Přejít na obsah

LED diody místo klasiky


dr.snacek

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Nemáte někdo zkušenost s náhradou orig. žárovek za leddiody? Jak to potom svítí/bliká? Přemýšlel jsem hlavně o parkovačkách a o přeních a zadních blinkrech. Parkovačky budou asi bez problémů, ale u blinkrů mám obavy, aby to nemělo vliv na frekvenci blikání.

Uvažuji cca o těchto LEDžárovkách:

http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovky/p...barva-o-s702573

http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovky/p...exni-bo-s267422

Jsem totální analfabet přes elektriku, takže jestli je tu někdo, kdo mi vysvětlí případné zádrhele při záměně za leddiody, budu moc rád. Není mi také jasný rozdíl mezi invexní a konvexní diodou. Předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec. Pravděpodobně jsi zde nový, zkus si projít témata k LEDkám od již zmíněného superfattyho.Např. LEDovatky do PARKOVAĆEK, ex. a interiéru.

Jinak ty parkovačky, o kterých uvažuješ, tak ty, nic moc. Vlastní zkušenost. :feve:

Editováno: , autor: novinář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jsem si chtěl dát do zadních světel led diody i když to jsou rozptylový tak to není takový světlo a to C není úplně osvícený jak by mělo.

Koupil jsem dva druhy led diod,ale ty druhý svítí ještě malinko hůř

na fotce jsou led diody jen ve spodní části nahoře jsou normální žárovky co tam mají být ty celoskleněný 5W

focený to je mobilem tak je horší kvalita

post-651-1233099343_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S prominutím to je na prd. Abych ti pravdu rekl, v tech zadnich svetlech kdyz mam od superfatyho ty ledky tak to sviti stejne jak se zarovkama. Nejde poznat rozdil, akorat si myslim ze je to trosku vic do oranzova. Takze to je asi zbytecne tam davat do zadnich setel ledky. Ale v interieru to stoji za to at je to kdekoliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlas. do zadnich svetel, mlhovek a brzd, je to zbytecny. Muj nazor je , ze je to zbytecny i v blinkrech a couvackach. Porizovaci naklady jsou dost vysoky a sviti to min ( rozumej nim rozptyluje, takze z uhlu je to svetlo nim videt, coz u blinkru a couvacek zrovna potrebujes.) Obrysovky, interier a snad vnitrni osvetleni je super. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já jsem to taky jinam nechtěl dávat,ale v zadnich světlech na roomsteru jsou klasický parkovačky a proto jsem to chtěl vyzkoušet.Volil jsem tam i právě proto rozptylové led diody a červené barvy ne bílí kde by to dělalo nádech do oranžova jak psal Jered,ale v interiéru nemají chybu :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A navic se sam vstekam, kdyz mi nekdo predemnou nejakym nestandartnim svetlem sviti do obliceje ,taa to nechci delat taky

Nemas nahodou HID ? :palec2:

Vseobecne mam za to, ze sa neoplati riskovat pri styku z oragnom :D

Editováno: , autor: majko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no taky jsem chtěl napsat že má blacky HID :) a pěkně mě to s..e když za mnou nebo proti mě s tím jedou to mám sto chutí jim tu parabolu rozsekat.Já se snažím mít auto tak jak má být a nebo mít homologovaný věci (i když ty ledky vzadu nejsou,ale půjdou pryč).Mohly by naší ochránci to konečně tvrdě pokutovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano mam HID, ale ne v parabole a to je rozdil. Vsadim se, ze kdyz postavime moje auto a auto s orig xenonem, tak nebude rozdil a kdyz postavim vedle kohokoli, kdo nema svetla serizeny, tak bude oslnovat vic. To ale neni relevantni pro tuhle debatu. Bejt papeztejsi nez patez je k nicemu. Honme ty co delaj nebezpecny veci ne ty co maj neco jinyho co sice neni uplne koser, ale nikoho jinyho neohrozuje. A proto pisu, ze sam to nemam rad, tak to nedelam ani jinejm. kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ledky od superfattyho ( 5 ledek), musi prec v zadnich svetlech hodne oslnovat, ne? nebo jake tam davate??

Ledky od superfatyho v zadních světlech u roomstra svítí úplně stejně jako žárovky akorát to světlo má potom takový nádech trošku do oranžova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za poznatky. Koukám, že ledky jsou naprd.

Já chtěl ledky jen do přerních obrysovek, protože ty orig, žárovičky mají takové nažloutlé světlo, což se mi nelíbí. A pak jsem je chtěl do blinkrů, protože se mi líbí ta okanžitá reakce ledek. Zatím to vypadá, že zkusím jen ty obrysovky.

Rozhodně nemám v plánu někoho obtěžovat s oslňováním, sám nesnášim blbce s rozsvícenýma mlhovkama při nesnížené viditelnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak sem dávám fotku led diod v zadním pravém světle kde jsou dva druhy rozptylových diod.V levém světle jsou dole led dioda a nahoře normální žárovka.

Psal jsem už superfatymu a červený ledky s 5 diodama není problém sehnat tak uvidíme :palec2:

post-651-1233594991_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...