekto ďaľšie skúsenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Copak o to, Smartlink jako takovy funguje a podporuje Android Auto i Car play.

Android Auto ale nejde (pokud to neobejdes, jak uvadel Akrubek), protoze v CR nelze oficialne stahnout aplikaci z Google Play.

Jina situace muze tedy nastat s Car play, pokud to iPhone v regionu CR umozni... To musi nekdo zkusit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na boleru mi svieti ikona smartlink v menu, tak snáď aj bude podporovaná

Ahoj Armyk takže ak to správne chápem máš Fabiu modelový rok 2016 kupovanú na slovensku, vo výbave Style a Bolero ti ukazuje ikonku Smartlink? Máš prosím možno vyskúšať jeho funkcionalitu s modelmi Apple napríklad iPhone 5 (niekto známy nemá taký smartphone)? Či vôbec funguje a do akej miery funguje Apple carplay. Ľuďom čakajúcim na info tu na slovensku by si veľmi pomohol ďakujem vopred :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, áno mám MR2016. Skús mi prosím ešte napísať, že aký iphone okrem 5ky môže byť, lebo ak chcem rozhodit siete, musím vedieť, čo presne mám hľadať.

iPhone 5 som napísal ako tip len preto že ho používam aj ja teda ma zaujímala konkrétne jeho podpora :) Ale ako písali kolegovia Iphone 5 a vyššie (iphone 5S alebo 5C a 6) by mali všetky podporovať Carplay. každá skúsenosť pomôže

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky by to malo fungovať bez akýchkoľvek zásahov. Nie som si však istý, či to ide aj s telefónom, ktorý nie je pripojený na net. Teda možno bude treba zapnúť mobilný internet. Ak by to nešlo aj tak a iPhone bude v slovenskom jazyku skús prosím v nastaveniach telefónu zmeniť jazyk na angličtinu.  Viac k tomu neviem ani ja sám tak len budem držať palce :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...