Přejít na obsah

Brzdové destičky


maca13

Doporučené příspěvky

Zdarec. Neboj se nic máš octu pravděpodobně vybavenou takzvaným brzdovým asistentem. Brzdový asistent se aktivuje prudčím sešlápnutím brzdového pedálu. K dispozici je pak mnohem větší brzdný tlak než při běžném brždění. Mně to takhle funguje. Přeji ti, aby to bylo tohle a ne nějaká závada. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

to karlos3: kde prosím bereš ty TRW desky a na kolik tě vyjdou prosím?

Jinak zde jsou zadní desky na OII foto krabičky a destiček vypadajících jako TRW, ale dole na kovové desce je vyraženo Ferodo.

Zajímavé je že popis na krabičce a deskách se liší.

post-15556-1236703043_thumb.jpg

post-15556-1236703099_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Řeším podobný problém, mám 1.9 TDI sedan a chci dávat komplet nový brzdy na předek. Tak jsem si vyhlédl kotouče BREMBO MAX: http://www.automedik.cz/automobily-nahradn...2&pid=18384 , a nejsem si jistý zda se mi tam vejdou. Myslím, že origo na předku jsou průměr 280mm a tloušťka 22mm a tyto jsou 288 mm a 25mm tloušťka, někde jsem se doslech, že se dávají jen na 2.0 TDI. Máte je někdo na 1.9TDI? Díkes

Editováno: , autor: jirka.king
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

poradte mi prosím ako mám vymeniť brzdové platničky predné aj zadné menilsom si doteraz sám na všetkých autách ktoré som mal,ale rád by som sa vyvaroval niejakým poškodeniam,popíšte mi ako na to a na čo si dať pozor mám OCT II 2005/2-lit.TDI :help: :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím všetkých,

nakoľko mám pocit, že moja OII, r.v.2005, 1,9TDi, elegance, mi nebrzdí podľa mojích predstáv, chcel by som od vás skúsených radu. Je možné vymeniť súčastné kotúče za nejaké vačšie , čo všetko by som tam potreboval vymeniť a koľko by to asi stálo /poprípade ak máte zodpovedajúce súčiastky za dobrú cenu ponúknite/, ďakujem za každú radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brzdové destičky TRW

Intercars-prodejna Vídeňská 452 Vestec / / tč.244400005 obj. č. OCTII 1.9.TDI 77Kw BJB GDB 1622 /zadní/ GDB 1386 /přední/

Otvírací doba 08-18h

Intercars-prodejna / Za mototechnou 1375 Stodůlky / / t.č. 251616779

Rozměry délka 105

Výška 55.5

Tloušťka 16.9

PS. Velice ochotný personál !! Doporučuji

Editováno: , autor: RGB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,

nakolko chcem meniť brzdové obloženie v predu aj vzadu tak som to rozobral aby som zistil rozmery. V predu to sedelo podla katalógu no vzadu mám brzdové doštičky také ako na O-I, /mám tam vyrazené na brzdách v zadu písmená TRV/ , jedná sa o O-II, 1,9 TDi, r.v. 4/2005 Elegance. Stretol sa už niekto stým?

Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Stáhni si někde dílenskou příručku a podle toho. Přední desky se mění skoro na všech autech stejně ...

Ale jestli máš dotaz typu - jak se to dělá, tak tak trochu podezírám ( možná mylně ), že si brzdy ještě nikdy pořádně neviděl. A pokud to takhle je, tak bych se asi hodně přimlouval za to, aby si to svěřil někomu kdo to umí a vyzná se v tom. Když posereš výměnu pojistky nebo žárovky, až tak moc se nestane, když posereš brzdy, tak je to o život tvůj a všech kolem.

Nevím jak u vás, ale u nás - nevím namátkou pneuservisy barum ..... výměna destiček 100 kč za 1/4 hodiny, zpravidla za 1/2 hodiny to je hotovo - 200,- Kč , i kdyby 300,- za jistotu, že jsi to nepodělal - to je rozumná cena nebo ne ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

zdravim vas,chcem menit brzdove platnicky mam 1.9tdi-PD 77kw, m.r 2005 a v manuali je pisane ze na tento typ by mal byt strmen FN III a kotuce 288/25, ale ja mam FS III a na tento typ je pisany kotuc 280/22 a mal by byt pre benzinove motory....Nuz neviem ako je to mozne ale kupim teda ten 280/22 aky mam teraz...prikladam foto typu brzd na OII,niekomu sa to mozno zide ;)

post-39794-12689504072702_thumb.jpg

post-39794-1268950414766_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Maličko to tady ozivým :) mám naprosto stejnej problém ... ted jsem přišel od auta... menil jsem ZADNI desticky a kotouce .... pistek sem zatocil az na max dovnitr ... vse udelal a pedal ma sakra dlouhej krok ... a to i rucka... prisuzuju to tomu ze ten samostel co udrzuje desticky kousek od kotoucu pomalicku pokazdem zabrzdeni dostelovava chod a bude mu chvili trvat nez se to cele dosteluje je to tak? ... trva to teda nejakou dobu? ja jen aby to nemelo byt sestelovane po jednom slapnuti a nemel jsem problem nekde jinde :D jinak takova zajimavost...menit desky a kotouce v -5stupnich na dvore je docela zabava :D ale byla to potreba udelat mno:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...