Přejít na obsah

Zničený závit na turbu KKK03


Rowen84

Doporučené příspěvky

Zdravím mám závažný problém mám zničený závit M14x1,5 na středu turba kde proudí chladicí kapalina do turbu KKK 03. Uvažoval jsem o obnově závitu vložkou, ale nejsem si jist, která vložka zvládne teplotu cca 900°C a těsnost chladicí kapaliny. A jestli se nepletu střet turba je z litiny? Prosím o rady předem děkuji za pomoc.

Editováno: , autor: Rowen84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlozka Time-Sert z nerezu 303 by mala zvladnut az 871°C. Ponuka ju myslim aj Wurth, vratane nastrojov (vrtak, zavitnik a dalsie). Kvoli tesnosti by som urcite dal medenu podlozku z vonkajsej strany. Kazdopadne, ak si to este nerobil, radsej pohladaj sikovneho majstra co takto opravuje zavity sviecok a pod.

Editováno: , autor: sk0d@
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tiez hojne pouzivany sposob opravy zavitov. Dolezite je vediet do akeho materialu to chces dat. Napr. do hlinikovych odliatkov by nemala ist cista nerez bez nejakej povrchovej upravy. Viac ti poradia vo Wurth, nakolko aj oni su distributormi Helicoilu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, McMatej napsal:

U šroubu, kterým teče do turba chladící kapalina, bych se teplotu vyšších než 100 stupňů nepředpokládal. ;-)

Jde o závit ve středu turba, takže ta teplota je tam dost velká to ti řekne každý mechanik. No uvidím, zdali to ta vložka zvládne.

sk0d@: ve čtvrtek bych měl jít vložit vložku od Wurthu. Bude lepší, když mi to osadí oni, protože cena té sady je opravdu velká a pro mé jedno použití nedává smysl jí pořizovat. Měděné podložky zakoupeny tak uvidím, zdali to poteče.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...