Přejít na obsah

Multifunkční volant na O1


jeff.k

Doporučené příspěvky

Takže s can jednotkou to nelze zprovoznit? Nejde ani klakson. Takže jediné řešení je buď to překopat zpátky nebo sehnat necan jednotku? TMC v autě nemám, ale doma v krabici jej mám, ale neinstaloval jsem ho, protože na polodotu to pro mě nemá význam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj všichni, dostal se mi do ruky MF volant s bagem. Volant jsem dal do auta (Octavia Combi 1.8T, r.v.2004) jen kvůli tomu, že je nově pošitý kůží a starý plastový byl KO. Jenže teď bych rád volant zprovoznil a mám na vás pár (dobrá, trochu víc) otázek:

1) Momentálně nejde klakson. Je to proto, že není MF volant zapojen?

2) V autě bylo neorig. rádio a já tam dal Symphony CD. Diagnostikou se s rádiem nespojím. Je to tím že: a) auto nemá can vedení (r.v. 2004, komfort 3G, sklap. klíče), B) rádio není canové (a jak to poznám), c) není propojené s can vedením (kde hledat), d) vag-com je starý, musím použít hex-can

3) Nemám maxidot, stačí tedy sehnat jednotku MF volantu (can nebo necan podle reakcí na předchozí otázky), kabeláž a vše propojit (dle schémat a návodů zde uvedených) a nakódovat (vag-com nebo hex-can?)??

Děkuju předem všem případným rádcům a pomocníkům.

EDIT: Teď jsem si ještě vzpoměl, že rádio si samo při vyšší rychlosti přidá hlasitost. Jestli to v něčem pomůže.

Editováno: , autor: Lahváč
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj. Prosím nemáte někdo kontakty na někoho, kdo dokáže sehnat tu jednotku k MF volantu + popřípadě kabeláž. Volant jsem sehnal, rádio mám originál a už jen potřebuji sehnat zbytek věcí, abych to mohl pospojovat. Děkuji.

 

Jinak platí jak psal Marek_Norway, že nemusím měnit podvolantový kroužek? Mám facelift 2001, L&K.

 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj octavaci mam octavii combi 96kw 6kvalt rok 2003/2004 a mam dotaz mam Multifunkční volant ale nejde. Mam jen minidot a v aute nebylo original radio. a chtel bych aby to fungovalo da se sehnat maxidot do toho vozu a za kolik pak slo by to udelat bez originalu radia mam tam pionyra na fleshku.a ted kolik by me to stalo maxidot sprovoznit multifunkční volat tempomat aby vsechno hezky makalo jak ma dekuji za odpovedi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj všem, chtěl bych požádat o radu či nápady. Dodělal jsem si minulý týden MF volant. Výbava před dodělávkou: tempomat, maxidot, Symphony CD s emulátorem CD changeru, (vše CAN zapojení, vše dodělávané a funkční). Po instalaci MF volantu s CAN jednotkou 1J0 907 487 A mi vše funguje kromě tlačítka CANCEL na volantu. Na původní páčce tempomatu je cancel (off do mezipolohy před vypnutím) taky nefunkční. Když vyndám jednotku MF volantu, tempomat páčka funguje normálně. Než se pustím do prověření zapojení, tak píšu sem, kdyby to náhodou byla nějaká prkotina, kterou už někdo řešil... Jinak kódování mám následovné Symphony 0407, MF volant 0118, reset GW provedena.

 

Možná, že mám někde chybu v zapojení, protože po vyčtení chyb z MF jednotky to píše:


00926 - sv.30
        06-10 - signal prilis vysoky - Sporadicky

 

Ještě jeden dotaz, osazení původního volantu (tisícihran) je nižší naž na MF volantu? Přijde mi, že mezi MF volantem a podvolantovým kroužkem je větší mezera, což mi ukazuje i to, že matka, kterou se volant utahuje je cca o 1/4 závitu méně zašroubovaná. Proč se ptám, vypadá to jako prkotina, ale jak z kroužku kouká takový kolíček s pružinkou, který se pak opírá o zadek volantu, tak je o kousek víc vysunutý a nevím, zda to je tím či nikoliv, ale když točím volantem do krajích poloh, tak z kroužku slyšet cvakání, což jsem s původním volantem nepozoroval...

 

Předem díky za rady či nápady.

Editováno: , autor: PitBull
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tip, posunul jsem páčky a je to ok.

 

Ad tlačítko(a) CANCEL: Zjistil jsem, že zapojení bych měl mít v pořádku, protože, když oddělím signály z páčky a volantu tak, aby vždy šlo ovládat jen z jednoho místa, pak to funguje jak má. tzn. buď jde volant nebo jde páčka. Zapojené oboje najednou nefunguje.

 

Někdo tu v tématu psal, že může vedle sebe fungovat obojí - jak páčka, tak volant. Zajímalo by mě tedy, jestli to tak někdo provozuje a jestli tedy neřešil to, co já.

 

Díky.

Editováno: , autor: PitBull
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže píčina nefunkčnosti zjištěna: Problém je v paralelním zapojení obou větví. Na páčce je rozpínací tlačítko, volantové tlačítko komunikuje jednodrátovým CANem s ŘJ, která pak rozpíná obvod. A protože je to oboje v paralelním zapojení, tak je vždy jedna z větví sepnuta. Ověřeno tak, že pokud zmáčknu tlačítka obě, tak CANCEL funguje. Nejjednodušším řešením by bylo zapojit to do série nebo to pořešit nějakými relátky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

ahoj majstri superb1 1,9 96kw rok 2004 radio symphonia cd s menicom

volant mf -svietia vsetky tlacitka ,trubi,tempomat ide /ale nezobrazuje na palubovke zuadne svetielko tempomatu ziadna kontrolka na budikoch ale to nevadi/

 

a teraz problem   nejde ovladanie rádia ani na dote nevidim aka hra stanica  

 

kto poradi pomoze co s tym ??

 

 

Editováno: , autor: kveti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

ahoj Pánové .Prosím není tu někdo z okolí chomutov kdo by mi zapojil original radio do maxidotu a multi volantu plus tempomat ja to kupoval uz bez originalu radia a ted jsem si ho koupil symphony mp3 multifunkční volant tam byl zatím jen sviti kontrolky dokoupím usb port a mini iso conektor  . jen nejsem eletrikář a chtěl bych timto poprosit člověka který ví co dělat a už to dělal xkrát jestli by mi to zapojil a zprovoznil všechno .zaplatím nic jiného mi nezbívá děkuji za odpovědí.Octavia combi rok 2003 96kw 6tikvalt TDI

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...