Přejít na obsah

Klima nevychladi auto


Pavska

Doporučené příspěvky

Zdravim můj problém je že mi klima nevychladi auto. Kontrola klimi natlakovani dusikem. Žádnej únik, znova naplnění. Z vydechu jde vzduch kolem 5°c to same ukazuje i vyparnik. Na zkoušku dane nové čidlo teploty na výparníku original. Teď problém je že když je auto vyhráte na 40°C tal aby za půl hodiny spadla teplota jen k 35°c. Kdyz bylo venku kolem 25°C tak jsem z vydechu naměřil 3.1°C a na výparníku dle vagu 2.°C . Nepomaha ani když dam jen vnitřní okruh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Točí jsou nové větráky a fungují obe rycchlosti. A dnes jsem spozoroval že když venku bylo 35°C tak jsem se na výdechách dostal na nějakych 9-7°C což se mi zdá hodně. Další poznatek je když stojím na místě na volnoběh tak teplota z vydechu stoupá klidně až na 12°C a když se rozjedu nebo zvyším otáčky tak zase klesá. je v háji kompresor že už nestíhá ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kompresor spíše ne. Vypadá to spíš na formální problém s chlazením.

Určitě zajeď na vapku a pořádně prostříkej přední chladič (kondenzátor).

Také se hodně stává, že jak jsou chladiče na klimu a fridex blízko sebe, mezi nimi se vytváří bordel, takové "blátíčko" a to abys dostal ven, musíš shodit nárazník, ev. i chladičovku, přední kondenzátor (chladič na klimu) odklonit a pořádně vyvapkovat-vyčisti oba chladiče. Mezi chladiči musí být čisto a žebrování by nemělo být narušené

Tady bude zakopaný pes.

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes vapkou vyčištěno. Mezi chladiči skoro nic nebylo jen 2x skvrna o 5x5cm. Zvenku taky ok. Tak uvidíme. Ale zaráží mě to že když stojím na místě tak teplota stoupá ale když se rozjedu tak začne hodne pomalu klesat k tem 8 až 7 jako by nestíhal na volnobeh chladit kompresor. No nejlepší bude to znovu naplnit asi a uvídím kolik tam zustalo či něco uteklo a pak to řešit dál

Editováno: , autor: Pavska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...