Přejít na obsah

Zvýšené otáčky po sešlápnutí brzdového pedálu


rec

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi, prohledal jsem celé forum, bohužel podobné vlákno jsem nenašel, tak zakládám nové.

Mám Fabia I rv. 2007 1.4 16V 55kW BKY, najeto cca 150t km, auto je předěláno na LPG (sekvenční střik.) už cca 10t km.

Problém je následující, při zahřátém motoru (například, když auto stojí 8 hodin na slunci) když dojíždím např. do křižovatky a brzdím, až do úplného zastavení, tak se otáčky drží na cca 1200, pak se většinou po uvolnění brzdového pedálu vrátí zpátky do normálu - 850 (ne vždy, někdy zůstanou viset na 1200 i po uvolnění brzdového pedálu). Čistil jsem škrtící klapku, zkoušel vyměnit škrtící klapku za jinou (obě vymazány VAG po výměně a vyčistění), diagnostika neukazuje žádné chyby, žádné chyby na palubovce ani ostatní závady/symptomy, PB sprejem kontrolováno sání, jestli nepřisává vzduch, ... Když je motor studený, tak otáčky drží bez problému.

Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Děkuji za veškeré tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možností je 6 půlek - jen tak nástřel : čidlo teploty chladicí kapaliny, čidlo teploty nasávanýho vzduchu, (ne)těsnost přívodu podtlaku ze sání k brzdovýmu posilovači, závada v brzdovým spínači u pedálu, vadná lambda ... Je potřeba mít k ruce diagnostiku a zkoušet možnosti, co to udělá když - se třeba odpojí hadice od posilovače a ucpe se prstem nebo když se vymění spínač na brzdovým pedálu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Auto dneska v servise, vyčistěn ventil u odvětravání z klikové hřídele, uvidí se, jestli to pomohlo (byl zajetelený karbonem). Jardin ještě radil plynový pedál, až bude k mání, tak vyzkouším vyměnit i ten (byť to k tomuto problému moc nesedí, ale kdo ví). Dík za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...