Přejít na obsah

Tlakovanie chladiaceho systemu


martes25

Doporučené příspěvky

Zdravím, chcel by som poradiť a uistiť sa.. Mám octaviu 1.9tdi 77kw. Ráno som ju kúpil auto bolo uplne v poriadku všetko fungovalo ako malo, skúšal som aj hadicu od chladiča bola makká, auto kurilo rychlo sa zohrialo nebol problem. cez den som na ňom behal a ok aj kurilo atd len pri preradovaní sa ozívalo turbo, o tom som vedel ale vraj problem žiaden nebol.
Večer som šiel asi 15km, mrzlo, zohrialo sa asi len na 70stupnov ale kúrilo. O 4 hodiny cca. som šiel domov obklukou vyskušať na dialnicu. Kym som prišiel na dialnici sa v pohode zohrialo na nejakych 70stupnov a potom som šiel 110 auto sa zohrialo pekne na 90stupnov a po par km som pridal či ťahá nehučí atd. auto sa začalo rozbiehať fajn a pri 125cca mi vyplo turbo a prestalo ťahať.. potom som zhasol a naštartoval motor a už ťahalo ako malo,, zblbla regulacia na turbe ale to by bolo ok lenže vtedy mi prestalo auto kúriť ako som ho naštartoval aj ked malo 90stupnov tak išiel studeny vzduch,, prišiel som do mesta auto nekurilo a hadice natlakované,, otvoril som nadobku trochu vysičalo ale kvapalina nevyvrela,,. Odvtedy mam problem že mi tlakuje hadice a niekedy prestane kuriť aj ked budiky ukazuju presne 90 ... auto sa neprehrieva stale ukazuje 90 ale hadica od termostatu aj chladič je viacmenej studené ale aj tak spína ventilator (termostat som vymenil a stale to iste) Cez prepadovu hadičku do expanzky mi ide malo kvapaliny a idú tade bublinky aj keď som tu hadicu odpojil a dal do pohara z vodou tak bublinkovalo.. Rozvody mali mať pred sebou 10tis km tak som vymenil rozvody aj s vodnou pumpu lebo som mal podozrenie na pumpu.. nepomohlo... hadice vyzeraju že upchaté nie su .. ked mam na budikoch 90 vag ukazuje tak 70 stupnov ale to stym myslim nema nič spoločne. Nadobka je čistá, olej tiež. či chladiaca ubuda ešte nejak neviem pretože nechcem na tom moc jazdiť v takomto stave ale nejak moc jej isto neubuda ak by sa niečo aj tratilo.
Ukazuje s to na tesnenie pod hlavou ale to sa mi zas nezdá pretože olej aj voda sú čisté, keď mam nadobku otvorenu a turujem motor tak mi kvapalinu nevytlačí, nikdy ju nevystrelí z nadobky aj keď otvorim natlakovanú tak len vybehne po vrch a potom zas klesá na normalnu hladinu. Zazvdušnené to byť už nemôže.. Bublinky pribudaju po pridani plynu z prepadovej hadičky. 
Môže to byť nejaké jemné podfukovanie na tesneni pod hlavou? nemal niekto podobný problém?
Na aute som sa teraz vozil aj kurilo jak malo aj som ho vytačal a teplotu drží 90 ale hadice natlakuje a zrazu z ničoho nič prestane kuriť a potom zas začne.
Výčko nadobky som vymenil tiež.

Vdaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, měl jsem úplně stejný problém, tlakovala se mi chladící soustava, po jízdě mi vždy trochu ubyla chladící kapalina a po otevření nádržky zabublala a vrátila se zpět na původní hladinu. Jednou jsem jel na dálnici na plný plyn, zrychlil jsem z 80Km/h na 150Km/h, najednou jsem cítíl, že mi začala být zima a auto přestalo úplně topit a teplota motoru vzrostla na 110 stupňů. Po povolení plynu se teplota vrátila na 90 a začalo to topit zase. 
Olej se mi neztrácel a chladící kapalina také ne, ani se mi nemísila chlad. kap s olejem. Pouze mi probublávala voda, když jsem šlapal na plyn a někdo zrovna koukal do otevřené expanzky. 
Takže šla dolu hlava, tlaková zkouška a následně zbroušení hlavy - prý byla hodně křivá, následné zbroušení o 0,15mm. Nové těsnění pod hlavu a ještě jsme v motoru našli vypadlé hliníkové záslepky na vahadlech, takže se vahadla a vačka špatně mazaly. Zbylé nevypadlé záslepky jsem vyndal, díry v práci nechal zavařit COčkem napevno a snad mám klid.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no dik za info, moc ma to síce neteší, stalo sa to z ničoho nič na tej dialnici a odvtedy mi robí ako píšeš akurat že sa mi neprehrieva ale tlakuje a bublinkuje do expanzky a niekedy prestane kúriť ,,
zajtra pôjde hlava dole a dám ju otestovať, dúfam že s tým mazaním problém nebude.
a dúfam že pomôže nové tesnenie a zrovnanie hlavy.
smola je že predtým tomu autu nič nebolo, skúšal som si to mal som ho jeden deň a takto to dopadlo ... nemyslím si že ma niekto oklamal, môže to byť blbá náhoda

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem auto koupil se slovy bývalého majitele, že je "bez investic" ... no každopádně si myslím, že to tlakovalo do vody už při koupi, bylo to před 4 měsíci, takže soucítím s Tebou, jsme na tom podobně... prvotní radost z auta byla hned pryč. Tak snad teď už bude vše ok. Každopádně přeji hodně štěstí a hlavně aby ta hlava byla pouze křivá a ne prasklá:)

P_20161223_110529_HDR.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som tiež kúpil ´bez investicie´ :D ,, hlava už je dole, vizualne to vyzera že to podfukovalo tak snáď pomôže zrovnať hlavu a nove tesnenie :) ,, 
do toho sa priplietol ešte abs kružok ktory je spolu s ložiskom čiže už sa tie investicie objavili ,, ale tak je to jazdenka tak sú to tazko odhlalitelné veci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hej už som to pozeral vyzera že to je OK, len klzne ložiska vačky sú také trochu opotrebované. 
Hlava je na repase, už nech to je hotové a dúfam že to bude OK :)

EDIT: auto poskladané a už je to OK :) 

Editováno: , autor: martes25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 18. 2. 2017 na 15:12, martes25 napsal:

ja som tiež kúpil ´bez investicie´ :D ,, hlava už je dole, vizualne to vyzera že to podfukovalo tak snáď pomôže zrovnať hlavu a nove tesnenie :) ,, 
do toho sa priplietol ešte abs kružok ktory je spolu s ložiskom čiže už sa tie investicie objavili ,, ale tak je to jazdenka tak sú to tazko odhlalitelné veci

Cau chcel by som sa opytat ako to dopadlo s tou hlavou. Bolo podfuknute tesnenie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...