Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

Cao všem, potřeboval bych poradit. Mám auto Škoda Octavia 1,6 Mpi 55kw najeto 230tis. Doposud mě olej měnil kamarád, bohužel je teď na delší dobu mimo, takže potřebuju zjistit jakou normu VW mám použít pro tento motor?

Ještě je tady problém, že motor posledni dobou papá olej. Asi 1litr na 6tis. Tak mě bylo razené, tam nalit nějaký hustý olej řady 15w40. Ale nevim jaký ?

poradí někdo kdo má stejný problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rsrsrs : ;) jak dlouho to ten tvuj kamos praktikuje, s tim olejem 15w40 ?

Kdyz jsem nad tim tak koumal, tak jsem to uz nekde cetl ze nekdo snad ve voze taxi dlouho dobu jezdil na 15w40 a no-prblema :)

vsudebil: Do tohodle motoru jsem daval Mogul 10w40, takze norma 500 00. A bez problemu. Takze bych hledal normu 500 00, kde myslim udavali i normu 502 00, ale ten je uz ponekud drahsi.

Ps. Sem si vzpomel ohledne prejeteho oleje.

Tak mam kamose, co v praci obcas jezdi se sluzebni feldu s motorem 1,9 SDI. Najete ma kolem 280tis a porad jede a taha velice slusne, i ja jsem ji mel moznost protahnout po silnici.

Na tomhle aute delaji vymenu tak za 1-2 roky, prej jak si nekdo vzpomene, protoze tohle auto nema nikdo pridelene takze ho nikdo neresi. Priblizne to auto najede za rok kolem 25tis. Takze celkem mazec :kuk:

Na tomhle motoru je doporucene menit po 7,5tis. Takze to je uz hrube prejizdeni a ten motor porad slape.

Otazkou je, jak dlouho to jeste vydrzi ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska jsem mrknul na merku oleje a mam na spodni hranici=minimum, pred 4tis km jsem mel jeste presne mezi ryskama, takze jak tak sleduju, tak si to jakysik olej bere. Olej merim vzdy na stejnem miste, takze je vyloucene ze by auto bylo z kopce nebo tak nejak.

Coz me ted ale trosku zarazi v tom, ze mam uz pripraveny na vymenu prave olej Total 5w40. kdyz to vezmu kolem a kolem, tak zvazuju jestli tam nahodou nemam poridit 10w40, abych nemusel dolivat.

Ted je tam udajne podle listku nejaky ten Eurol 5w40, ktery to jak tak sleduju pomalu zere :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:smich: celkem jsem se do tema OLEJ dobre zamotal, ale je rozhodnuto. Olej Total Quartz 9000 5w40 dam pric, protoze jsem zjistil ze auto papa oleja tak jsem ted hledal a poptal se znameho jestli nahodu nema nejakou rozumnou znacku oleje 10w40 za rozumne penize. Kdyz me nabidnul muj drive oblibeny Mogul Extreme 10w40 celkem 5litru za 400kc :palec2: Tak jsem nemohl rict ne, behem tydne ho od nej vezmu a zrovna udelam vymenu oleje, protoze se me nechce uz nejaky olej do motoru dolivat, kdyz ho mam na spodni rysce.

Takze ja ac jsem o Mogulu spekuloval, tak jsem ho nakonec poridil. To ze je kvalitni neni pochyb, a kdyz je cena takova luxusni tak bych musel byt asi blby abych ho nevzal.(Jak jsem ted sledoval, tak cena Mogulu je rapidne nizsi nez nedavno. Coz asi bude znamenat vyhodnou koupi tohoto kvalitniho oleje)

Nehlede na to, ze mam z toho oleje nejak veci radost nez z toho Totalu. Asi to bude tim, ze jsem na nej uz drive jezdil v 1,6ce.

A hold se ve me asi porad ten patritizmus porad projevuje, i kdyz si to nechci pripustit.

Uz se celkem tesim az udelam motoru i moji malickosti radost, a vymenim olej -_-

Uvidim jestli se pak projevi nejake zrani oleje, nebo ne.

Kazdopadne dam pak vedet, jak si auto na oleji vrni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JAJCO

mne tiez motor zerie olej cca 0.7dcl na 14000km a davam 5w40...

inac vies kedy bol meneny naposledy olej?

kolko mas najazdene km?

aky mas kod motora?

ten mogul bude tiez v pohode a som zvedavy ci ten ubytok oleja prestane... skor si myslim ze nie ale necham sa prekvapit ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak podle stitku co je v motoru ma olej najete skoro 8tis. Celove se blizim k hranici 190tis. ciste teoreticky by to melo byt pravdive, protoze auto mam od kamose a ten to mel od prvniho majitele kde byla nejaka ser.knizka, ktera se ale nekam zakutalela. Ovsem nikdy nevylucuji ze by tam mohlo byt najete vic, jak je tady v CR zvykem to stacet potom dolu :(

Kod motou mam AHF, jedna se o 81kw verzi ;) Kde plati norma 505 00, takze Mogul 10w40 Extreme ji splnuje ;)

Co se tyka zrani oleje, tak je fakt ze kamos s tim poslednich par roku najel strasne malo, takze kdyz me rikal ze je olej od vymeny k vymene bez doliti, tak si neuvedomil ze za ten rok najel necelych 7tis. Ja najezdim mnohem vic, takze se u me to zrani vic projevuje.

ben06 : Jak to myslis placebo efekt? Jinak normu 505 00 olej splnuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím všechny.

Máme Oktu I - motor 1,9 TDI, 66kw, AGR (obtokové turbo) - vybral jsem tento olej Castrol Magnatec Diesel 5W-40 B4, který splňuje VW 502 00/ 505 00/ 505 01, měním při tom i rozvody (sada Contitech), všechny filtry - mohl by mi někdo poradit zda je to dobrá volba? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové hodně se tu řeší jestli olej splnuje jakousi normu VW. No ja doposud jezdil na castrol magnatec 10W-40 ,ten tu normu splnuje.Ted jsem přesedlal na Total(pač ho mám téměř za pusu )http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=607 , a ten splnuje normu jinou. Je to problém?? opravdu na tom tak moc záleží? Kdo z vás jezdí na tenhle olej????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 2.0 MPI a leju do ní Mogul Racing 5W-40. Kupuju ho za 120,- litr, takže to pro mě neni nijak drahý. Olej s filtrem měnim preventivně po 8 000 km a při současných 235 000 km si vezme tak 0.2 litru na 8 000 km. Takže si myslim, že motor je zatim OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiry: Tak to bud rad, ze ti ten tvuj dvoulitr nezere olej, jako ostatnim ;) Kazdopadne tenhle olej za 120ka je velice dobra cena.

Ja sehnal Mogul Extreme 10w40 za 88kc =1Litr. Coz je vice nez super.

Kazdopadne si myslim, ze menit ho po 8tis kilaku je celkem zbytecne.Kdyz se navic jedna o velice kvalitni 5w40. Klidne bych ho menil kolem 13tis. Zalezi ovsem na tom, kolik za rok najedes km ? Jestli ti tech 8tis vychazi na ten rok, tak je to ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brý den! Tak já se taky přidám, protože se problematice olejů moc nevěnuju, takže budu rád za vaše rady.

Mám 1,8T typu ARX a v autě je castrol magnatec 5W40 na kterém mám právě 10tis km. Auto mi nahlásilo, že mám doplnit olej, tak jsem ho zkonrtoloval a je mezi ryskami. cca 3mm nad spodní hranicí.

Taaakže otázka - mám olej vyměnit celý nebo zatím jen dolít? Kolik km můžu na tento olej s mým motorem najet? Upozorňuji, že mám lpg - podle servisu není třeba měnit častěji.

Nebo tam mám nalít úplně jiný - lepší olej???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jirina5:v klidu dolej stejný olej co tam máš. Kolik s ním ještě můžeš najet záleží na tom, jestli máš krátký interval 15tis., nebo prodloužený 30tis...

Já bohužel zjistil, že po najetých cca 5tis km co mám auto (tj. i 5tis. km od výměny oleje) jsem už 1l musel dolít a jsem opět na spodní rysce:(. to se mi vůbec nelíbí!!! Mám tam Ekolube 5W40 a určitě za to olej nemůže.

Motor 1,6 74kW. Šlape zatím dobře při 140t.km., ale tohle mě sere...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jirina5

mozes pouzit aj nadalej castrol magnatec 5w40 low saps s normou C3 ale ak by si chcel zmenit znacku tu mas jednu alternativu.

http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1287

a co sa tyka vymeny oleja mas na nom najazdene 10 000km cize ti doporucujem olej vymenit hned! z dovodu ze mas lpg a je doporucene skratit servisny interval o jednu tretinu cize max 10 000km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rsrsrs

Moc Ti děkuji! Pokud tedy doporučuješ zůsatat u castrolu - zůstanu. Důležité je, že jsi napsal, tu správnou normu C3 - to bych nevěděl. Takže už mám vyhledané kontakty, kde koupit - zítra objednám a o víkendu vyměním.

Jednoduše super a jsem opět hrdý, že můžu sdílet fórum s fajn kolegy! :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...