Přejít na obsah

Dieselgate - 23R6 servisní opatření pro diesely EA189


Tony350z

Doporučené příspěvky

OVCE:

No prý ne, je to jen ucpávka, aby se do motoru nedostalo tolik vzduchu a probíhalo to trošku "jiné" zahoření. Co mě mrzí na tom novém SW a skoro bych si tu úpravu chtěl dát udělat, že snad by prý mělo u 1.6 siemensu přidat SW který má 2.0 TDi a to že by si auto mělo kontrolovat reálné množství vstříknutého paliva o proti požadovanému a provádět korekci, aktuální 1.6 trpí při vyšším nájezdu km výrazně vyšší hlučností a nekultivovaností chodu motoru, protože i reálně OK vstřiky už prostě jsou trošku opotřebované a neprobíhá tam korekce jako u 2.0 TDi s boschem.... Tohle prostě reálně vylepší emise ojetin, ale taky by stačilo kdyby koncern prodával vstřiky po litru, bych pak neváhal a po 100K km je všechny vyměnil a ne že bych je dojížděl na 300k kdy už to v zimě sotva nastartuje....

 

Mám kolegu co má motor jako já stejný nájezd a obou nám to cvakalo jak traktor, nicméně vzal špatnou naftu a musel měnit komplet palivový systém, čerpadlo, lištu, vstřiky, vyšli ho to na nějakých 65 tisíc, nicméně motor když nakopne tak jede jak hodinky a chod je mnohem klidnější a tižší než u mého, neuvěřitelné co udělali nové vstřiky, je z toho pocitově zase nový motor.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že to by asi takto nefungovalo, i 1.6 maj Injector Quantity Adjustment (IMA) a Injector Voltage Adjustment (ISA) , jinak pod VWAG uváděné jako „injector quantity adjustment (IQA)“ and the „injector voltage adjustment (IVA)“, jen se holt víc sypou ...

Editováno: , autor: rayx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Tak mam chlapy problem. Pred 14ti dny jsem podstoupil prehrani SW na NOx a vcera pri odjezdu z prace jsem zastavoval u zavory a auto zdechlo a dlouho neslo nastartovat, jak kdyby tam vubec nebyla nafta. Pricital jsem to DSG, ze treba pred zastavenim nevyradila, ale nesedelo mi k tomu to nenastartovani. Dneska rano opet, nastartuji a hned pote zacnou litat otacky 800-1200ot.a zdechne... Dalsi start a jizda bez problemu.

 

Driv, pred prehranim jsem si obcas vsiml maleho cukani pri studenem motoru okolo 1300ot.a obcas zahoupali i jinde, ale autem to netrhalo.

 

Chybu to zadnou nehazi.

 

Ve Svete motoru si vzpominam, ze psali neco o neoriginalnim vzduchovem filtru a pripadne cidlu teploty. Filtr mam MANN a cidlo teploty by asi hodilo chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máš opotřebený vstřikovací systém a ten nezvládá požadované ( upgradem SW zvýšené) tlaky nového SW. musíš vyměnit čerpadlo a pravděpodobně všechny vstřiky. Jelikož jsi asi podepsal papír, tak už ze škodovky žádnou kulanci nedostaneš.

Editováno: , autor: 15degren
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nestraš, zas tak horký bych to neviděl :-D. Auto to od té doby neudělalo, musí být venku opravdu vedro, aby to zazlobilo. Jinak motor startuje okamžitě i v mrazech a volnoběh drží ukázkově. Vstřiky trochu cvrlikají po přidání plynu, to je ale asi vlastnost CR. 

 

Auto už jsem odstavil do škodovky, čas na mě budou mít až 22.6 :(. Papír jsem akorát podepisoval se zakázkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak dle korekcnich hodnot jsou nektere vstriky spatne, coz neni u najezdu 200kkm neobvykle. Dieselgate to jen posunula do faze, ze to bylo v provozu poznat. Driv ci pozdeji by to prislo i bez prehrani.

 

Korekce byly cca +1,02/-0,3/-0,4/-0,3mg

 

Nemam aktualne cas na to, nechat je vyndat a otestovat, a tak jsem objednal vsechny vstriky, filtr a tesnici material a srouby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...