Přejít na obsah

Nefunkční podsvícení palubní desky - F1 2002


Durannn

Doporučené příspěvky

Ahojte všem, předem se omlouvám, jestli zakládám nové téma zbytečně, ale našel jsem staré téma velmi neaktuální a víceméně s lehce rozlišným problémem. 

Mám F1 - SDi , 2OO2 Combi. Od včerejška mám problém s podsvícením palubovky. (Panel s topením svítí normálně). Jel jsem večer z práce a už mi nesvítila po nastartování.  Svítí pouze symboly na palubce (brzdy, žhavení atd). Zvláštní je, že když mám klíček v poloze 0, dám směrovku ať už doleva nebo doprava, palubka se rozsvítí - tím soudím, že zdroj světla na ní fyzicky vadný není. Ale když nastartuji, palubní deska nesvítí v žádné poloze spínače. Auto má (nejspíše) dodělávané autozapínání potkávacích světel, ale to - teď v zimě (při spuštěném topení) začalo nějak blbnout a musel jsem zapínat světla klasicky otočením spínače. Nicméně palubka svítila normálně do včerejška.

 

- Zkusil jsem ještě vypnout motor, znovu nastartovat, několikrát pootočit se spínačem na světla - bez výsledku. 

- proměřil jsem všechny pojistky ohm-metrem, ty jsou v pořádku. 

- Vytáhl jsem spínač světel a zkusím se na něj doma podívat ve volné chvíli, ale nějak jsem od pohledu nezjistil, jak se do něj dostat. 

 

Nemá někdo podobnou zkušenost a příapdně rado, co všechno vyzkoušet a nebo kde by mohl být zakopán pes ? A proč jede palubovka při vypnutém motoru a zapnutím levé či pravé směrovky a jinak ne ? 

 

Díky za každou radu přátelé.

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Naprosto stejny problem. Jak tam to rele cvaka a hreje tak se vyhrejou nozicky a potom nesepne. Hrozny jak to skodovka vymyslela, no jo auto vyroba 2000, ale na tu dobu az doted zadnej problem 1.9 TDI - rodinny dedictvi - budu ho opecovavat az do veterana - jeste 3 roky :-) Karoserie uplne ok, motor opecovavanej, jenom tyhle bolistky dany starim vozidla. Ja to auto proste miluju :-)

 

Opravil jsem to uplne stejne - normalne vysunout rele - chce to trochu vetsi silu na vyrahnuti. Rozebrani te leve casti palubky je docela porod, pozor jsou tam sroubky kterey to drzej i nad volntem, ten kryt nad volantem se musi vycvaknout. Potom rozebrat to rele a propajet ty nozicky. Je to mechanicka vec, takze tam zadny slozity obvody nejsou, proste se vyhrejou ty spoje na tech nozickach.

 

Projev chyby

vypnuta svetla = nesviti denni sviceni + nesviti podsviceni palubky, ledky/ikony v palubce sviti, pojistka 36 vporadku, SPZ osvetleni vporadku

zapnuta svetla = svetla sviti + nesviti podsviceni palubky, ledky/ikony v palubce sviti, pojistka 36 vporadku, SPZ osvetleni vporadku

 

 

2022-06-19 19_41_33-rele denniho sviceni fabia – Vyhledávání Google.png

Editováno: , autor: endru81
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...