Přejít na obsah

Prebirani noveho vozidla


hlr

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Aleš_BX napsal:

 

a v čem by to jako zhoršovalo tvoji pozici? občanský zákoník hovoří jasně a záruku na vady nelze popřít,  NOZ mimo jiné praví:

 

Třeba v tom, že buď:

Mám XYZ,- Kč a nemám auto a jsem relativně v klidu - koupim jinde.

Nemám XYZ,- Kč a nemám auto a budu se hádat a budu mít možná někdy opravované auto.

 

Nebo snad čekáš že když najdeš po zaplacení vady že ti salon obratem vysází peníze? :-)ú Kdepak, už tě mají a můžou tě zmanipulovat kam je třeba.

 

Ono zákon je sice věc pěkná, ale já nerad někomu "pujíčuji" bezúročně peníze na X měsíců.  A auto které je opravované ma trochu jinou cenu, protože těžko budeš vysvětlovat - např. že si to auto nenaboural, jen má lakovanou kapotu protože ho prodejce podřel jen ho šoupl do výlohy.

 

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Což je někdy velká chyba. Je to podobný jako když tě začne bolet břicho, vlezeš na "doktorský" fora a po pěti minutách zjistíš, že máš metastázi v žaludku a ještě budeš do roka impotentní... (nadsázka, samozřejmě). Já prodal stovky aut a nikdy nebyl problém s platbou.Jednou jedinkrát mi přišlo škráblý auto, to jsem hned nahlásil zákazníkovi, domluvili jsme se a bylo. Není třeba hledat v prodejcích automaticky svině, který chtějí každýho jen okrást. To dělají bazaristi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...... tak je to logicke platit za auto predem, prevodem ne ?

Nebo snad vsichni prijdete a vycashujete mu tam pul míče na ruku ? Jako v Kauflandu za rohlik ? ..... to asi tezko.

cca 97% zakazniku plati finalni platbu predem na ucet. Kdyz toho vseho pocitam i ruzny uvery a atd ;)

 

A jelikoz prevod nejakou dobu trva, asi malo kdo bude tak uchylnej aby hnedka druhej den rano cekal na prodejne jestli se dealerovi pripsala castka na ucet a kdyz ano, tak ze si muze rovnou auto vzit.... Zhovadilost, hosi.

Na jednu stranu to ale chapu, ze mate strach. Ale neni si myslim ceho bat, aspon tedy v pripade Skodovky :kol-47:

Editováno: , autor: Lukason
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, LiveBomb napsal:

Tak je to o přístupu - jen říkám, že já bych za zajíce v pytli peníze nedal. Dokud za to nezaplatím jsou to případné problémy prodejce ne moje, nic víc nic míň.

Čistě mezi námi - když bych byl jako prodejce kurva a zjistil, že během předprodejního servisu někdo třeba škrábnul blatník, nechám to přelakovat a dám ti vědět až potom, že se klidně můžeš přijet podívat, v jakým je auto super stavu. A nepoznáš ani Ň...

 

Samozřejmě i já jsem měl zákazníky, kteří chtěli auto vidět dopředu, ale bylo to většinou o nedočkavosti "Už mi ho ukažte", než o nějaké podezřívavosti. A udělat tohle, v tom ti nikdo bránit nebude.

 

Takže jednoduchý postup

- Domluvit se s prodejcem, že až auto přijde, ukáže ti ho

- Když bude podle tebe OK, pošleš prachy

- Až dorazí prachy na účet, převezmeš si auto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No už som bol pri preberaní auta, kedy sa vyplatilo 14500€ v hotovosti, mám aj niekde foto tej čiastky.. :D

....ale asi od roku 2012 už máme na Slovensku zákon, ktorý nepovoľuje platby v hotovosti nad 5000€, čiže my sme už odkázaní jedine na tie prevody. Ešte sa priznám, že som rozmýšľal zaplatiť kartou... limity na karte som si nastavil na danú čiastku, ale predajca mi nedal šancu, dal mi rovno faktúru a že auto bude pripravené až o dva dni. Tám pádom som to ani neriešil.. ktovie, či by tá platba prešla.

 

Inak, u mňa už predajca vopred zaplatil auto škodovke, čiže nečakal na moje peniaze a tak mohol hneď obdržať techničák. Tým pádom v deň preberania auta, kedy im aj prišli moje peniaze na účet, už som mal aj techničák a tak som mohol hneď vybavovať značku.

 

Priznám sa, že detailne som auto neskúmal.. videl som ho pred zaplatením a potom aj po zaplatení len tak zo všetkých strán. Bol som unesený autom a nemal som ani v päte, žeby som mal skúmať nejaké škrabance a ťukance a podobne. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ČR je to podobné, zde jíž také  dnes nemůžeš přijít s igelitkou (nebo krabicí od bot) a vysypat tam celou částku na stůl.

 

Jinak když jsem auto přebíral tak jsem jej ani nějak zvlášť nekontroloval - ale asi to bylo také způsobeno samotným prodejcem.

Díky jeho chování jezdím do toho salonu na servis i po záruce.

I když prodej ze servisu asi nic nemá.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@stanmar Prodej je jen prostředek, aby měl servis práci... Ale celkově jsou jedna firma a přesně jak píšeš, i prodejce může být důvodem, proč jezdit zrovna tam na servis. Jestli to není tajný, o který dealerství se jedná? Budu teď mít skoro všechny prodejce na školení v Portugalsku, tak jim můžu udělat radost pozitivní ohlasem :-)

 

@brrrrm Techničáky nejsou ve Škodovce, ale v bance, která poskytuje úvěry dealerstvím. Škodovka akorát udá splatnost faktury. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...