Přejít na obsah

Ložisko předního kola - rozmer Gufera


N_b_r_t

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

kedze nikto nic tak som sa dal na opravu bez noveho gufera,

 

mozno niekto ma ukamenuje, ze tak sa to nerobi, lahsia je vymena atd..., ked uz huci, ale ja som stale toho nazoru ze zaklad loziska je mazanie.

 

takze zacalo mierne hucat predne lozisko napravy, kedze uz mam skusenosti s inym loziskom z ineho zariadenia ktore som nevedel zohnat, tak som sa rozhodol, ze skusim mu predlzit zivotnost tym ze ho vycistim a namazem,

na fabii jedine mozne miesto kde sa da dostat k lozisku je zo zadnej strany, kde vidno aj Gufero, na prekvapenie ked som ho vybral tak to neni ani klasicky simering ale su to len dva pruzky, jeden vnutorny cierny a druhy cerveny vonkajsi. vid priloha.

 

lozisko som vycistil - preplachol som jemnym olejom aj s WD atd..(hned lozisko ide bez hucania a ovela lahsie, nastastie volu nema),, upchal som kym zozeniem simering, a docasne som dohno dal klasicky motorvy olej, neskor ked uz budem mat gufero tak urobim emulziu motorovy olej a grafitove mazadlo a natlacim dohno.

kedze lozisko sa sklada z dvoch gulovych lozisk, k prednemu som sa vedel dostat len s ihlou cc. 0.9mm, cez neho som natlacil aj do predneho.

 

 

Pekny den

N

 

post-36461-0-08678900-1439886801_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě nám dej vědět o kolik jsi prodloužil životnost.Ložisko samozřejmě půjde lehce,když nahradíš hustou vazelínu řídkým olejem.Jestli už ti ložiska hučí,což je způsobeno mechanickým opotřebením,tak už je nic nezachrání.Jestli nehučí,tak jsi jim touto "opravou" podtrhnul zdraví a životnost.Prachovky samostatně,pokud vím,nekoupíš,ty co tam byly jsi zničil,takže podle mě sis vydělal.A grafit do ložiska také není moc dobrý nápad.

Editováno: , autor: standavfr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked posles krystalovu gulu dam vediet :kol-47: , uvidime

skoda ze si nebol pri tom, to lozisko bolo suche ako moje hrdlo po robote :kol-27: tam uz nebola ziadna vazelina, ked nieco huci nemoze byt mokry, ked nieco je mazany a poskodeny ma typicky mechanicky zvuk, podla mna to poznas tiez, a ked otocis kotucom take lozisko hned poznas ze co je zac :D

vsak uvidime, :D skusim ich zohnat, pripade ich nahradit guferom aj s prachovym krytom(TYP MST alebo TYP GVST).

prachovky nevyberies bez poskodenia, to sa nedalo...

 

preco neni dobre grafit do loziska ? podla mna na tazko zatazene miesta grafit je najlepsi.. ale mozno ze sa mylim... tak co ine mam dat podla teba ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dej tam nějakou lepší ložiskovou vazelínu.Na grafit to má už docela velké otáčky,mohl by zhrudkovatět,pak se nalepí na styčné plochy,bohužel nerovnoměrně a ložisko bude hučet.Obsvlášť,jestli se ti tam dostane voda,vypláchne mazivo a grafit zůstane.Jestli bylo ložisko suché,tak už tam stejně je piting a na dlouho tvoje oprava nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dakujem,

mas nejake konkretne odporucanie na tu vazelinu, typ, vyrobca ?

este otazka ako ho dostanem medzi lozisko, kedze je to dvojradove, a do prednej som vedel natlacit olej len cez ihlu.

 

no skusal som objednat tie prachovky, a vyzera ze tato velkost- 54x68 su nejak chranene, odpoved od viacerych bolo :

"forma je chranena pravdepodobne vyrobcom zariadenia." tak isto na gufero.

odporucaly my namiesto tych prachoviek gufero typ GP SI - co je do prasneho prostredia aj s prachovkou, a silikon.

zistujem este 53x68. najblizsie : 52x68 sa da objednat bez problemov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak zatial drzi dobre, odvtedy som uz namazal aj lave lozisko, takze zatial pohoda, neviem sice kolko som najazdil kedze som zabudol zapisat stav km, ale casto denne najazdim aj cca.240km. zo skusenosti z praveho loziska ktora uz zacal hucat, je ze treba to namazat skor, kedze vnutorne prachovky sa nedaju vymenit, a uz trosku vytlaca mazivo, sice je pravda ze ja som tam napchal dost...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...