Přejít na obsah

Funkce automatických světel?


apendix2

Doporučené příspěvky

Najde se někdo, kdo by upřesnil, jak přesně fungují světla v modu AUTO?

Mám pocit, jakoby existovaly 3 režimy:

1- moc světla - svítí pouze denní, osvětlení prostoru dveří v zrcátku nesvítí po odemčení

2- málo světla - svítí hlavní světla, ale pravděpodobně je odstavena funkce natáčení. Funkce cornering nefunguje. Po zamknutí nejde comming home, ani leaving home, osvětlení prostoru dveří v zrcátku svítí po odemčení

3- tma - svítí hlavní světla, funkce natáčení funguje, stejně tak i cornering. Po zamknutí comming home i leaving home funkční, osvětlení prostoru dveří v zrcátku svítí po odemčení.

 

Umí tohle někdo potvrdit / vyvrátit? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 5 týdny později...

Na svém autě jsem zaznamenal jen režimy 1 a 3 (tzn. jakmile svítí xenony, svítí i ostatní "fičůry" jako corner, CH, LH apod.).

 

V každém případě ale takto:

  • Pokud svítí denní, všechny funkce (corner, LH, CH apod.) jsou vypnuté.
  • Pokud svítí xenony, aktivuje se automaticky corner (do 40 km/h) a natáčení světel (od 10 km/h).
  • LH a CH mohou​ mít nastavené prahy vnějšího osvětlení jinak, to nevím jistě.
Editováno: , autor: wizaard
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Albion: Samozřejmě, ale jde o to, o čem se bavíme. Pokud se bavíme konkrétně o všech možných režimech světel (a to i včetně AFS), tak je jich samozřejmě řada a i těch podmínek či "spouštěčů", které hrají roli, ej X. Diskuse v tomto vláknu byla zaměřená hodně na prahy světelného senzoru, na základě čehož jsou aktivována určitá světla, nebavili jsme se konkrétně o různých dalších podmínkách (jako je rychlost, natočení volantu, aktivní směrová světla, stěrače, ...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wizaard - prepáč, nevšimol som si, kedy sa téma skľúčila len na prahy svetelného senzora.

Reagoval som na prvú vetu prvého príspevku: Najde se někdo, kdo by upřesnil, jak přesně fungují světla v modu AUTO?

 

Ešte raz sa ospravedlňujem za nepozornosť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná jsem se ani já nezeptal dost jasně... Wizaard mě ale pochopil. Co se týká manuálu, tak ten mám přečtený xkrát. Opravdu špekuluji nad tím, jak se auto chová při různých intenzitách venkovního světla. Např. dneska jsem jel v 6:30 a při odemčení se nerozsvítil Leaving home, v zrcátku mi ovšem svítilo světýlko na nástupní prostor a xenony se po zapnutí zapalování zaply.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tenhlestav jsem také zaznamenal, i jsem dokonce kvůli tomu po tmě šel otevřít auto, jestli mi něco nepřestalo fungovat.

Mimochodem, když dát přepínač na 0, tak mi stejně dolní, asi tedy denní, i tak svítí. Svítí Vám na 0 něco? Mám ale přepnutý comming z xenonu do do denních.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

apendix2: Ráno se mi to taky běžně stává, že se mi rozsvítí xenony (tzn. čidlo světla už přepne do nočního režimu), přestože je venku poměrně světlo, ale přitom CH se nerozsvítí (opět jasný důkaz, že CH a LH mají jinak nastavené prahy než denní světla a xenony - je ale třeba si uvědomit, že to nastavení prahů pro denní světla či běžné svícení má své "přesahy" z obou stran - jednoduše když vyjedete brzy ráno ještě za tmy, světla nezhasnou hned, jak vyleze slunce, ale ještě budou nějakou dobu svítit, to samé naopak - pojedete-li ve dne a začne se stmívat, nerozsvítí se hned světla; řekl bych, že je to taky ochrana před mezními hodnotami, kdy by světla blikala). Upřímně jsem v tom ale nikdy nehloubal, protože mě to fak netrápí. :-) Ale myslím si, že ferda25 by dokázal pomoci (pokud bude ochoten a bude mít čas) - ten má tyhle věci probádané, řekl bych, asi nejvíc na světě (na fóru určitě).

 

AR1: Jak píše apendix2, pokud je aktivní denní svícení v menu MaxiDotu, pak svítí denní světla, i když je spínač světel na 0, to je normální (a u aut bez senzoru nebo automatických světel by to ani jinak fungovat nemohlo, samostatný režim přepínače na denní svícení neexistuje).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...