Přejít na obsah

Jaký olej


Host aka

Doporučené příspěvky

pročetl sem asi prvních 10 stránek a pak sem neměl už sílu .... mám OI 1.6 MPi 75Kw, 75tKM chci vyměnit olej a absolutně netuším co tam je ... někde sem slyšel že se nesmí smíchat polosyn. se syn olejem a nerad bych něco pokazil. Četl sem že bych měl koupit něco na proplach motoru a více méně je jedno co tam dám potom za olej ptž každej co splňuje požadovanou specifikaci maže tak jak je potřeba .... proto se ptám jestli je to opravdu tak jak píšu nebo sem si přečetl jen haldu nesmyslů ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

novic

kup si novy olejovy filter a olej ktory splna normu VW 502 00 – ľahkobežné oleje pre benzínové motory a nestaraj sa co tam bolo predtym neboj sa tvoj motor nema pamat hlavne je to vymenit a dodrzat servisny interval max 15 000km alebo jeden rok!!! vyberaj si podla ceny sympatie znacky alebo podla obalu hvavne nech splna normu pozadovanu vyrobcom... daj vediet co si si vybral

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče volby oleje do dízlu a jak je to s kódováním QGx a co to znamená pro výběr oleje, co se může a co naopak nesmí a ještě další informace tak bych si dovolil upozornit na zde, v sekci Motory, připíchnité téma s takovým příspěvkem:

Jinak pnf, pokud fakt nevíš jaké máš kódování, tak VW 507.00, neměň ho NIKDY později jak po 15.000 km (a i to je pro motor prasečina) a máš jistotu, žes neudělal nic špatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wojnar

ak pnf da do svojho motora olej s normou VW 505.00 co sa stane? nic moze ho ho tam kludne dat aj ked nezisti kodovanie zo stitku alebo servisnej knizky akurat nemoze pouzit longlife olej tot vsjo... a samozrejme musi dodrzat servisny interval vymeny oleja max 15 000km alebo jeden rok... amen ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

novic

no ja na tvojom mieste by som ten olej do svojho auta nedaval ale je to na tebe pise ze normu splnuje ale ak cinol tak jedine vodu do ostrekovaca... mas to 4litre za 470czk + 1liter 180czk spolu 650czk ked si prihodis 140czk mas tento http://www.oilcentrum.cz/portal/?menuId=492&es=Motorove-oleje__osobni-auta__Shell/SHL203 a 5litrov za cenu 790czk je to tak vela? a kvalita niekde uplne inde... ak mas svoje auto rad objednaj nieco ako elf total castrol mobil1 esso valvoline aral bp mogul liqui moly...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malinko se taky přidám. O olejích se samozřejmě už prodiskutovalo strašně moc, ale dá se pořád.

Mám taky 1,6 75kW a čeká mě výměna. Z fabriky tam byl longlife, ale na to já moc nevěřím, tak jsem při 30tis. přepnul na pevný intervaly a nechal dát Divinol Syntolight 5W-40. Mám ho i ve fabce, už druhou náplň a naprosto dobrý. Jsem víceméně rozhodnut v něm pokračovat, ale jsem i částečně patriot a vždy jsem dřív jezdil na Mogul (žigul, erko, favo, felda). Pokukuju teda po Mogul Racing 5W-40, samozřejmě je VW502.00. Co vy na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj potreboval bych poradit koupil sem octavku,dovoz nemecko najeto 150000 ale nikde zadne stitky s typem oleje ani v servisce neni nic uvedeno.Je to Octavia Combi 1.9 TDI 81kw a QG1 predpokladam tedy nejaky long life.Muzete mi prosim poradit normu oleje a jestli je mozno prejit na klasicke intervaly 15000km a jaky olej by jste doporucili,jezdim spise kratsi cesty.za odpovedi moc dekuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsme dneska v praci resili takove tema o olejich, a koumali jsme ze kdyz olej Mogul 15w40 GX ma normu VW 505.00 tak podle vseho by se mohl pouzit i v motoru 1,9 TDI. Protoze v knizce neni vubec uvedene, zda to musi byt polo nebo plna syntetika.

Takze jaky je tady na to nazor, pouziti 15w40 v tomto motoru kdyz splnuje normu VW 505.00 ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JAJCO

ano olej normu splnuje a mozes ho pouzit ale nedoporucujem ti to ide tu hlavne o zimu a cerpatelnost oleja pri studenych startoch motora pri minusovych teplotach a ako rychlo ti to premaze motor po nastartovani takze pre nase podmienky je urcite pouzit olej 5w40 ako 15w40. neviem co ta k tomu vedie aby si o tom premysal nad takou vymenou ale pri dnesnych cenach olejov by som to neriesil iba ak by si byval niekde v teplom spanielsku a tvoj motor by nezazil studeny start napr pri -20°C ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rsrsrs : Neboj, ja to do sveho auta rozhodne nechci nalit :D Ja uz mam na vymenu nachystany Total Quartz 9000 5w40 ;)

Slo jen o to, ze jsme se na dilne s klukama nudili a tak kecali o vsem moznem, az jsme se dostali k tomuhle tematu.

Podle vseho by to ale zadny velky error nemelo udelat, pokud teda nebudeme pocitat ty studene starty, kdyz bude teplota hrube po nulou. Takze to je spis jen takove volne tema na olej 15w40 do TDI :t

Je dost mozne, ze na to nekteri lidi jezdi a jsou v poho !?

Idealni by bylo, najit nejakeho dobrovolnika, ktery by to do sveho motoru TDI nalil. Najde se nekdo takovy?

Za predpokladu ze 4,5 litru tohoto oleje dodam :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JAJCO

nemusis hladat dobrovolnika moj kamarat na tom jazdi v lete 15w40 a na zimu dava 10w40 GOLF IV TDI 66kw a auto jazdi v pohode olej meni 2x do roka na jar a na jesen u vas podzim :) ale ak chces mozem mu povedat o tvojej ponuke na olej potesi ho to akurat na jar bude menit :smich: ten tvoj total qauratz je dobra volba pouzivas ho uz dlho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rsrsrs: :smich: tak ted sleduju ze jsem si ale nabehnul s tim olejem hihi.

No taky jsem toho presvedceni, ze by to ten motor mel ustat v klidu. Horsi by asi byly nejake velke mrazi, kde je ten olej fakt dost husty. Kdybych mel motor SDI, tak bych to tam zkusil nalit, ale mam celkem turbo rad, tak bych mu nerad ublizil :)

Abych to upresnil, Octava je muj prvni diesel, predtim jsem mel vsechny auta pouze v benzinu, kde jsem delsi dobu pouzival vyhradne olej Mogul. Bohuzel cena ponekud vzrorstla, a kdyz jsem ted sledoval ktery olej tam poridim, tak jsem se rozhodnul pro Total ktery je velice slusny ale hlavne ta cena za kterou ho mam je rozhodujici, takze jinak bych asi zustal u Mogulu kdyby byl za stejne prasule ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...