Přejít na obsah

Kontrola prasknutej žiarovky


Napster050

Doporučené příspěvky

Chcel by som si spraviť nejaky modul na kontrolu vypalenej žiarovky... spraviť elektroniku na monitorovanie mi nerobi problem... skor mi vrta hlavou že ako to potom pri pripadnej poruche zobraziť ?

Existuje na pristrojovke nejaka kontrolka ktora by sa dala takto využiť ?? pripadne nejaka alternativa aby ma to upozornilo na vypalenu žiarovku.

Predpokladam že CAN bus asi nekontroluje žiarovky...

Jasne že ako zobrazovaci prvok sa da jednoducho použiť nejaka ledka... ale take riešenie sa mi nepači.. aby mi niekde z pristrojovky trčala ledka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Tady u Fab II a Roomsteru je totiž jeden základní problém a to Vás majitelů a tech co se ptáte. Nerozlišujete totiž před a po faceliftu. FAb II po faceliftu má úplně jinou elektriku s jiným CANen a ne už BSG ale BCM a zpravidla má kontrolu žárovek a samozřejmě i příslušnou kontrolku v přístrojovce.

Předpokládám, že Napster ma F II před faceliftem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta kontrola žárovek to bude další funkce která dělá jenom problémy. Kára má elektroinstalaci OK. Když jí ale připojím, tak to při použití blinkrů dvakrát blikne a konec. Svítí kontrolka poruchy osvětlení, rychle bliká kontrolka blinkrů a venku nic ani neblikne.

Až když jsem do světel káry dal slabší žárovky (5W místo 21W), tak to začalo fungovat. Abych si ověřil že to není károu, zapojil jsem 21W žárovku přímo do zásuvky na autě a opět to hodilo závadu a přestalo blikat. Prostě to po připojení žárovky navíc vyhodnotí chybu. Sakra, to jsou dneska aparáty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám úplně nového Roomstera na kterého mi ještě před prodejem namontovali tažné zařízení (pevné, polská druhovýroba).

Když připojím káru (přívěs), tak všechna světla fungují, ale při zapnutí pravé nebo levé směrovky to cca dvakrát blikne normálně, pak dvakrát krátce a přestane to blikat úplně. Na palubní desce se rozsvítí kontrolka závady osvětlení (žlutá žárovka s vykřičníkem) a kontrolka směrovek začne blikat dvojnásobnou rychlostí.

Pomůže až odpojení káry a vypnutí zapalování. Až poté to zase začne normálně blikat a žlutá kontrolka zhasne.

Elektroinstalaci káry jsem kompletně předělal (nový kabel, nová zástrčka, nová svorkovnice). Přesto problém přetrval. Proto jsem začal zkoušet dál. Když jsem do směrovek na káře osadil 5W žárovky, vše funguje jak má. Nakonec jsem zkusil přímo do zásuvky na autě připojit 21W žárovku a auto opět hodilo chybu. Zjevně elektronika kontroluje proud tekoucí do blinkrů a když připojím další žárovku vyhodí to chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, hned je to jasnejsie :kol-47: Je jasne, ze po pripojeni privesu sa zvysi odber prudu, ta kontrola to teda povazuje za skrat a odpoji blinkre (myslim si).... Predajca by ale o tomto mal vediet. Niekde som cital, ze sa montuju specialne zasuvky, aby auto vedelo napriklad odpojit parkovacie senzory, tak takato zasuvka by deaktivovala aj tuto funkciu. Ked zapnes nomalne stretavacie svetla alebo zatlacis na brzdu, nerobi to to iste?

Ja by som to reklamoval....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud ti nedodali "řídící jednotku tažného zařízení" a zásuvku k ní nepřipojilii, a máš ji připojenou jen k zadním světlům, jak se to dříve dělalo, tak samozřejmě, že to vyhodnocuje jako nadproud, nebo zkrat. Asi budeš muset wagem tuhle kontrolu zrušit. Nevím jestli to jde u blinkrů. Nebo dát do vleku LEDžárovky.

Jestli jsi si sám dělal objednávku nového auta, tak jsi to měl zadat už z výroby. Mám to na F2 a nejsou s tím potíže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Montovali to v autosalonu před prodejem auta. Předpokládám že to dělají poměrně běžně a tak by měli mít vyzkoušené co funguje a co ne. Nabídli mi dvě varianty. Odnímatelné tažné, nebo pevné tažné za mnohem příznivější cenu. S károu jezdím skoro pořád, tak jsem si objednal pevné. Kolega má z toho samého autosalonu na 02 tažné od toho samého výrobce a nemá problém.

Chyba se projevuje pouze u směrovek. Mlhovka, brzdová světla a obrysová světla fungují normálně.

Reklamovat to budu.

Editováno: , autor: atnarfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...