Přejít na obsah

OII FL ukradena 10.6.2015


Martingeff

Doporučené příspěvky

Pojištěny proti kradezi to neměl. Stejně Ti pojišťovna prd dá, když je to starší auto. U fungl nového to má smysl.

V tom případě dobře mu tak! Jen ať splácí, aspoň si bude každý měsíc opakovaně uvědomovat, jaký je hlupák, a třeba zmoudří.

 

Nemáš pravdu, že ti dá pojišťovna prd, konkrétně u odcizení celého vozu je to jenom hloupá výmluva. Někdy to v jiných případech zkouší, ne že ne, ale u odcizení celého vozu se nemá pojišťovna pořádně na čem točit, tam je to celkem jednoduché a jasné.

 

Když už jsme u toho, co se týká pojištění vozidel, znám jeden jediný případ, kdy pojišťovna podle mě neoprávněně odmítla vyplatit pojistné plnění z povinného ručení viníka s odůvodněním, že charakter poškození neodpovídá uvedenému způsobu vzniku. To potom opravdu naštve (ale pořád se s tím dá pracovat). Na druhou stranu znám celou řadu případů, kdy lidi vydrbali s pojišťovnou nebo se o to pokoušeli. Tím nemyslím jenom velice rozšířené úmyslné poškození připojištěného čelního skla, ale i pokusy o opakované uplatnění stejné škody a podobné chuťovky. Na jednu stranu lidi nadávají, že pojišťovny plní málo, na druhou stranu se pokoušejí o "malou domů" při každé příležitosti. Děláme si to sami. Pojišťovna je firma jako kterákoliv jiná, podniká za účelem zisku, není to charita.

 

Ještě jednu věc mám na srdci, než tu přestanu šířit OT. Každý druhý má na auto za statisíce až miliony, ale když přijde na pojištění za zlomek jeho ceny, kroutí se jak had, obrací každou korunu a ještě trousí "moudra". Pojistka holt není vidět a nedá se s ní machrovat, že? Ta česká malost! :( Konečně už si, lidi, uvědomte, že pojištění je stejný provozní náklad jako palivo nebo servis. Vlastnictví auta je poměrně drahý špás, přičemž jeho koupí to nekončí, ale naopak teprve začíná. Obecně pak platí, že když na něco nemám, tak si to nepořizuju. Ano, na pojištění se dá ušetřit, ale potom, když se něco semele, by měl být člověk dostatečně soudný, aby si místo výmluv nebo nadávek na všechno a všechny okolo nasypal popel na vlastní hlavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky se musím přidat k názoru ostatních. Přesně jak píše JayBee1, bude platit za svou vlastní blbost. Koupit si auto za statisíce korun a nepojistit ho? Lidská blbost, nic víc. Koupit si Octavii, parkovat venku a nepojistit si ho proti krádeži? To je debilita. 

Mně ukradli auto po 2,5 měsících. Auto za 300 000 a pojišťovna mi nezaplatila DPH a strhla cca. 37 tisíc za spoluúčast a samozřejmě i za snížení hodnoty vozidla. Tady je potřeba si uvědomit, že pojištěná částka není částka, kterou se pojišťovna řídí. Je to částka, na základě které se vyhodnotí cena pojištění. Každá pojišťovna si pak určí aktuální hodnotu vozidla dle svých tabulek.

Jestli měl havarijko na hávárii, živelné pohromy, vandalismus a na krádež se vybodl, ušetřil nějakou tu tisícovku.... Tak si za tu ušetřenou tisícovku může aspoň zanadávat....

Lidská blbost nemá meze... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

blbostí bych to nenazýval - ekonomická teorie říká, že pojištění je čistě spekulativní produkt - buď spekuluješ na to, že ti auto neukradnou a nebo že ti ho ukradnou. I když se to teď nezdá, jednal zcela racionálně, protože většina lidí na pojištění prodělává...Pokud ti auto ukradnou jen jednou za život a nebudeš pojištěný, měl by jsi na tom mírně vydělat, respektive ušetřit na pojistce. Tohle je však postup pro silné, zcela racionálně uvažující nátury - my "emotivní citlivky" volíme pojistku :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnešní pojistky stojí kulový. Já mám havarijko kompletku za 6000 Kč. Nesedl bych do auta bez havarijka, protože při mém štěstí se něco stane.... Dnes stačí malý ťukanec a škody jdou do desítek tisíc. Raději dám 6 tisíc ročně a mám klid. Odřu auto? Padají kroupy? Nějaký zmetek si "zakreslí" na autě? Trefím divoký prase?.... Bude mě to bolet 5000 Kč, případně 5% z opravy... 

Jel jsem s kámošem do Prahy a díky náledí jsme skončili ve svodidlech. Oprava za 78 tisíc + 120 km přepravy do autorizáku a platil 5000 Kč :)

Kolik za rok utratí člověk za blbosti. Co je víc? 78 tisíc nebo 5 tisíc? Ono se to dobře počítá už od úplných maličkostí..... Nabouraný čumák stojí desítky tisíc. Jenom ten nárazník co mám s těma ledkama stojí nový okolo 20 tisíc. Chladič? Xenon?..... Já fakt nevím jak kdo přemýšlí, ale šetří fakt tam, kde se nemá.

U krádeži to už je pak úplně někde jinde.

Navíc zmiňoval, že krádež pojištěnou neměl. Jaký cenový rozdíl dělala pojistka s a bez krádeži.... pár drobných... 0,8% z ceny auta?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu, že peníze nevznikají samy od sebe a pojišťovny na pojistkách vydělávaj, je jasné, že někdo musí tratit a kdopak to asi bude...Ale to nic nemění na faktu, že mít nepojištěné auto je o nervy. Já platbu pojištění beru jako placenou službu, která mi přináší klidné spaní a holt to něco stojí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu, že peníze nevznikají samy od sebe a pojišťovny na pojistkách vydělávaj, je jasné, že někdo musí tratit a kdopak to asi bude...Ale to nic nemění na faktu, že mít nepojištěné auto je o nervy. Já platbu pojištění beru jako placenou službu, která mi přináší klidné spaní a holt to něco stojí...

Přesně tak.... Je to služba, za kterou si platíš... Klidné spaní za pár korun. V porovnání s možnými následky to je sranda....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi máte pravdu, že pokud člověk parkuje auto na ulici je lepší pro klid duše to mít pojištěný.

Kámoš co mu ji ukradli to bohužel neudělal, ale asi nepředpokládal, že by na zapadlé vesničce na Vysočině někdo kradl auta.

Před tím měl OI combi a za x let co ji měl na ulici tak se nic nestalo...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je na tom právě nejpodezřelejší, že auto zmizelo měsíc po koupi odněkud z dědiny, kde dávají lišky dobrou noc. Bohužel PČR v drtivé většině případů nevyšetří nic. Což je mimochodem další důvod mít pojištění na odcizení.

 

Tak mě napadá, má od toho auta oba klíče? Protože jestli dostal k autu jenom jeden, smrdí to jak mrtvola a PČR by o tom určitě měla vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...