Přejít na obsah

Prodej auta do zahraničí


kjus

Doporučené příspěvky

Ked auto predavas do zahranicia (na Slovensko), tak predpokladam, ze mate rovnake postupy ako my.

V prvom rade spis s kupujucim kupno-predajnu zmluvu. V podstate pre teba nie je potrebna. No urcite by som si nasiel taku, ktora ta ochranuje pred moznou neopodstatnenou reklamaciou.

Ked sa dohodnete, tak ty si ides s kupujucim splnit svoju povinnost a prehlasujes/odhlasujes auto na policii na noveho majitela. Ide  s tebou na policiu a prehlasujete auto hned na mieste na noveho majitela. Ked mas na velkom technicaku prehlasenie na noveho majitela alebo odhlasenie (neviem ako je to u vas), tak si nechaj overenu kopiu, alebo rovno zajdi do poistovne, aby si zrusil poistky. Niektore poistovne nechcu rusit poistenie, dokial auto nie je na novom majitelovi! Tym platis nadalej PZP, pripadne aj KASKO! Seriozne poistenie s tym nemaju problem.

V podstate musis odhlasit auto na policii, aby ti zobrali origo znacky. Kupujuci potom moze odist s autom jedine na prevoznom voziku alebo s prevoznymi znackami... Nedavaj mu auto na tvojich znackach a s dokladmi! Ty riskujes pokuty, kedze na Slovensku plati hmotna zodpovednost a uz sa nikdy odhlasenia auta nemusis dockat...

Takze naplanujte si prehlasenie/odhlasenie vozidla na dlhy strankovy den. Nezabudni mu vystavit splnomocnenie pre zapis vozidla na Slovensku.

 

Tebe, ak si si splnil prehlasovaciu/odhlasovaciu povinnost t.j. policia+poistovna nic nehrozi.

 

Co sa tyka moznosti, ze kupujuci neprihlasi auto na Slovensku je miziva, kedze ak nestihne prihlasit vozidlo do 15 dni, tak ma velky problem...

Viac tuto:

http://www.minv.sk/?prihlasenie-dovezeneho-vozidla-zo-zahranicia

https://www.stkonline.sk/dovoz-vozidla-zo-zahranicia/#

 

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. Kupní smlouvu mám nachystanou, postup odhlášení už jsem si zjistil a chápu, že ve většině případů kupující auto normálně přihlásí, splní všechny povinnosti a normálně jezdí. Ale u nás byl dříve problém s tím, že původní majitel auto odhlásil, nový ho nepřihlásil, jezdil s ním a odpovědnost šla za původním majitelem. Proto se raději ptám, jak je to v tomto případě, protože mi není jasné, jestli je auto vůbec někde evidované mezi tím, co se v ČR odhlásí a v SR přihlásí. Jasně, že ve smlouvě může být napsáno, že kupující má povinnost auto do určité lhůty přihlásit na sebe, ale neumím si představit, jak bych to vymáhal, kdyby na to přišlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...