Přejít na obsah

Nakodování denního svícení


rudolfv

Doporučené příspěvky

To bych mohl, ale momentálně mam auto v servisu, tak až ho budu mít doma a dostanu se k němu s počítačem..

 

Ale neni to žádná věda, pokud máš kabel a LCode, stačí zaškrtnout "Daytime running lights via Foglights" (nebo tak nějak) a zároveň v prvním bytu nemít zaškrtnutou ani Ameriku, ani Skandinávii..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nedával někdo dení led osvětlení?Vše funguje jak má,při zapnutých parkovačkách zhasnou ale když nastartuji tak se rozsvítí na 50%,při připojení místo k parkovačce k baterii jsou OK,napětí na baterii je větší než na parkovačce.Že by do světel bylo napětí regulováno?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc nechápu kde je problém, kdy svítí na 50%? Napětí na parkovačkách samozřejmě regulováno je, ale pokud si někdo nehrál s nastavením jednotky, mělo by na nich být plné nebo téměř plné napětí. Nicméně nechápu k čemu je ti napětí na parkovačkách nebo světlech, protože denní svícení by mělo být pro správnou funkci napájeno z 12V spínaných klíčkem (které ve světlech nenajdeš) a napětí na parkovačkách by mělo sloužit pouze jako signál k zhasnutí denního svícení...

 

Navíc seš asi ve špatnym tématu, dodělávané denní svícení se řeší jinde..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ako mnohí z vás aj ja som riešil problém s denným svietením. Čo ma trápilo?

1. denne svietenie vypnuté - svetla som musel zapnúť sám ručne a občas som na to zabudol

2. denne svietenie zapnuté - už som sa nebál, že zabudnem svetlá zapnúť, zapli sa samé ale svietilo to už v prvej polohe kľúča a prakticky sa to nedalo vypnúť - minimálne ostali svietiť parkovacie svetlá a keď som potreboval niekde odstaviť auto, nechať bežať motor tak som stale nejako svietil. 

 

Hľadal som niečo medzi týmito problémami aby bolo denné svietenie zapnuté ale s možnosťou vypnúť svetlá keď bude treba aj pri naštartovanom aute. Možno sa DL dá vypnúť cez MAXIdot ale ja ho nemám - jedine cez VAG. Vyriešil som to takto:

Mal som ale zošúchaný prepínač svetiel a tak som si objednal nový - ten s tym chrómom nech to vyzerá krajšie. Doteraz som mal polohy 0 / parkovacie / stretávacie no teraz mi tam pribudla aj poloha AUTO. A práve tá vyriešila môj problém :).

 

Teraz si už stále nechávam svetla na AUTO čím mám zapnuté denné svietenie aj keď cez VAG zapnuté nie je - a ak potrebujem nechať auto bežať bez zapnutých svetiel jednoducho prepnem na polohu 0. Tak snáď niekomu pomôže tento tip na výmenu prepínača s polohou auto. 

IMG_1447.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

áno, je to tak ako píšeš. Iba som tie vypínače prehodil. Nemám zapnuté cez VAG ani DL ani CH/LH, nemám ani dažďový a svetelný senzor. Vymenil som ten vypínač a sám som bol prekvapený ako funguje. Tých modelov je na trhu viac... čítal som túto tému a inšpiroval som sa vypínačom z obchodu mroauto.cz kde som objednal konkrétne tento vypínač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A čemu konkrétně u předFL Octavie říkáš "denní svícení"? Tomu, že to svítí úplně stejně, jako když máš přepnuto na tlumené, tzn. plnou intenzitou a včetně palubky?

To je podle mě jediné možné vysvětlení. Pokud máš čtyřpolohovej spínač světel přepnutej na AUTO a ve svazku od spínače ti chybí vodič k poloze AUTO, pak to řídící jednotka vyhodnotí jako chybu spínače světel a pro jistotu rozsvítí světla včetně palubky (to si můžeš snadno ověřit odpojením spínače světel a zapnutím zapalování)... Po přepnutí na jinou polohu už to samozřejmě funguje jak má. Diagnostika by odhalila víc, nejspíš tam budeš mít chybu "komunikace" se spínačem...

Editováno: , autor: Sharky487
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to ničemu nevadí, jde to takhle provozovat, ale já osobně bych to v tvém případě řešil nakódováním CH/LH, třeba i na minimální možnou dobu 10s. Tím bys mohl nechávat spínač světel pořád v poloze tlumených, po vypnutí zapalování by všechna světla zhasnula, při zapnutí zase rozsvítila. Pokud bys je chtěl vypnout, stačí přepnout do polohy 0.

Spínač s polohou AUTO má smysl jen se světelným/dešťovým senzorem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne tak to bude, protoze ti tam ten vodic chybi. A na to jsem presne narazel. ;) Ono ti to vlastne asi funguje tak jak chces, jenze mas na diagnostice chybu a RJ svetla zapina v podstate v nouzovem rezimu, protoze ztratila spojeni s vypinacem. Neni lepsi proste nakodovat Ameriku a tim padem mit moznost svetla zhasnout zatazenim rucni brzdy? Tak to mam ja...

 

EDIT: Nebo tak jak pise Sharky. Dokonce by mozna mohlo jit CH/LH zapnout a nastavit 0 sekund. To by mozna taky mohlo fungovat, ale nezkousel jsem to.

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
Návštěvník

Zdravim.

Mam otazku.

Vadi mi na FL, ze denne svietenie svieti aj ked mam zatiahnutu rucnu brzdu, napr. pred startom.

Da sa dokodovat aby svietilo len ked je rucna nezatiahnuta?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...