Přejít na obsah

Alu kola


foromen

Doporučené příspěvky

wilson: Neměl by být problém ty 205/60 nazout na Antares kola 6''.. jen si myslím, že když je pak nasadíš konkrétně na Roomstera nebo Fabii, kde vypadají řeknu '' tak akorát '', bude Roomster vypadat jako offroad. Zkrátka si myslím, že to budou balóny. Ovšem s nazutím by problém být neměl.

jozzi: Přesně, stejně tak jsem neviděl černé Antares..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti naprosto rozumím, taky bych chtěl upotřebit gumy, které mi leží doma. Je ale pravda, že v případě pojistné události, kdy způsobíš škodu či újmu na zdraví ty nebo druhý a toto řeší PČR, zajímá pojišťovnu stav vozidla při dopravní nehodě a jeho technické parametry. Pojistný likvidátor ( někdy i Policie na místě ) zapisuje stav a rozměry pneu. Pak je bude určitě zajímat, proč jsi nepoužil pneumatiky, které jsou na uvedené vozidlo schválené a uvedené ve VTP - následuje problém. Nevím jak u újmy na zdraví, nicméně při hmotné škodě budeš řešen buď jako viník, spoluviník a nebo v případě, že jsi nehodu nezpůsobil ty, budeš odškodněn třeba jen z části.. Na tvém místě nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Bez urážky. Mě ty nízkoprofiláče moc neoslovují ani napohled. To je jen věc názoru. Ale musí to být kostitřas. Zvláště na našich silnicích. Pumpuje se do nich vzduch? :kol-28:  :kol-33: Připomíná mě to kola z tanku, teda výška gumy.

Vzpomínám si, když jsem měl před x lety, ještě Š100 se 14'' a na 120-tky začali dávat 13'' (stejný půměr kola, menší disk, více vzduchu a gumy). Dlouho jsem neváhal a přezul jsem taky. Bylo to měkčí, komfortnější. Vím že dnes je líp odpružený podvozek, ale přesto to musí být hrozně tvrdé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj je to určitě věc názoru.. Já mám teď obuto 205/45 R16 a co se týče pohodlí, tak mě to vyhovuje daleko více, když je tvrdé.. Jediné minus, které v tom vidím já, že se mě zvýšila spotřeba  :kol-60: po přechodu ze zimních pneu (185/65 R15) ale dalo se to čekat...  :kol-60:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Comety jsou doma a čekaj na přezutííí :D

 

Prosím ťa, keď ich ešte nemáš na aute zváž mi jeden disk aj s pneu. Ja už nemám možnosť ich zvážiť.

Inak podľa toho ako to tu sledujem, tak tie disky dosť kazia spotrebu. Mám pocit že sú minimálne o polovicu ťažšie ako kamarátové plecháče. A čím ťažšie koleso (a neodpružená hmota), tým horšia spotreba. Keby tie 15-ky nevyzeral tak balónovo, tak ich už mám na aute.

Editováno: , autor: Ivan Horváth
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím ťa, keď ich ešte nemáš na aute zváž mi jeden disk aj s pneu........ Keby tie 15-ky nevyzeral tak balónovo, tak ich už mám na aute.

18,8 kg jsem navážil na digi. váze, kdybych měl jěště ty plecháče tak je zvážím a porovnám taky, ale včera jsem je prodal. Snad ti to pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdarec, nechci zakládat nové téma, tak jen rychlá otázečka ohledně alu kol Kentaur 17". Dají se tyto kola použít na FII, mám pocit, že ano, ale raději se zeptám. Na netu jsem našel větu, že tyto kola jsou jen pro verzi Scout - kvůli ET. Dále jsem se díval do TP a tyto kola tam nemám zapsané, čili po jejich pořízení bych si je musel nechat schválit a dopsat do TP. Je to tak? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

LukášCBR: Kentaur 17" jsou použitelná v kombinaci se sportovním podvozkem, kdy má F2 zapsaná kola 205/40/R17. Byla i volbou pro model Sportline. Jinak zapsat prakticky nejdou, resp. nejdou zapsat originální litá kola. Ale o tom si projdi tady na foru téma u Octavií, řeší tam zápis Spiderů pro řadové jedničkové Octavie. I na jiných fórech najdeš na tohle téma tuny materiálů... Převážně zklamaných majitelů, kterým se nedaří zapsat větší velikost kol. Ty jdou totiž převážně zapsat jen v případě, že máš tzv. typový list, který mají vydaná neoriginální kola... Snad ti tato základní informace stačí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...