Přejít na obsah

Vymena projektorov H7 za klasicke paraboly H4


T003

Doporučené příspěvky

A co místo parabol dát natáčecí projektory? Dělal to sekyji a podle něj svítí o hodně líp, zkus se ho zeptat u něj v tématu: Sekecův Roomster RECARO edition

Ale koukám, že kvůli tomu musel tahat kabely a dělal to, když měl odstrojenou přístrojovku. Pokud by se musela kuchat jen kvůli tomu tak do toho hádám nikdo dobrovolně nepůjde. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lebo tie povodne projektory svietia uplne naprd....mozes tam dat ziarovky ake len chces. Myslim povolene halogenky

 

 

Tak já mám natáčecí před FL světla a taky to svítí uplně naprd. Měřil jsem napětí na žárovkách a mají pouze 11,7V (na akumulátoru 13,8. Bud pujdu cestou HID spínané přes relátko, nebo bych to vyměnil za H4 paraboly - sice to nebude tak krásný, ale jde mi o to, že ty světla fakt svítí dost blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tie paraboly mam origo skodovacke, ziadna cina. A pacia sa mi. Tak dufam ze budu aj lepsie svietit. Len mam pocit, ze problem bude po vymene z projektorov na H4 v dialkovych svetlach. Preto ma zaujima, ci s tym ma niekto prakticku skusenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa mňa to bude dosť podobne svietiť, akurát sa ti možno bude zdať, že to svetlo bude viac rozšírené. (ja by som to nemenil) V šošovkových svetlometoch máš dialkové pripojené na elektromagnet clony šošovky takže tam sa to bude musieť nejak poriešiť aby to išlo na jeden konektor H4ky žiarovky a to je asi celé. 

 

 

PS1: Skúšal si tam dať aj žiarovky OSRAM veľa ľudí si ich pochvalujú. Nemáš zvnútra zašpinenú šošovku ? To je jedna z možných príčin zlého svietenia.

 

PS2: Ja som zdroj svetla zmenil  zo žiarovky H7 na Xenonovú výbojku a už teraz vidím dostatočne. :-)

Editováno: , autor: marfan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiez mam dojem, ze moje H4 lepsie svietia, ako ocove H7 na Roome. Tam ked mam ost v noci, tak stale cakam kde koho zrazim. A este ked som na svojej dorobil Corner, jedna basen s tym jazdit...

K vymene mas aj paticu uz? Na nej by som porovnal zapojenie s povodnymi H7. Tu potrebujes laickym rozmyslanim 3 vodice - kostra (predpokladam, ze je spolocna), tlmene a dialkove. H4 mozem vyfotit, H7 momentalne nie je doma. Tak to vyskusat na necisto, ci vobec budu funkcne dialkove (musia zhasnut jedno vlakno na H4) a svetelna truba

Este odporucam prezriet sekciu Ostatne - Servisne manualy. Tam by to mohlo byt uvedene ako zapojit

--

Z mobilu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Měřil jsem napětí na žárovkách a mají pouze 11,7V (na akumulátoru 13,8. ... 

Toto by vyřešilo relátko připojené přímo na akumulátor vodičema aspoň 2,5 mm2. Relé spínané tím co původně vedlo na žárovku. To se potom to napětí z akumulátoru na žárovku dostane plné. Né až to projde přes všechny spínače a tenké vodiče v palubce.

 

T003: Musel bys k dálkovým vláknům H4 vést nové vedení. To co je vedené k magnetům clonky v projektorech by asi na 2 x 60W nestačilo. Mohl by ten úbytek napětí ve finále být horší než popisuje "lumpo"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skús niekoho v okolí kto má svetla H4ky na fabii akú máš ty a popozerať ako to jednak v poistkach pozapájané, na ktorej pozícii je poistka na dialkové. 

 

Podľa toho čo som pozeral na nete tak väčšina žiaroviek H4 má príkon dialkového vlákna 60W  a stretávacieho 55w je to tak ?? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslim si ze pri vymene projektorov za klasicke h4 paraboly nastane problem v tom, ze na h4 ziarovke bude stale svietit vlakno pre stretavacie svetla. A to aj po zapnuti dialkovych svetiel. A dalsi problem je, ze neviem ci mi vobec pojdu zapnut vlakna na dialkove svetla. Vy menim poistku 36 za 15A, a ak pojde stava kablami na povodne magnety do dialkovych vlakien, netusim ci tie kable nezhoria.

Preto sa pytam, ci to dakto uz nerobil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli budu mít chvíli čas, tak zkusím naletovat na H7 žárovky kabel o průřezu alespoň těch 2,5mm a připojím to natvrdo na baterku a pojedu to projet v noci. Pakliže to bude o dost lepší, tak to pak zapojím přes relátka a bude to. Jen je tázkou, jestli ty žárovky nepujdou podstatně dříve do kopru. A taky co na vyšší teplotu řeknou ty čočky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To přepínáná světel by vyřešilo přepínací relátko.

Původní přívod na H7čku by se zapojil na pohyblivý kontakt v relé a jednotlivý vlákna H4 na pevný kontakty v relé.

Cívka relé by se zapojila na přívod k clonce.  Tím by se vyřešilo přepínání světel a hlavně to aby tlumená zhasla při přepnutí na dálková.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Vymena projektorov H7 za klasicke paraboly H4

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...