Přejít na obsah

Malý techničák - necháváte v autě?


camillio

Doporučené příspěvky

Necháváte malý techničák v autě? Střídáme se o auto se ženou, takže varianty jsou buď že bude fixně v autě (což ale nevím, jak se líbí pojišťovnám/PaCH v případě krádeže auta), nebo nosit z auta, pak ale s rizikem, že ho každou chvíli zapomeneme. A teď babo raď :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, a jsu zase u toho. Sice chápu, že "auto není trezor", ale taky to není nákupní taška kterou kdokoliv odnese a stejně, už vůbec se v něm nemá nikdo cizí co hrabat. Zadalší, malý techničák má pro zloděje stejně (skoro) nulovou hodnotu. Himl, koho ten zákon chrání...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si zrovna právě že nemyslím. Má čas po tu dobu, dokud se krádež nenahlásí (což může být samozřejmě dlouhé různě). Ze zkušenosti - policie při běžné silniční kontrole stejně papíry lustrovala, i když byly kompletní. Ale to podstatnější - nevím jak vás, ale mě policie za posledních 5 let zastavila 1x a to ještě po půlnoci, když chytali opilce (já zrovna vezl ženu do porodnice :-)). Ženu stavěli 2x, jednou při velké celostátní akci (to se auta asi moc krást nebudou) a jednou při běžné lokální akci. Pravděpodobnost, že zastaví zrovna čórkaře je teda, aspoň tady na jihu, limitně nula.

 

Aby nedošlo k mýlce - ročně najezdíme tak 20 tisíc km po půlce republiky, od ČB po TP/CV, takže sice žádný kamión, ale ani nedělní nákupy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, uz vymýšlím způsob, kterak OTP svázat s klíčem od auta. Jakmile to bude volně, tak s tím v peněžence každou chvíli někdo bude cestovat po všech čertech :-/

 

Už by mohly být nějaké elektronické OTP, čipová nálepka ke klíčům apod. Tím by to bylo vyřešeno jednou provždy :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím jak vás, ale mě policie za posledních 5 let zastavila 1x a to ještě po půlnoci, když chytali opilce

 

Mám auto třičtvrtě roku a stavěli mě 2x. Jednou když jsem u prodejce auto zkoušel(prasklá žárovka v denním) a to jsme jen vyjeli z brány a pak asi před měsícem. Ale měli nějaký rozhašení systém pač furt blekotal kolegyní, že je to nějaká blbost a pustil mě dál(asi jim to hlásilo, že bylo ukradeno).

 

Já se to snažím dělat jako Ovce, i když jezdívám sám - nechávám techničák a zelenou kartu pod klíčema v chodbě.

 

V Praze mě auto stojí na hlídaném placeném parkovišti takže tam to většinou nechávám v autě, ale když dorazím domů tak to beru z auta.

 

No, uz vymýšlím způsob, kterak OTP svázat s klíčem od auta. Jakmile to bude volně, tak s tím v peněžence každou chvíli někdo bude cestovat po všech čertech :-/

 

Špatně jsem to napsal. Techničák a kartu položím na klíče, takže bez toho neodejdu k autu. Rád ti to o víkendu vyfotím :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Což fotit netřeba, táta to taky takhle dělá, takže to je furt pokupě. Spíš je problém, když člověk zastaví u obchoďáku na nákup, tak si strčí klíče do auta a techničák někam do kapsy a pak doma jen hodí klíče kam patří a na techničák nevzpomene. Nevzpomene proto, že má frmol s dvěma prcky (obzvl. ujel-li aspoň 100km) a je rád, že auto nezapomene vůbec zamknout.

 

Ad policie: tak to máš štěstí :-) Já bych si osobně přál je vidět častěji, vzhledem k tomu, jak to na silnicích občas vypadá. A ježto jezdím předpisově, tak mi nevadí, když mě zastaví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, přesvědčili jste mě. Trochu jsem to pořešil - mašle z konference s karáblí (mám i hezčí mašle, ale tahle minimalistická se zdá nejlepší), na karábli klíč od auta a OTP ve futrálu. Když sednu do auta, přehodím šňůru za volant, takže vůbec neplandá, nepřekáží a na vyskočení do obchodu ideální. A ještě se dají připnout např. klíče od domu (mám kroužek s dvěma klíči, nesnáším ty obrovské svazky).

 

post-94439-0-64030500-1435843270_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud parkuju v Praze na hlídaném placeném parkovišti většinou ho tam nechávám. Pokud jsem doma před barákem beru si ho sebou. Při nákupu jak kdy, pokud jdu sám a vím, že jsme během chvíle zpět neberu, ale občas když  je to na delší dobu ho vezmu(akorát mě ale pak otravuje v kapse :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...