Přejít na obsah

Zatékaní do vozu


jiras

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci, (no nevím jestli tu nějaké holky vůbec jsou, tak prominou).

 

Po dlouhé době jsem tu opět s příspěvkem. Problém se zatékáním na červené octavii byl vyřešen a tak jsme koupili nové auto.

Jak je doufám v mém popisu, tak tím novým vozidlem je  Š Oct. II. 1.4 TSI, rv. 2009 .

Po motorocké stránce, spokojenost, (až na cvakání těsně po nastartovaném motoru, prý to je už úděl těchto motorů), a jízdní vlastnosi taky výborné.

Při přechodu z Š-O I na Š-O II je to jako z kočáru do letadla  :-)

 

ALe zpět k mému problému,

Auto je skoro pořád v garáži, ale naposeldy zústalo dva dny venku a a zmoklo.....  a v prostoru rezervy se objevila VODA:

Ano, bylo to sice jen trochu vody, ale jak všichni uznáte, Voda tam NEPATŘÍ.

Zjistil jsem že voda zatéká přes/kolem těsnění u stěrače na zadních 5-tých dveřích.  (Zjištěno po sundání plastového tapecu /pozor na šroubek/ a v prachu byly cestičky začínající právě od stěrače)

 

Guma byla vyměněná za novou......     jestli byla závada odstraněna, se zjistí až po čase.

 

OTÁZKA PRO VÁS bastlíři.

 

setkal se už s tímto probémem už někdo z Vás a jak jste jej řešili????

Nebo doporučili by jste krom výměny ještě nějaké jiné opatření???

 

PS: plastový tapec jsem ještě nedal zptě, abych nemusel znova odstraňovat tapec, a viděl zda to teče či nikoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím Vás páni a dámy,

 

vlastním Oct. 1 rv. 2001 bez strešného okna. Mám problém so zatekaním po kabeláži na vodičovej strane. Kabeláž vychádza s pod palubovky popri áčkovom stĺpiku (tiahlo otvárania kapoty) a pokračuje pod prahom dverí smerom dozadu. Po väčšom daždi voda preteká po podlahe až dozadu. Fólia vo dverách je utesnená. Odtokové kanály pod predným sklom som vyčistil. Tak isto som ošetril tmelom prechod lanka otvárania kapoty a plastový kryt prechodu kabeláže od riadiacej jednotky smerom do interiéru vozidla. Do demontáže palubovky sa mi nechce veľmi púšťať. Rád by som vás preto poprosil aspoň o info kam ten zväzok káblov končí resp. iné tipy odkiaľ by mohlo zatekať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AHoj.

Noo, možná to je blbost, ale mne to tenkrát pomohlo.

Voda se objevovala pod A sloupkem na koberečku , hned na boku prahu .

zatékalo .. no jak to popsat. Když půjdeš po A sloupku dolů, tak narazíš na místo, kde se kabeláž z auta dostává do dveří. A ta guma (manžeta, co chrání kabely)  je někdy děravá, nebo není správně nasazená.

tak se zkus na to pdívat. a ještě druhé místo, kousek nad tím gumovým těsněním, je ještě taková malá gumička (odtoková z pod předního skla a stěračů, myslím, že to tak je), tak přes tu gumičku mi taky se objevovala voda.

ALe palubovku by jsi podle mne rozdělával zbytečně.

Uvidíš, jak ti to pomůže.

AHoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

v mieste tej malej gumičky čo popisuješ ja mám akurát gumovú záslepku. Keď má auto strešné okno tak práve v tomto mieste je výstup jedného z odtokových kanálov strešného okna. Skúsim ešte skontrolovať ten gumový prechod kabeláže medzi dvermi a karosériou auta a ďakujem za reakciu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to může skrz sklo u dvěří, zatékat dovnitř dvěří, a když máš udělanou parofolii na dveřích, tak se ta voda může svést (zatéct) po kabelech přes právě, tu průchodku.

není zač.

Mám to ve sledování , toto vlákno , a taky jsem si s tím dost dlouho hrál a hledal....

Až to vyřešila nová průchodka a lepší provedení parofolie, (zatékalo mi skrz levého zpětného zrcátka dovnitř a potom po kabelech dolů na 1. průcodhu a dovnitř na koberec a 2. po kabelech na reprák a přes něj na tapec a dovnitř na koberec.

Vždy jak jsem otevřel dveře, tak se mezi dveřmi a prahem držela voda a jak jsem ovetřel dveře, tak se tapec trochu odlepil (oddálil) od plechu dveří a voda vytekla na koberec.

Takže sem musel vložit i spec. igelit dovnitř dveří,, tak aby voda nestékala na parofolii , ale na vnější plech dveří. (ano pokusil jsem se i utěsnit tu dírku, u toho zrcátka, ale už sem nechtěl nic riskovat.

:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Rád by som svoj problém so zatekaním v tomto vlákne uzavrel. Nakoniec pri polievaní auta som zistil, že k zatekaniu dochádza cez zle nalepené čelné sklo. Kde v hornom rohu na vodičovej strane chýbal kus tmelu/lepidla. Keď som odstránil plastový kryt A - stĺpika v interiéry, voda tiekla od spomínaného rohu po kabeláži a vnútornej strane tesnenia za palubovku a z pod palubovky vytekala potom po kabeláži do priestoru medzi podlahou/podbehom  a izolačným filcom. Vodu v aute som teda zistil až keď sa úplne vodou nasiakol izolačný filc a následne koberec. Opravu som vykonal demontážou bočnej lišty skla a zatmelením priestoru medzi čelným  sklom a karosériou vozidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,.

těší mne, že jsi si koupil autíčko, které mi dělá radost, pokaždké když jedeme v měn celá rodina. :-)

nicméně...  nejsem žádný odborník, ale, když se podívám na tvoji provní fotku detailu., tak vidím, že máš Hagusy ...  a tam bych hledal prasklinu nebo neco  v tom smyslu.

Na druhé fotce vidím, že flek je v místě, kde už voda prosákla na tapec, takže zkus sundat tapec, a zalít si Hagus nad dveřmi a uvidíš, kde to poteče. :-) dej pak vědět.

Ahoj.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsem asi v blbe rubrice,ale viděl jsem.tu nějaké příspěvky o zatekani,ona ta lišta ne te straně nedrží a ten vrut co drží tu kosticku tak je na sracicku,a ten vrut je volném,tak jsem si říkal,jestli tudy,jen se bojím abych to polustrovani neponicil či tak něco..zkusim,,jo z Felicie to je jako do cadillacu :))děkuji..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli ti neco zateka do vozidla S Oct 2., tak si myslim, ze jsi spravne ( kdyby to tak nebylo, tak by to uz spravce napravil :-) .

Voda je previt, a hleda si cestu, vyuzije i prasklinu v laku, takto sem to mel v S. Oct I. 

Hledej. Ale nez pujdes pod tapec, tak se podivej, jak na to.  ( sundani stresniho tapecu budu brzo potrebovat, tak tu dej prosim odkaz, diky - chrci mi radio, tak se musim podivat na antenu).

Drz palce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 9 měsíců později...

zatekanie na podlahu spolujazdca spôsobuje upchaný odpadový kanálik nad pravým blatníkom, výška hladiny vody tým pádom narastá až ti pretečie buď priamo cez peľový filter alebo prípadne ak máš zle utesnený držiak tak pomedzi držiakom a karosériou máš fugu kade ti voda tečie priamo na ventilátor (vnútorného okruhu hlavne) odtial na podlahu mal som to aj ja treba vyšpárať odpadový kanálik a bude to v poriadku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím vas,

Mám Octavku 99 a mám problém so zatekanim na spolujazdcovej strane na zadnych dverach.Vymenil som aj origos celodverove tesnenie ale nepomohlo.problem je ze voda ked steka cez dvere nedostane sa z prahu dveri von ale zostava medzi tesnenim a tvrdym prahovym plastom a vtecie dovnutra.Dnes som dal prec tapacir a je to dam fak moc mokre az na spodok na to hrubu penu na spodu.uz neviem co s tym mam robit.Poradte ak mozte.dik Jozef

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 6. 12. 2014 na 22:16, Bjorn napsal:

Pročetl jsem celé téma, ale řešení mého problému jsem nenašel. Zatéká mi do kufru mé OI combi, ale jen na kousek, který je vpravo od rezervy u prahu zavazadelníku. Zjistil jsem to, až když jsem auto vytlumil a všiml si, že CHP Damm na popsaném místě je silně nasáklý vodou. Nasákl tak, že už to ani nešlo vysušit a musel jsem ho vyhodit. Foto snad napoví jaké místo mám na mysli.

zajímavé je, že už za tím deklem je zase všechno suché. Jsou tam zesiky a je to vylepené odhlučňovací pěnou a ta je zcela suchá i na té spodní části. Na fotce je to to místo, kde je vidět zlatý Ground Zero. Na něm byl nalepen CHP Damm, který jsem vyhodil. Vlhký byl jen tento kousek, vše ostatní je zcela suché. Mám sice hagusy, ale stropnice mokrá není, rovněž roleta nikdy ne a to by přece teklo i za ten dekl. Máte někdo nějaký nápad, kudy by tam ta voda mohla téci? Podezírám světlo, ale to by bylo vlhko i za tím deklem, ne?

 

Děkuji za každou radu.

post-89602-0-11559800-1417900387_thumb.j

Zdravim mne to robilo tiez a vyriesil som to vymenou kufroveho tesnenia a bolonpo probleme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den, mám octavii 1, sedan, r. 1999, 74kw, AKL. 

V kufrové části mi zatékalo 3 místy do auta, vyměnil jsem tedy těsnění za zcela nové, ale problém přebývá na 1 místě

Místo, které teče na obou stranách, je pod zadním světlem takový "spoj", mezírka mezi plechama. Netuším, kudy tam voda zatéká a nevím, jestli je dobrý nápad to zkoušet tmelit, aby si ta voda nenašla jinou cestu, netuším.

124893698_665506144165787_34464771858154

 

 

Také bych se rád zeptal, jestli se pod nové těsnění nic nedává ? V tom starém byla nějaká bíla srajda (jestli nějaký tmel, netuším).

 

Je možné, že jsem těsnění špatně nasadil ? Nasadil jsem ho dírkama ven a osazoval "lištou" blíže k dírkám. (Omlouvám se za amatérský popis :D)

 

Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Nebo víte co s tím? 

Nechci to dávat hned do servisu, aby mi to zatmelili a já pak přišel na to, že to teče jinudy (už mám takovou zkušenost).

 

Děkuji za rady.

 

 

Editováno: , autor: plejmen
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk uzamkl následující téma
  • o 1 měsíc později...

Zdravím. Chcem sa len opytať na to, že mam problém so zatekanim do octavie 1 r.2001. na pravej strane pomedzi plechy pri čelnom okne. Na ľavej strane sa mi to podarilo nejakým zázrakom zapchať ale tu sa s tým trápim už dlhšiu dobu. Neviem najst zdroj zatekania v exteriéry. Chlap od ktoreho som to kupoval tak to zamlčal. Hľadal som na veľa fórach ale nič som nenašiel. Ak niekto má s tým skúsenosti a vedel by mi poradiť bol by som mu veľmi vďačný.

20210106_170455.thumb.jpg.17ee1d3a4dde73d0b2ecb68b9b1548ce.jpg20210106_171003.thumb.jpg.ce66013763c3583a04c3c32dbe8ca0d7.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
V 25. 2. 2015 na 10:17, elektrikar napsal:

Ahoj Pánové a snad i dámy. :-)
 
PO dlouhé době jsem vytáhl svoji O1 rv.1997 (sedan) z garáže a bohužel jsem ji nechal venku a zmokla jako slepice.
Našel jsem v kufru (zavazadlový prostor) na levé straně vodu. a nebylo jí málo. Naštěstí tam ležela krabička s křídama, tak většinu vody zachytila.
Nedalo mi to a tak jsem začal pátrat odkud mi zatéká do kufru na levé straně a tak jsem sundal střešní tapec a i plasty na C sloupcích.
Zjistil jsem že voda mi teče po kapkách, hned několika místy, (možná to je pouze jedno místo, ale rozváděna je více cestičkami).

Gumová průchodka na obrázku je suchá.

1. voda tekla kolem gumového těsnění  na levé straně  (těsnění mezi 5.tými dveřmi a hranou kufru, kolem teleskopu
2. voda se objevila z vnitřní strany kousek gumového vstupu pro kabely 5.tých dveří
3. voda so objevila - prošla skrz přeložených plechů v rohu pod střechou.
přikládám foto.
 
Poradtě jak nebo kudy voda prochází do vozidla.
Dík.

http://jpeg.cz/images/2015/02/25/18eX.jpg

 

http://jpeg.cz/images/2015/02/25/2oKmh.jpg

 

http://jpeg.cz/images/2015/02/25/iLxeK.jpg

 

http://jpeg.cz/images/2015/02/25/mdiO.jpg

 

http://jpeg.cz/images/2015/02/25/lQRq.jpg

Ahoj, nemůžeš mi zaslat fotky kudy se ti do auta dostávala voda?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...