Přejít na obsah

Výměna oleje v DSG (6 st.)


camron

Doporučené příspěvky

hele nevím, já nejsem zastánce DSG,tak se o to více nezajímám. jenom vím, že tamten olej se leje do 3.6 DSG převodovky.

 

stačí googlit, prej do 7 stupnového

http://www.audipartsdirect.co.uk/product/Genuine_Audi_7_Speed_Dual_Clutch_Gearbox_Oil_1L_G052529A2_G052529A2

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim, chci se zeptat zda tento olej je original pro skoda vw? Co jsem nasel na netu baleni, tak jsou jine, barevna loga i jina grafika...zas si rikam, kdyby to byl nejaky padelek,tak tezko by udelali uplne jiny prebal. Vim , ze prebalu je vic druhu tak se ptam tady znalejsich??  Nerad bych koupil nejakej sunt.

 

Dekuju

 

WP_000920.jpg

WP_000921.jpg

Editováno: , autor: xavier
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj, mám Superb II 2.0TDI, najeto 98 000 a auto mam par dni ze Svycarska. Chci se zeptat, zdali v origo Skoda servisu delaji vymenu oleje v dsg jen vypustenim/napustenim anebo delaji i pruplach? Jedna se mi o to, jestli se vyplati zaplatit tu vymenu i s proplachem (cca 7000 kč/3hod) anebo si to muzu klidne udelat sam a material nakoupim origo oleje/filtry. Jsem dle meho mineni zrucny, tudiz jak jsem se dival co vsechno obnasi vymena oleje/filtru v DSG tak mi to prijde velice jednoduche a tudiz kdyz si to udelam sam, tak vim presne jak dlouho to necham odkapat atd... Spise se mi jedna o to, jestli ta vymena i s tim proplachem skrz ten pristroj je lepsi a tudiz se oplati priplatit si nebo ne a staci jen vypustit/napustit.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak vymena oleje v dsg zrovna teda uplne jednoducha neni at uz teplotou prevodovky pri ktere se musi deal tak postupen razeni a odkapavani oleje pro urceni spravneho mnozstvi. V servise meni olej bez proplachu. Samozrejme je mozna lepsi to udelat s nim, ale zalezi jaky maji ten prostroj a vetsinou hjo nikdo nema kvuli investici a jeji dlouhe navratnosti.

Editováno: , autor: jirka pribyl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono vetsinu veci co jsem si na aute delal, je vzdy na mnohem lepsi urovni nez v servisech. Ono pokud neni clovek totalni lempl, tak ho i takovy veci bavi, neco se nauci, neco usetri a hlavne presne vim, jak na tom ten dil/vymena je. Neni to ten styl, ze to vypustim, hlavni proud vytece a hned zaviram a plnim. Proste to necham klidne 5-10min kapat, nikam nespecham, mezi tim zkontroluju jine veci. Takze tady neni hlavni duvod uspora penez, to je az bonus k tomu vsemu, ale hlavne se necemu priucit,poznat a ver, ze hobby opravar je leckdy kvalitnejsi a precinejsi, nez menici v origo servisech :D :D

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiež nevidím dôvod ak za výmenu účtujú max 1NH tak to nemá význam ... preplach je sprostosť v 60tkm intervale s toho vyteká krásny čistý olej , navyše to má aj filter ... zase také zložitosti okolo toho nie sú , proste vypustiť , naplniť 5-5,5L , zohriat na 30st , prekvaltovat a nechat vytiect prebytok ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kdyz ma clovek moznost si to vymenit a umi, tak proc ne. Ja si prave myslim, ze proc to nechavat menit v origo servisu, kdyz clovek muze dat do mnohem lepsich servisu, nez jsou origo. Pokud ma clovek zaruku, tak je to jasne, ale zase mi prijde uplna kravina servisovat auto v origo servisu po zarucni dobe...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Aky olej do DSG? 

Nenašiel som tu temu s touto otazkou. 

Mam Superb II 2.0cr 103kw DSG. 

Čaká ma vymena oleja. Zistil som že do mojho Supa potrebujem 7,2l oleja. Taktiež viem že olej ma byť G05 218 2A2. 

 

A teraz otazka nad ktorou si lamem hlavu. Kupit jedine original Skoda olej?? Kde je cena za liter oleja 25€ (7l -175€) Alebo som našiel tu istu normu od Febi kde je cena za liter 14€ (7l-98€)

 

 

Pokazim vobec niečo ked tam nedam original ale ineho výrobcu?? Predsa tam je rozdiel 100€ pri vymene a to nieje malo. 

 

 

Capture+_2016-11-03-10-16-01.png

Capture+_2016-11-03-10-15-31.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

každý ti doporučí originál - a já také. Dá se sehnat kolem 500,-/litr. Na výměnu je potřeba 5,5 litru - takže koupit 6litrů. 7,2 je komplet náplň převodovky, kterou ale nevypustíš při klasické výměně.

 

Ještě se dá sehnat i Castrol cca 250,-Kč/litr, ale ber to tak, že to měníš jednou za 60.000km - za jak dlouho to najedeš ? 2-3 roky ? ... nevyplatí se šetřit, zvlášť když má auto něco najeto ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...