Přejít na obsah

Vypadlá hadička trysek ostřikovačů


MOstruszka

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám takový problém, u ostřikovačů čelního skla na Fabii Combi (2010) mám vypadlou hadičku u trysek, jde i vidět, je to pod čelním sklem v mřížkách, akorát nevím jak se tam dostat, když sundám v motorovým prostoru izolaci, tak je pod ní docela solidní plech, přes který se asi nedostanu. Nevíte odkud tam je přístup? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak podběh jsem sundal a zjistil jsem že kapalina protéká tělěm motorku.Koupil jsem v Autokelly druhovýrobu a nepasujou hadičky.Originál jsou nacvakávací koncovky a u neorigo motůrku jsou jen na nasunutí. V Autokelly mi řekly ať ty koncovky ucvaknu a nasunu hadičky.To se mi ale nechce.

Nevíte jestli není nějaká jiná varianta motůrku než drahej originál? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc prožíváš hloupé ostřikovače.Věz,že kdybys to odvezl do servisu,tak už tam to čínské čerpadlo dávno máš i s uštípanými koncovkami hadiček a raduješ se,jak to krásně funguje!Smiř se prostě s tím,že do nekonečna všechno originál nebude.Pro tebe je důležité jen aby to fungovalo.Nikdo ti nezaručí,že pětkrát dražší čerpadlo vydrží pětkrát déle.A jen kvůli hadičkám bych ho rozhodně nekupoval.Sám jsem také spojoval tu plastovou trubičku k zadnímu ostřikovači na levém nosníku,když se mi jí tam kus rozpadl ,jednoduše navlečením půl metru hadičky přez ní a na koncích omotáním samosvařitelnou izolační páskou.Žádné problémy s tím nemám,ostřikovač funguje,nic neteče.Pokud máš pochybnosti,že by ti hadičky na tom čerpadle bez originál  svorek nedržely,tak je jednoduše stáhni drátem.Na vzhled auta to určitě nebude mít žádný vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty hadičky,co tam originál jsou,jsou spíš trubičky.Navíc věkem tvrdnou a křehnou,takže ji snadno zlomíš.Můžeš případně  zkusit konec té hadičky nahřát v horké vodě,nebo pokud by byla stále tvrdá,křehká a nechtěla se nechat někam nasunout,tak si můžeš koupit kus průhledné benzínové hadičky,ta se prodává v metráži v různých průměrech,tak si změřit průměr té původní hadičky,co tam máš a tu novou natáhnout kus přes ní.Na druhém konci ji pak nasadíš na čerpadlo bez problémů.Ta určitě roztáhnout půjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Mne dnes ráno -7.5°C prestal fungovať ostrekovač pred vodičom,pred spolujazdcom a aj zadný funguje,čiže zamrznutie vylučujem,pravdepodobne chyba samotného ostrekovača,alebo hadička od T kusu,praskla alebo sa iba vyvliekla,len ako dať dole ten plastový kryt teraz v mraze aby som nič nepolámal,nejaký postup.

 

Update:tryska bola iba primrznutá,zaujímavé že ostatné neprimrzly a kvapalina do -20°C.

Editováno: , autor: kimmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...