Přejít na obsah

BiXenon AFS - problémy / závady


Xfire

Doporučené příspěvky

Ahojte. Otazocka: nastavovali sme svetla na o3 rs . Klasika cez vcds basic setting. Jak sme klikli na basic setting a spustili tak sme srobovali a zrovnali svetla. Pri srobovani na palubovke vypisalo: afs error. Svetla sme nastavili a potom sme nastavenia ulozili. Neviem ci sa dobre pametam ale predtym od vyrobi ked som stal v garazi a zatocil volantom tak som videl ako sa svetla natacaju. Ale teraz sa pri stojacom aute nenatacaju. Jak to vlastne funguje ? Maju sa natacat na o3 svetla aj ked auto stoji alebo az od urcitej rychlosti. Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj, poslednich 14 dni registruji problem na mych svetlech. Vzdy pri startu by se asi mela serizovat svetla synchronne. Tzn.dolu, pak od sebe a k sobe a nahoru. Pricemz levy svetlomet se kolikrat opozdi, nebo jde jen nahoru a dolu. A co vic, je na levem svetlometu porad zaple dalkove a prepinani mezi potkavacim a dalkovym funguje pouze na pravem svetle. Takze ridici v protismeru maji urcite radost :-/  Mel nekdo podobny problem? Muze to byt spatnym svetlometem, nebo ridici jednotkou? Jde toto zjistit na diagnostice? Bohuzel mam uz po zaruce a cena noveho svetla je masakr! Predem diky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové určitě kupovat nechci, dnes mi v servisu zjistili, ze ridici jednotka by mela byt v poradku. Ale klapka, ktera udava potkavaci a dalkova svetla nefunguje. Takze me ceka koupit cely svetlomet. Akorat nevim, dle jakeho kódu na svetlech se ridit. Mam 5E1 941 015 B 09S, ale na internetu jsem nasel svetla s kódem stejným, pouze na konci 15S. Tak nevím, zda mohu koupit, nebo zda je tam skutecne nejaky rozdil...neporadi nekdo?

IMG_3434.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby se někomu hodilo: Dnes jsem vyměnil světlomet za "nový" (z vrakoviště). Je potřeba povolit nárazník, ale netřeba úplně sundat. A aby se šlo dostat k jednomu pitomému šroubu, který spojuje nárazník napevno ke karoserii, je potřeba sundat podběh. Pak je to už relativně přístupné. Ten šroub je totiž ukrytý pod světlem, takže se k němu může jako k penězům. A šrouby na nárazníku odstranit tak ze 2/3 na požadované straně, pak ho lze dostatečně vyklonit a dostat z něj tak světlo.

Pomohlo mi i toto: http://www.briskoda.net/forums/topic/313708-octavia-3-iii-vrs-front-bumper-removal-how-to/?p=3753713

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, vymenil...za 3500,- svetlomet (vrakoviste). Prestrojil ridici jednotky ze stareho na "nove" a nechal pred chvilkou u Skody seridit. Pry se musely znovu nastavit ridici jednotky, stejne tak sklon. Hotovo za dalsich 345,-. Takze cajk :-)

u stareho odesla klapka co preklapi z potkavacich na dalkova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak ještě k té synchronizaci po nastartování. Vysledoval jsem, že pokud nastartuješ a necháš auto v klidu, tak synchronizuje světla správně. Pokud ale nastartuješ a potočíš volantem, tak světla zblbnou. Tedy nastaví se nakonec správně, ale pravé se synchronizuje jinými pohyby od levého a ukončí nastavení o něco později než levé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

To mě odešla výbojka na 30 tisících km. To bylo asi před rokem a půl. Když jsem se ptal v servise na cenu, bylo mi řečeno 3,5 tis. jedna. A že se doporučuje je vyměnit obě naráz. Šel jsem do kolen. Naštěstí ji vyměnily na záruku, ale jenom tu jednu. Za 2 měsíce jsem byl v servise i s druhou výbojkou. Ale koukal jsem teď, že se dá origo výbojka sehnat už skoro za 2 tisíce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na BiXenon AFS - problémy / závady
  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...