Přejít na obsah

Blikání kontrolky teploty


sjarin

Doporučené příspěvky

Cau chlapi,

mám problém se svojí octavii 1,9tdi 81kw. Ted v zimě při studeném startu mi zacne rvat kontrolka teploty a blikat .. po chvíli kdyz jedu tak to prestane. Přitom chladící kapalinu mam dimenzovanou do -25. A ted byli nanejvis -2 .. Stalo se to uz nekomu ?? jak ste to popripade resili ?? diky moc za odpovedi

Editováno: , autor: sjarin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, měl jsem tentýž problém. Jen potvrdím to, co napsal PROCHY603. Otevřít nádobku chladící kapaliny a dva drátky, které uvidíš, je třeba vyčistit. Já jsem je čistil starým zubním kartáčkem asi 5 minut. Závada se mi projevila před dvěma lety a dosud se neopakovala.

BTW: Kamarád byl se stejnou závadou ve značkovém servisu a měnili mu celou nádobku chladící kapaliny nákladem snad skoro 2000 Kč. V podstatě mu to ale odůvodnili správně: Chyba "čidla" uvnitř nádobky. Nelze vyměnit samostatně. Nutno vyměnit celou nádobku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Jedna otázka chlapi.. to čidlo mi neustále dělá bordel i po vyměněný nádobce.. nechce se mi s tím už štvát.. nejde to vykutit nějak jinak??? třeba vytáhnout konektor a dát tam nějaký odpor??? v servisním manuálu jsem nenašel žádné hodnoty pro proměření toho čidla. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Čidlo" tam žádné není. Jen dva dráty ve vodě. Takže jestli to chceš "ochcát" tak odpoj konektor a spoj ty dva dráty co vedou do konektoru. Rsp. to ani odpojovat nemusíš, jen "zkratni" ty dráty.

Jen je otázka proč to dělá problémy i po výměně nádobky. Jestli je zde na místě řešit důsledek před řešením příčiny.

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nekoupil jsem origo nádobku. koupil jsem nějakej pirát... jen to chvíli fungovalo tak jsem si myslel že to bude ok tak jsem vyhodil krabičku i účtenku.... tak nemám nárok na výměnu a bavil jsem se s prodejcem a říkal mi že už 2x vyměňovali ten pirát za origo... tak to chci řešit tak... a díki :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...