Přejít na obsah

Motor 1.9 TDI PD 77 kW


milano205

Doporučené příspěvky

Mám asi 3 měsíce 4x4 s 1,9TDI. Při sešlápnutí plynu motor krásně táhne asi do 2200 ot., pak několikrát jakoby přestane a znovu začne táhnout - takže auto zaškube, a pak zase motor plynule táhne dál. Nejmarkantnější je to na druhý a třetí rychlostní stupeň. Nedělá to při každém zvyšování otáček - odhadem tak dvakrát z pěti rozjezdů a neudělá to dokud je motor studený. Stejný problém mi potvrdilo několik majitelů stejného motoru. Nevíte někdo co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

predpokladam,ze mas chipnuto na to samy, co jsem mel ja...

neslusnej mozna, proste jezdim jak jezdim, nenecham si prece chipovat auto, abych jezdil jako se serii

Ano, to samý. Ale neboj, taky se rád "svezu". Jenže je třeba si uvědomit, kdy ta spojka trpí nejvíc - rozjezd. A kola mi zrovna kňučet nemusí, to ne. :D A i když je plochej krouťák, tak včas řadit a té spojce to přece potom nemůže ublížit. Nebo se pletu?

Napiš proč myslíš že odešla. Popiš způsob jízdy, který ji tedy odpravil. Ať se poučí ostatní. Ď. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

proc odesla? protoze je udajne dimenzovana na 300Nm. vzhledem k tomu, ze jsem si taky myslel, ze spojka nejvic trpi na rozjezd, tak chvile, kdy mi behem tech cca 25tis kvikly kola bych na prstech jedny ruky spocital. na jednicku vzdy opatrne. jenze, pak mi neslo moc na rozum, jaktoze, kdyz ta spojka udajne nejvic trpi pri rozjezdech, zacla klouzat nejdriv na ctyrku, pak na petku a na konci i na trojku? mozna proto, ze ten nejvetsi zahul nedostava na jednicku, kdy je ten odpor na ni kladenej zdaleka nejmensi, ale naopak ho dostava pri vyssich rychlostnich stupnich a vyuzivani kroutaku, kdy je odpor maximalni. a fakt je, ze na ctyrku a petku jsem ho vyuzival hodne casto... prijel jsme do servisu, ze mam nejspis v hajzlu spojku a co udelal servisak aby to poznal? nastartoval, zatah rucku, zaradil petku a pustil spojku...auto zdechlo, takze jeste uplne v loji nebyla.

takze to, ze uz mam jinou jsem si zavinil sam svym jizdnim stylem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ťažko povedať, či spojka trpí viacej pri rozjazde alebo pri jazde na vyššom rýchlostnom stupni. Spojka je medzi motorom a prevodovkou, takže prenáša v podstate stále rovnaký točivý moment (závisí len na otáčkach motora a polohe plynového pedálu). Točivý moment sa mení až sprevodovaním v prevodovke. Ale pravdepodobne je rozdiel v tom, že rozbeh trvá podstatne kratšie, než trebárs jazda pod plynom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

se spojkou zatím problím nemám, ale u 2.0 TDI bude určitě jiná. Co mě ale začíná sr.. je, že to hulí víc, než po načipování. Pozoruju to tak tři měsíce od doby, kdy jsem začal mít problémy se startama. Jak už jsem psal, řekli mi v jednom velkým servise, že jsou na výměnu vstřikovače. Pak jsem tam ale lil aditivace a proplachy a ty starty jsou zase dobrý. Co ale neustále pozoruju, je nepatrně kolísavej volnoběh. Jsou to takový záchvěvy, který tam dřív nebyly. Netušíte někdo, jestli to můžou dělat ty vstřiky ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:huh: ja teda dolejvam kazdejch 7-8tis 3/4 az 1 litr oleje. ale to bude asi tim, ze jezdim svizne. 52tis km bez doliti nechapu...

Fakt, když to bylo nové, řekli mi na prodejně, že asi po 7 - 8mi tisících si to řekne o dolití. I koupil jsem u Kolegáčka v Cartechu litřík Longlajfu, abych měl s sebou. Mám ho s sebou stále, neboť si to od výměny k výměně neřeklo a stále je to mezi ryskami. Měnil jsem už 3x, za pár měsíců to bude počtvrté.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja se taky divim, prvne si to zahlasilo presne tak jak rikas, pak uz jsem si to kontroloval sam a ted schvalne cekam, kdy se ozve. pristi tejden jdu na garancni prohlidku, tak jim reknu at to cidlo prekontrolujou

mam najeto 160000km a nikdy jsem nedolival.pouzivam castrol 5w40 nebo schell.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...