Přejít na obsah

Mikrospínač zámku


Doporučené příspěvky

Tak přidám trošku ze svého. Odešel mi mikrospínač v zámku. Níže uvedené foto se týká zámku bez centrálu. Co se týče centrálu, viz. EDIT.

EDIT: Tak u centrálovýho zámku je sundání a následné nasazení naprosto triviální, drží ho pouze plechová spona, takže odpadá ulamování a následné "rozpatlávání" plastových nýtků, foto na straně 2.

Na mikrospínači mi odešel spínací kolíček na horní části. Po delším pátrání jsem objevil typ mikrospínače, ze kterého náš mikrospínač vychází. Je to švýcarský typ Saia-Burgess V4NCT7. Prodává ho polský internetový obchod www.tme.cz, nově otevřena pobočka v Ostravě! Cena 55,80kč. Použil jsem z nového vrchní shodnou ( téměř, nemá gumovou krytku ) část, kterou jsem vyměnil na mém vadném. Mikrospínač je v zámku upevněn na plastových nýtkách, které se musí odlomit a při následné montáži zase roztavit. Já to rozpatlal pájkou a zatím drží. Takže už jen pár ilustračních foto.

post-3479-1177920270_thumb.jpg

Editováno: , autor: Strojvůdce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Takže jsem vyměnil mikrospínač, podle návodu "Strojvůdce" a perfektně to funguje. Akorát ten mikrospínač nebyl připevněn zatavením nýtků, ale pomocí takového plechového pásku, takže demontáž a montáž zcela bez problémů (F 2002 s centrálem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
Zkus napsat přímo výrobci těch zámku www.kiekert.cz  ;)  ale original použivá mikrospínače Cherry http://www.cherry.cz/

Ahoj,

no rozobral som svoj zámok na Octe 2001 MR02 a zistil som že zámok má 2 druhy - vnútri sú CHERRY ale ten ktorý sa najviac kazí a je zvonka je Burgess, momentálne sa volajú SAIA-BURGESS. Mne sa zodrala tá krycia gumička na tom "čudlíku". Nenašiel som nič za čo by som to vymenil - nikto také niečo nemá samostatne. Ten od SAIA-BURGESS je síce fajn ale uchytiť sa to dá jedine prilepením a pochybujem že to vydrží dostatočne dlho. Keď som uvažoval nad variantou že to prichytím skrutkami narazil som na fakt, že zámok je v inkriminovanom mieste tvarovaný tak aby kopíroval dvere - takže smola.

Ozaj bolo by fajn zoskupiť ľudí, ktorí majú tento problém a vyzvať oficiálne VW aby zaujalo k tomuto problému stanovisko. Podľa info zo servisu v Lipsku kde som pobýval týka sa vraj tento problém áut do roku 2002. Potom tam je zmena. Neviem či to je pravde, nikde som o tom nič nenašiel. Ak o niečom viete, dajte mi prosím vedieť.

Ďakujem a fóru zdar :D:D:D

Editováno: , autor: Jozef
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak sem projel stránky TME a ten vypínač s tou kovovou páčkou tam bohužel nemají, ale myslím, že ho vyrábí. Jseu tam jen podobné, z kterých by ta páčka možná šla přendat, nebo vyměnit celej mikrospínač. Rozhodně pro ty, kdo to chce spravit jednou provžy je to jediná možnost. Já bych to taky udělal, kdybych to neopravoval ve spěchu a nenapadlo mě to až potom. Teď už to tam necham, jen jsem to pořádně promazal a provazelínoval. Parádně se to teď zamyká a i při dobouchnutí těch dveří je to krásnej tlumenej zvuk narozdíl od ostatních dveří :)

post-5644-1190747672_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak ohledně mikrospínačů. Jak už zde bylo Strojvůdcem psané na www.tme.cz koupit mikrospínač SAIA-BURGESS typ V4NCT7 (viz obrázek) starý mikrospínač co je na zámu "rozpůlit" a z nového stačí použít jen tu vrchní část. A je to bez pájení čistá práce. Přeci jen spodní část toho mikrospínače je jiná (u Octavie), ta v zámku má zalité kabílky, kdežto na novým jsou pájecí oka. U mě byly střeva mikrospínače naprosto v pořádku, čisté, funkční, takže po přehození "tlačítka" získáme defacto nový originální spínač. Až budu doma, doplním ještě rozpůlený mikrospínač, aby bylo patrné,jak sem to myslel, i když je to vlastně již na Strojvůdcově obrázku.

post-3603-1191309147_thumb.jpg

Editováno: , autor: Matrix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak koukám že mě trošku Strojvůdce předběhl s fotkama, ale nevadí :) pošlu jiné. Velmi mě zaujalo řešení spojky na motorku zámku mé Octavie. Ozubené hnědé kolečko se na ose motorku volně otáčí a není s nim nijak mechanicky spojeno. Na ose motorku je plastový držák, ve kterém je umístěn kovový váleček zajišťovaný pružinou proti volnému vysunutí pokud motorek stojí. Jakmile se motorek roztočí, odstředivá síla začne vytahovat váleček, který překonává sílu pružiny. Tím že se váleče vysunul z plastového držáku ven, narazí na kovovou objímku s výčnělky na hnědém ozubeném kole a můlže tak dojít k přenosu točivého momentu na samotné segmenty zámku. Domnívám se, že toto je řešeno z toho důvodu, aby měl motorek čas dostat se do otáček, ve kterých má větší sílu (kdyby měl hned z kraje zabírat do ozubení asi by se namáhal), anebo aby v případě záseku se spojka rozepla a motorek se třeba nespáli. Zajímavé je že tento prvek se už na Strojvůdcově zámku nenachází. Toť mé vysvětlení této "spojky". Jinak ještě přikládám fotku rozebraného originálního mikrospínače. Jinak ještě přikládám fotku základní polohy segmentů v zámku při otevřených dveřích. kdyby náhodou někdo rozebral a nezapamatoval si jak to před tím bylo :)

post-3603-1191341763_thumb.jpg

post-3603-1191341772_thumb.jpg

post-3603-1191341779_thumb.jpg

post-3603-1191341952_thumb.jpg

post-3603-1191341969_thumb.jpg

post-3603-1191341980_thumb.jpg

post-3603-1191341987_thumb.jpg

Editováno: , autor: Matrix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže když vezmu ty mikrospínače od leva z mého zámku, tak funkce jsou následující:

mikrospínač na kabelu - snímá zajišťovací západku, zjišťuje zda jsou dveře otevřené anebo zavřené, na základě jeho informací se provádí zamykání, odemykání, rozsvěcení interiéru.

1. - zjišťuje zda jsou dveře odemknuté nebo zamknuté. Pokud odemčené, je stisknutý.

2. - zpětné hlášení o zamknutí do SafeLock (SuperLock). Dveře nejdou zevnitř otevřít.

3. - sepne při otočení klíčku v zámku do polohy odemknuto. Krátký impuls odemkne, dlouhý impuls odemkne a stáhne všechna okna.

4. - sepne při otočení klíčku v zámku do polohy zamknuto. Krátký impuls zamkne, dlouhý impuls zamkne a zavře všechna okna.

Samozřejmě tam budou i zpětné vazby na další mikrospínače, jako třeba že když sou dveře odemčené, tak to nezamkne apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska se to stalo zase, chtěl sem zamknout auto zevnitř a dveřní kolík u řidičových dveří opěty vyskočil a dveře zůstaly nezamknuté. Doma jsem vylezl spolujezdcovými dveři, naběhl na auto s VAGem a začal zkoumat. Závadu jsem našel celkem brzy. ŘJ centrálního zamykání, blok měřených hodnot, skupina 3, pole 4 => stále přeblikávala mezi safe a nesafe, takže zpetné hlášení mikrospínače zamknutí do safe modu. Tedy předpokládám závadu na tomhle mikrospínači (viz. foto). Bude muset zase zámek ven a budu muset přepájet tenhle mikrospínač. No snad už to pak bude OK. Takže ti co máte stejný problém, snad vám toto mé pátrání trochu pomohlo. Jen mě štve že jsem na to s tím VAGem nenaběhl dříve a mohl to udělat při jednom :wallbash: .

post-3603-1191689053_thumb.jpg

Editováno: , autor: Matrix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož se mi začaly hromadit SZ s žádostmi o rady a navíc jsem musel dveře stejně znovu otevřít, udělal jsem ještě, nyní už fakt poslední fotoseriálek, ten kdo to z toho nepochopí, tak ať si to raději nechá někde udělat.

Nakonec byl mikrospínač zpětného hlášení SafeLock v pořádku, ale po důkladném prozkoumání tišťáku jsem našel jeden studeňák, kterej zajišťuje napájení všech 5ti mikrospínačů, pokud jsem to správně odhadl. Spoj sem prohřál pájkou a až mě pak zamrzelo, že jsem všechny ostatní zámky taky neprojel, ale u nich se mi to zrovna už nechtělo znovu rozebírat, protože jsem včera dodělal poslední zámek a poslední stahovačku.

post-3603-1192287500_thumb.jpg

post-3603-1192287506_thumb.jpg

post-3603-1192287512_thumb.jpg

post-3603-1192287517_thumb.jpg

post-3603-1192287523_thumb.jpg

post-3603-1192287531_thumb.jpg

post-3603-1192287545_thumb.jpg

post-3603-1192287551_thumb.jpg

post-3603-1192287556_thumb.jpg

Editováno: , autor: Matrix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z toho plyne ponaučení že né všechny závady spojené se zamykáním musí nutně způsobovat pouze mikrospínač. U mě to však bylo kombinace obojího, takže jak mikrospínač tak i studeňák na spoji. Dneškem jsem tak dodělal velkou rekonstrukci při které jsem vyměnil všechny mikrospínače Burgess v zámcích a když už bylo vše dole, tak jsem vyměnil i všechny stahovačky za nový typ (tedy předělal). Návod na to je zde celé vlákno pak začíná tady. Přeju všem hodně zdaru a úspěchů při iprovách těchto problémových partií na Octaviích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Take mi blbnul zamek ridice (O1 2002). VAG hlasil chybu

00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)

27-00 - Implausible Signal

Auto neslo pres dvere ridice zamknout klicem, pouze dalkou. Cekal jsem jak jinak vadny mikrospinac, tak jsem to rozebral. Mikrospinace vsechny naprosto v poradku, ale mel sem prasknuty jeden bily plast uvnitr zamku. Fotku meho zamku jsem neudelal, tak jsem (bez dovoleni :-) pouzil fotku Strojvudce a nakreslil jsem do ni dve sipky kde mi to prasklo. Doufam ze se na me Strojvudce nebude zlobit za pouziti jeho fotky ;-) V miste kde to prasklo je ten plast takovy zuzeny, takze se tomu ani nedivim. Samotne dva kusy toho bileho plastoveho vylisku jsem nasel opravdu celkem daleko od sveho mista ;-)

Cili ne vzdy delaji problem mikrospinace. Vzdy to muze byt i neco jineho.

post-2080-1198171885_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím jak ale problem jsem vyřešil. Rozdělal jsem částečně zámek a pak ho zase složil a vše dal dohromady a nejednou to funguje a rozsviti se i světlo v interieru.

Může pomoci vyčištění od zaneseného bordelu a nové promazání vazelínou. Je otázkou, jak dlouho to vydrží. Já jsem to dělal komplet i s výměnou poloviny mikrospínače, dle návodu uvedeného výše. Vše funguje jak má a doufám, že i dlouho bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A mel bych dotaz: zamek jsem dal dohromady, vypada vse funguje, ale jedina vec se kterou jsem si trosku nejisty je ta zakrouzkovana pruzinka na prilozenem foto... podobnou fotku zamku z teto strany jsem na foru nikde nenasel.

Nevite prosim nekdo jestli jsem ji dal dobre? ;-)

Našel jsem tu tuhle. Tak to porovnej. :palec2:

post-3479-1198182369_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Čaute , rozhodl jsem se vyměnit mikrospínač přestal z ničeho nic fungovat. Prosím vás máte nějakou fintu na vytahnutí zamku ze dveří ?to drží na dvouch Torxech (nesehnal jsem presně tu hvezdicku kterou potřebuju hvezdička má víc cípů než klasickej torx ) který mě nejdou povolit :aggressive: měli ste to taky tak dorvany ? jak ste to řešily? máte někdo nějakej postup? co se musí ještě oddělat abych dostal zámek ven? díky za rady :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Luďa uzamkl následující téma
  • Luďa odemkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...