Přejít na obsah

Náhrada ŘJ 038 906 018 AM


acjaja

Doporučené příspěvky

Mám Octavii I 1,9TDi 81kW, motor AHF, r.v. 1998. Dlouho jsem nemohl vyřešit problém, kdy mi auto při dojíždění na neutrál těsně před zastavením zavibrovalo. Nakonec na to přišel jeden machr přes autodiagnostiku, že je chyba v ŘJ motoru. Tuto verzi mi pak potvrdil i pan Janda z firmy CIMBU autosport, který mi to chipoval přepájenim pamětí – moje jednotka ještě nejde flashovat. Označení má 038 906 018 AM a je potřeba ji vyměnit, protože obsahuje chybu. Škodovka to v době záruky bez problémů měnila, ale nikde nemůžu zjistit, za jakou ji měnili. Předpokládám, že číslo zůstalo stejné, jen se liší poslední dvě písmena. Nevíte to někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není hezký obrázek   :kol-26:  ale díky za něj.

Tak teď nevím, jestli se ta jednotka může lišit Bosch označením nebo jak ji rozlišují. Každopádně tam musí být nějaká změna. Dnes jedu do autorizovaného servisu, tam mi snad poradí.

Editováno: , autor: acjaja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdříve mi to nechtěli povědět, ale jelikož jednotku nemůžou sehnat, tak mi dali její číslo, abych se po ní podíval sám. Jedná se o jednotku 038 906 018 B.

Koukal jsem na netu, ta jednotka je pro motor 66kW, tak snad vědí, co dělají...

Editováno: , autor: acjaja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže tudy cesta nakonec taky nepovede. Jelikož mi vrtalo hlavou, zda mohou dát ŘJ z 66kW na svůj 81kW motor, tak jsem volal do firmy CIMBU, kde mi to chipovali a odpověď byla jednoznačná - v žádném případě. To mi potvrdili i v další firmě, kde se zabývají autodiagnostikou. Začínám z toho být dost bezradný, nyní ještě zkouším známého, který pracuje ve škodovce, zda o mém problému něco nezjistí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj, nechci zakladat nove tema, tak se zeptam zde.

 

Ukradli mi auto, pak ho nasli, ale rozebrany, tak sem to dal dohromady, a cca po mesici, se mi ozvala PCR s tim, ze nasli moji RJ. Bohuzel byla rozlamana spinacka, tak jsem koupil RJ, budiky, spinacku klice a zamky z jednoho auta abych to nemusel kodovat. Je tu nekdo, nejlepe z Prahy, kdo dokaze zjistit co s jednotkou delali? PCR tvrdi ze byla v Mlade Boleslavi primo ve Skodovce na expertyze ale nikdo mi uz nerekl, zda s jednotkou neco delali.

 

Jedna se mi o to, zda nekdo neobesel imbolizer, protoze jednotku nasli v jinem aute. A dalsi veci je to, zda v ni zustal CHIP, ktery tam byl... Privezl bych RJ + budiky...

 

Predem diky za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...