Přejít na obsah

2.0TDI 140kW /DFHA/


Habi001

Doporučené příspěvky

SCR je  AdBlue

Vymýšlejí "X" udělátek,aby jim ty nafťáky splňovaly E6.

Ačkoli jsem velký příznivec nafty,sám mám nového Supa 2.0 TDi,další auto už určitě bude benzín.Ad Blue opravdu né.

Kdo má přístup k učebním sešitům VW ať se na to podívá,co je tam kvůli tomu klumprů-dalších zdrojů problémů

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Včera testovací jízda Style 4x4 140kW, DSG.  Auto mě nenadchlo, ale motor mě doslova zklamal. Kde bylo těch 140kW?

Mám doma jak Audi A6 3.0TDI Quattro 171kW  TTronic tak i Golfa 1,6TDI 4x4 77kW, tak věřte že vím co čekat od 140kW.

Pocitově tam bylo možná 90kW.  Zkoušel jsem to rozjezd jak na D tak i na S.

Pak už jsem hned jel auto vrátit, dát si chlebíček a zmizet. Fakt jsem o něm uvažoval.

Jo a cenovka byla cca 1.150.000,-.

 

Editováno: , autor: campagnolo
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zrovna tak blbě jede i 132kW TSI. (napsal jsem recenzi po najetí 600km do patřičného vlákna). Je potřeba se smířit s tím, že Kokodák nemá žádný výkonný motor a že ho do kopce spráská i 1,2TSI ve Fábii :(

Prodejce mi říkal, že TDI 110kW nejede vůbec a 140kW není žádná hitparáda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pátek jsem měl možnost povozit se  s 140 kW a DSG a nepřišlo mi to tak hrozné. Pravda, měl jsem verzi s pádly na volantě a pokud jsem chtěl jet trochu sportovněji, musel jsem to "ručně" korigovat. Ale jinak se mi auto líbí a ten motor se mi zdál pěkně tichý a dobře odhlučněný. Uvnitř spolucestující skoro nepoznaly jestli je tam benzín nebo nafta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Tak spotřeba stále stejna, ujeto 4387km prumerna rychlost 53 km/h, spotřeba 7.7 l/100km.

Je to hlavne o stylu jizdy, včera 48km ujeto, průměrnou rychlosti 50 km/h, spotřeba 9.3l. Pojizdeni po meste, asi 30km dalnice cca 160km/h a je tam 9l/100. Ještě bych se mohl vymlouvat na 19" kola :-) Clovek se muze "kochat" a pojede nekde kolem 6l, nebo ma tezsi nohu a klidne tam je 9l. Ja jsem se spotřebou naprosto spokojen. J.

Editováno: , autor: jakoubek_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Vracím s k tomuto tématu, spotřeba. Aktuálně mám za 10 dní najeto 1300 km a zatím nejsem schopen dostat spotřebu pod 8L. Ať dělám, co dělám, nejmíň mi to ukazovalo asi 7,8L, chvilinku :) Píši to pouze jako info, je mi to v podstatě jedno, předchozí auto mi taky bralo od 7,5-9L. Na co si ale zatím nemůžu zvyknout, je těch cca. 1200 otáček, co mi točí motor, když jedu po městě, v klidu, na padesátce.  To vydržím tak 5 vteřin a přepínám na Sport :)  kde to alespoň trochu "vrčí". Jinak zatím nemohu říct nic, když na to šlápnu (a eventuálně přepnu na Sport nebo ručně podřadím), předjedu kdekoli a téměř kdykoli. Stejně tak rychlý rozjezd není žádný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak my máme najeto 9300km a spotřeba se stále motá kolem 8.0l. Hodně tomu pomáhá, ze na popojíždění "kolem komína" používáme jiná auta. S Kodiaqem jedeme většinou víc, jak 15km v kuse, na druhou stranu, jezdíme celkem svižně, bez StartStopu, bez sbírání zeleného lupení, stromek umíme oba orvat na počkání a udělat z něj pěknou soušku :-) Jinak jsme měli půjčeného Tiguana BiTDI, chtěli jsme vědět, zda poptat nového Kodiaqa s tímto motorem a pro mne celkem zklamání, o moc lepší svezení to nebylo, takže si stávajícího Kodiho ještě nejakou dobu necháme. J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

U mňa zatiaľ mierne sklamanie. Je dosť hlučný pri nízkych otáčkach. Verím že to je len nezabehnutým motorom, keďže mám len pár desiatok km. Pri predvádzačke pred pol rokom som nemal pocit že by som to až tak vnímal. Porovnávam s A4 (rovnaký motor) s ktorou som dnes išiel a s Q5 ktorú som mal doteraz. 

 

Dynamiku zatiaľ nemôžem úplne hodnotiť, kedže je auto v zábehu. Ale už teraz viem, že budem s ľútosťou spomínať na 176kW ktoré som mal predtým :)

 

Motor nie je úplne zlý. Mám však pocit že je zbytočne udusený a išlo by z neho dostať aj viac.

Editováno: , autor: Xrainman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nooo kodiak pod 7 nepojde ani nahodou realnejsia spotreba je teraz v zime 8-9..  pod 8 nejdeme... co sa vykonu tyka tak prisiel som na jendu vec, teda mam to vyskusane na superbe 140KW tiez tych 190 koni je troska lenivych a je to skor tak 110 koni nie 190, ale podstata.. minuly tyzden mi prefleshovali komplet auto takze aj jednotku motora a prevodovky a div sa svete, auto ozilo a ide celkom dobre, fakt velky rozdiel, jak v radeni tak v chuti motora zrychlovat... neviem ako to skodovka robi, alebo co robi koli emisiam, ale tento soft v motore a uplne niekde inde... samozrejme bolo to robene origo v skodovke, tak skuste ich poprosit aby vam prehrali softver v aute, mozno pomoze (teda v superbe) v kodiaqu prehrali tiez a sa to asi zhorsilo, ale uz tam idu dat dalsi software...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže se mi konečně podařilo Kodiaqa pořádně projet. 2 cesty do Alp, 90% po dálnici, 660 km a 780 km. 3 lidi + naložené auto na lyže, bez rakve. Jel jsem cca. 80% času na adaptabilní tempomat,  max. 140 km (až na pár výjimek při předjíždění). 1. cesta měla průměrnou spotřebu 6,3l podle počítače, 2. (jel jsem trochu agresivněji :) ) 6,8l podle počítače. Podle tankování mě to ale vychází o cca. 0,3-0,4l víc. Aktuálně najeto 3019 km. Takže na dálku je to pro mě výborné, takovou spotřebu jsem zatím nikdy předtím neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Můžu se zeptat jaké DSG je použité u tohoto motoru? Když jsem se ptal u jednoho prodejce, kde jsem byl s autem v servisu tak mi tvrdil, že suché. Nedávno jsem četl test na Autorevue.cz na verzi Sportline, kde autor píše: Velkou výhodou ve vztahu k jízdnímu komfortu je bytelnější sedmistupňové „mokré“ DSG DQ500 z Transporteru. Ptám se tedy jestli má autor testu pravdu a nebo se to týká jen verze Sportline a ne třeba Style a nebo to "mokré" DSG mají všechny motory 140kw?

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Můžete mi někdo s tímto motorem a 7DSG vyfotit nebo natočit plynulou jízdu 40, 50, 60, 70km/h.  Půjčil jsem si Koďu od ženy a čuměl jsem, jak to i studený sice po 20 min webastu řadí už kolem 1600ot a dokáže jet i na 1250ot.a dunět, jízda po městě je s tím otravná. 7čku to dá i v 70ti.

 

Diky 

Editováno: , autor: LEdit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...