Přejít na obsah

Dešťový senzor


nojmis

Doporučené příspěvky

Měl bych prosbu,dostal se mi do ruky dešťový senzor z O2 s č. 1U0 955 559.

zajímal by mě princip, případně jak to funguje. jestli např spíná pouze napětí nebo mění odpor. nebo generuje nejaký signal apod. vedou z toho tři dráty. zalená; hnědá; černo-zelená

máte prosím někdo nějakou šanci kouknout do chytrých dokumentů?

nejde ani tak o použití např do O2 ale tak obecně případně využít i jinak

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Hlavne, číslo senzoru 1U0.955.559 je na OI a na OII je číslo dielu 1K0.955.559.* a hlavný rozdiel medzi nimi je, že starý model má výstup pravdepodobne PWM a na OII je na výstupe LIN BUS priamo napojený na motor stieračov ktorý je tiež na LIN BUSe

Měl bych prosbu,dostal se mi do ruky dešťový senzor z O2 s č. 1U0 955 559.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Mám takový dotaz. Kdysi jsem tady narazil na téma o dešťovém senzoru, jak někomu vyměnili čelní okno a pak mu nefungoval tak jak má! Hledám a hledám, ale tento příspěvek nemůžu nikde najít. Minulý týden mi prasklo čelní okno (malá dírka od kamínku v spodním černém lemu). Ráno nic a odpoledne jak jsem jel z práce tak koukám a prasklina ve tvaru bumerangu asi 15x15 cm. Tak jsem auto odvezl do servisu kde ho hned vyměnili. Dneska jedu a posněhovávalo (na to by asi reagovat nemusel), ale od aut přede mnou stříkala voda z cesty a to jen jednou zareagovalo a pak už nic - i když jsem seřizoval citlivost! Ono to byla spíše špína z cesty tak si nejsem jistý jestli by to čidlo mělo reagovat i na takové minimální pokropení. Vyzkouším ještě za deště, ale pokud to bude stejné tak co s tím? Mohli něco udělat špatně při nasazování nového okna? Přijímací technik říkal něco o gelu u toho čidla, že ho tam dají. Pokud ho tam nedali - může to být ta příčina a jak poznám zvenku, že tam ten gel je nebo není? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde jsi si to nechal měnit . Já jsem si to jednou nechal měnit přední sklo ve firmě která se výměnou oken zabývá a už nikdy více. Neberou žádné záruky na dešťový senzor atd. Taky potřebuji vyměnit sklo u Multivana , je pojištěný proti poškození . Tak pojedu do autorizovaného servisu a normálně tu výměnu zaplatím a potom zpětně to budu požadovat od pojišťovny . Protože když si to uděláš v autorizovaným servise , tak tam se lépe domluvíš na následných reklamacích než někde ve výměně skel .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Menil jsem to u jedne firmy, kteri to delaji dnes a denne. Kamarad ma majitele znameho a jak pises tak je to vymena z pripojisteni skla a tak nikam nemusim litat a on to vyridi za me. Okno jsem u nich uz menil i kdysi na Pasiku a spokojenost (tam ale nebyl destovy senzor) a ted vypada taky vse vporadku (hlavne to bylo rychle a na druhy den od prasknuti bylo okno na aute nove)! Nevim co to udela za deste mozna to bude fungovat normalne, ale dneska jak jsem jel za autem a tomu od kol strikala spina s trouchou vody tak to nereagovalo vubec! Pro jsem se tady dotazoval jak poznam jestli to funguje a jak to nechat pripadne opravit! Ted me napadlo ze pokud zitra nebude mrznout tak okno postrikam vodou a uvdim co to udela jestli to bude nejak reagovat!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci tě nějak naštvat, ale měl bys to nejdřív porádně vyzkoušet a pak dělat závěry, já mám nový auto 14 dnů a někdy tomu senzoru nerozumím... jendou jede "na krev", stírá aniž by pršelo a jindy mě postříká nějaký auto a senzor nereaguje... ani jsem teda moc nepochopil na co tam jsou čtyři polohy, vždy jsem si myslel, že prostě zaprší, někdo mě postříká apod. a že to začne stírat ... atd. tak nevím, prostě to testni! a jinak, výměnu bych vždycky nechal dělat jedině v autorizovaném servisu! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to vyzkousim, ale jen ze jsem dneska hledal ten prispevek a nenasel ho, tak jsem nacnul tohle tema at se dozvim jak to ma fungovat a co pak delat kdyby to nejelo - hned zitra bych to resil s tim servisem kde to menili. Ale okno je origos a ta firma dela vsechny auta a dost dlouho, tam bych problem asi nevidel. Chtel jsem se jen dozvedet jestli ten gel co rikal ten technik tam ma nejaky (jaky?) vyznam? Me se uz predtim nejak nezdal (sice stiral) ale cekal jsem od toho asi neco jineho (kdyz bylo na skle malo vody tak setrel, kdyz bylo hodne a ja uz nic nevidel tak nesetrel a cim rychleji jsem jel tak tim rychlejsi byl cyklus i kdyz kapek moc na skle nebylo)! Zjistuju ze mi vyhovuje klasika kde si nastavim jaky cyklus chci a proste to jede! Ale jak to udelat, aby se nic nepredelavalo jen softwarove vyrusilo to cidlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem to ted rano zkousel a kdyz jsem na to cidlo striknul vodu tak zareagovalo normalne na tu nejvetsi citlivost (na tu nejmensi uz jsem nemel cas ale zkusim jeste odpoledne) a sterace ihned zacaly stirat. Zkusil jsem to nekolikrat za sebou a porad to same. No tak uvidim za jizdy jak to pojede. Akorat dneska rano odletl od auta prede mnou kamen a ozvala se rana tak uvidim az se rozedni jestli tam nic neni (zatim pri poulicnich lampach nebylo nic videt)!! By me kleplo 4 dny stare okno!!! Snad nee!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže moje zkušenost:

Senzor mi při koupi auta reagoval bez jakýchkoli problémů a musím se přiznat,že mi jeho funkce celkem vyhovovala,ale jen do doby,než jsem nechal vyměnit čelní sklo :(

Po výměně se stěrače začaly chovat ůplně jinak,tzn že někdy stírají jak mají jindy přes sklo už nevidím a musím setřít ručně a tak jsem to začal řešit.

V autoskle,kde jsem to nechal měnit mi řekli,že to je normální a že se senzor nemění,prý proč když je v pořádku a je znovu nalepen a na dotaz proč byla položka "DEŠŤOVÝ SENZOR"ve faktuře se jen hloupě usmívali.

Další informace byla od kolegy z aut. servisu Škoda:

Vždy po výměně skla vyměnit dešťový senzor,jinak se s tím nikdo nedomluví,načež vytáhl dílenský manuál a ukázal mi to černé na bílém.

Takže se ho chystám ještě tento týden vyměnit a uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a ten senzor se meni vramci pojisteni skla nebo se to pripojisteni na to nevztahuje a musel bych si ho zaplatit sam?

Dneska jsem to zkusil i odpoledne a zdalo se mi ze fungoval, ale jeste to budu sledovat. Co jsem ale ku..vsky nasrany je to, ze opravdu rano jak odlitl ten kamen od auta tak tam mam miniaturni direcku (odstiply kousicek skla)!! Jsem zvedavy jak bude ted v zime reagovat na ty zmeny teplot a doufam ze nepraskne!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...