Přejít na obsah

ESP, EDS, ASR atd. systemy


mustang

Doporučené příspěvky

Pozrel som platný predajný program pre SR platný od 1.1.08 sa o žiadnej reštrikcii ohľadne ASR pre 1.2 44kw sa tam nepíše. V minulosti bola takáto reštrikcia, ale len v dobe uvedenia FII na trh minulý rok v apríli... Neviem o tom, že by v súčastnosti toto opäť zaviedli.

Takže podľa mňa majú nesprávne informácie - auto, čo si objednal, šlo určite do výroby? Ja len že či sa ti nesnažia nanútiť nejaký už vyrobený skladový kus bez ASR...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slovenský konfigurátor je stále v štádiu beta verzie, nie sú schopný dotiahnuť ho do konca... Je tam dosť protichodných informácií, chýba dosť výbav a naopak v ňom idú skombinovať výbavy, ktoré v reáli nejde zadať do výroby kvôli konfliktom medzi nimi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednana je vybava Ambiente doplnena o klimatizaciu, corner, alarm a ASR. Tiez ma napadlo ci mi nechcu natlacit nejaku skladovku, no v predajni ma uistovali ze auto sa prave vyraba a ze o tom obmedzeni tiez nevedeli...

no ano .. zaujimave ze v ceskom konfiguratore to je mozne. . :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Scháním jetou Fabii II jako druhé auto do rodiny. Na internetu (třeba na vyzkouseno.cz) jsem narazil na to, že u některých Fabií je uvedeno, že maji EDS, přeztože maji pouze ABS a některé i ASR. Nevíte někdo, jestli není EDS součástí ASR či ABS, případně jak bych si sám ověřil nebo poznal u vozu, u kterého by mi prodejce EDS garantoval, že vůz EDS skutečně má? Dík za typy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak presne něco podobného sem si taky myslel, právě proto mne to trochu překvapilo, že EDS maji i auta bez ESP, a navíc mi jeden technik ze škodovky napsal "jde o funkci zabrždění prokluzujícího kola ve spojení s ABS a ASR systémem" ale to jestli je mozné aby EDS měli i auta bez ESP nebo jestli jde EDS objednat jako samostatnou výbavu to neví.

A nevíš jak se činnost EDS projevuje? prý to při činnosti vydává "farakteristický zvuk" ale co to znamená to nevim.

Editováno: , autor: Blacky
Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to nevím,já mám jeno ASR a když je nejhůř,tak bliká kontrolka a motor jakoby se dusil.Vyjel jsem všechno,tak jsem spokojen.Ale si myslím,že při nástupu EDS bude cvakat ten motorek ABS/ESP,jak bude zabrždovat některý kolo.

Editováno: , autor: petrumr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Říkáš cvakání? No ja mam taky u své F jenom ASR a nikdy jsem nic zvláštného kromě blikající kontrolky nepozoroval. Akorat včera když sem nacouvával na vyvýšené zasněžené pakroviště tak nejdřív zablikala kontrolka a pak se auto zakuckalo, tak sem sešláp spojku a když sem se znovu rozjížděl tak sem přidal dost plynu a auto vyskočilo na parkoviště jako nic. Mám pocit že při tom rozjezdu sem uslyšel takové jako kovovové praskmutí nebo cvaknutí. Teť si uvědomuju že něco podobného sem asi slyyšel v létě u kamošovi octavky s ESP při rozjezdu do zatáčky na šotolině, tenkrát říkal že to dělá diferenciál nebo tak něco

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při zásahu protiprokluzu se mně žádný cvakání neozývá, natož dušení. Dušení může být ale taky u HTP menším výkonem. Při hodně prudkém rozjezdu na asfaltu se párkrát ozvala rana (což mohlo bejt zrovna třeba EDS), na zasněžené silnici se nikdy nic podobnýho neděje.

Pro FII/R jsou tři varianty, všechno BOSCH 8.0, do první Fabie se minimálně na začátku dávala verze 5.7:

ABS+EBV+MBA+MSR

ABS+EBV+ASR+MBA+MSR

ABS+EBV+ASR+MSR+HBA+EDS+ESP

Tzn. při vybavení ASR přibývá protiprokluz, u variant s ESP přibývá krom něho ještě EDS a místo mechanického je brzdový asistent hydraulický. U předFL OI se ASR nedělalo a šlo objednat k určitým motorizacím EDS.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřeba ASR není o motorizaci, u HTP ale může docházet k obecnému jevu jako po zapnutí Climaticu a rozjezdu do stoupání - motoru prostě hodně klesnou otáčky. Třeba to u novějších verzí zlepšili, mě se sto občas stalo u 47kW při větším zatížení.

Pokud jde o moje používání ASR - zařadím při rozjezdu dvojku a pokud to nejde nebo jde s obtížema přišlápnu plyn, auto si začne chviličku chroupat a pak se rozjede. Že by otáčky klesly se říct nedá, spíš si to hledá ty správný a koriguje to nahoru i dolů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak FII, ale FI /do určitého roku/ měli EDS i pokud měli jen ASR. EDS jen břibzdí protáčející se kolo, aby diferák přenesl výkon na druhé kolo...při regulaci EDS je slyšet "chroupání" = to jak přerušovaně přibržduje brzda, funguje to ale jen do 40km/h.

ASR ubírá výkon když to začne hrabat, takže se opravdu projeví "přidušením" /ubráním/ plynu - prostě motor v tu chvíli nereaguje na plyn, ale poslouchá "povely" od ABS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To EDS ve FI bude asi souviset s přechodem na novější verzi ABS. Při korekci ASR to určitě plyn ubrat musí, aby se prokluzující kolo dostalo do záběru. Pak to asi jede podle polohy plynu zase nahoru. Když dá někdo málo plynu, asi to může chcípat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud stojis na ledu, tak ti muze chcipnout i OII1,9 TDI. Overeno. ASR snizuje vykon tak dlpuho, dokud se kolo neprestane protacet. Predpokladam, ze to bude mit nejakou spodni hranici, ale v urcitejch pripadech to proste zdechne. Mozna je to spis tim, ze jak jde ten vykon dolu, tak ma clovek tendenci slapnout na plyn vic a kdyz to nic nedela, tak zase ubrat a pokud se to nejak sejde, tak to asi zdechne. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me se to stavalo u zpatecky, chci se rozjet, vylitnou otacky, kola se protacej a pak postupne ASR ubira vykon, div mi to skoro nechciplo.

P.S.: nestava se nekomu, pri zarazene zpatecce a rozjezdu, ze auto trochu cuka a vydava takovej divnej rachot?? Musim vzdy pridat hodne plynu pri couvani a tim padem i protacet spojku, aby to nedelalo....

Editováno: , autor: PMA
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...