Přejít na obsah

ohajek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    119
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ohajek

  1. ohajek

    Volba tlumicu

    2 beny: to nevim, heled... podle ETKY je zadek RS sedan 1 fialova + 4 zluty, predek 1 stribrna + 3modry, ale treba jsou to ty same pruziny jen s jinym oznacenim (treba z S3 nebo tak neco...) jinak klasicky B4 jsou udajne do kratsich pruzin nejlepsi (ze standartnich tlumicu - maj kratsi telaky). zkus to dat na auto a uvidis o co ti to klesne v nejvyssim bode blatniku na kolem... melo by to dat cca 15-20mm dolu.
  2. diky vsem! po konzultaci s Garnym to vidim na FRS upgrade (i predek). za prve jej mam nekde v krabici (puvodne byl, resp. stale je na prodej), za druhe se nechci vzdavat temer novych 15tek zimaku vcetne alu a za treti... jit pres 150PS neplanuji, takze myslim ze by mi to mohlo stacit. takze... jeste sehnat napravu dozadu (namisto uz ted temer zadreneho bubnu... :-D) a Oktavkovy predni tehlice na velky brzdy!
  3. pockej... :-D to by byl docela pruser... ale to podle me kvuli ET, ne kvuli velikost disku. ted bych fakt potreboval neci vlastni zkusenost... :-)
  4. 2 homy: presne, kvuli tomu vubec nespecham s tam prednima brzdama - mam rok stare. super zimaky na ex alu (15kach)...
  5. ohajek

    Volba tlumicu

    chlapy, mate nekdo prehled jestli melo RSo Combi vzadu neco jinyho od standardu?! paaac... tlumice asi ne, a vypada to ze asi ani pruziny? ze nechali zadek jako normos kombajny. ja totiz koupil od nekoho origo sadu RS pruzin na Combi a je to fakt divny... .(( ve predu sedi oznaceni (ty barevny pruhy) a tam to docela i jde, ale ten zadek je strasnej!!! :-( a podle etky tam zadny spesl RS pruziny neexistujou.
  6. diky za odpovedi. jj, to je jasny... bubny jdou z auta ven, to je bez diskuze. jen jsem premyslel nad tim, jestli tam dat rovnou rs dozadu, kdyz si s predkem budu muset jeste chvili pockat. a hlavne aby to se to nechovalo nejak divne nebo to dokonce nebylo nebezpecny... vubec nevim, jestli jsou ABSkovy cidla i vzadu...? ale je pravda, jestli ano, tak by si to skutecne mel ten system pohlidat (v nejakym extremnim pripade samo - prudka brzda na mokru/snehu...)
  7. cca dva roky zpet jsem dal ty polaky, co ma Zabiak. Silenost... .( ze zacatku to nevypada spatne, sily maji hafo ale clovek je musi pridrzet na konci, jinak silene skubnou nejen dverma, ale i celym autem. je to tak extremni, ze se malinko popustily dvere nis (v pantech nahore) a zacli drit, takze NA PRD... v zadnem pripade nedoporucuju (usetrit, ale nakonec vas to stoji vic nez origo z autorizovanyho servisu)! :/ takze bud ORIGO nebo repase pres toho pana z Ostravy. zkrouceny panty za to nestojej!!!
  8. Poprosim vas o radu, mozna nekoho o vlastni zkusenost... Mam O1 TDI, vepredu 280mm a odchazi mi zadni naprava, resp. stary brzdy a mam moznost to za supr penizky vymenit za RS. Planuju predelat komplet brzdy na RS, ale predek urcite az na pres rok (kvuli financni duvodum, i s tema tehlicema je to docela nakladny)! Navic skoro novy zimaky 15ky... no vydaju az se mi chce brecet! Otazka tedy je, auto bude trebas rok na zvlastni kombinaci vepredu obyc puvodni origo brzdy, vzadu chlazene 256ky. Nebude se to chovat divne? Nebo je to uplne zbytecny dozadu davat, kdyz je predek slabej? Ocenim kazdej komentar, predem diky!
  9. ohajek

    Volba tlumicu

    Toz... mam tyden RSove pruziny, Kayaby Excel-G a vsechno ostatni prislusenstvi komplet nove od Sachsu. Auto kleslo naprosto presne tak, jak jsem chtel... tedy o 15mm na obouch napravach (mereno v nejvyssi miste blatniku). Je to tvrde, ale vede to nadherne... vsude jak prilepeny k silnici. Prudky zatacky zase takovej rozdil nejsou, ale treba prudka zmena pruhu ve vysoky rychlosti je fakt solidni. Ale jak psal i Jirka vys, nedokazu posoudit jestli je to to nejlepsi. Me se to libi, zvykam si... Ale ty tlumice proste pracuji v jinem rozsahu nez jsou urceny (ac jen o trosku). Posilhavam na jaro po silnym stabiku, takze to mozna v lete porovnam s komplet original RS podvozkem. Tot moje zkusenost...
  10. ohajek

    Volba tlumicu

    Taky uz ty originaly po 189tis km (a to jsem z Prahy) musim vymenit - mluvil jsem o tom uz pred rokem, ale ted uz je to vazne nebezpecny. Otazka se za ty roky v tomhle tematu nezmenila: KayB Ex-G / B4 / Sachs... Mam dom origo novy RS pruziny, ale vzhledem k tomu ze mam TDI, tak si to asi sedne jeste malilinko niz nez RS (navic - proste to nejsou pruziny na tuto motorizaci)!!! Asi ted koupim ty Kayaby, ale... napadlo me, jestli kdybych nedal pruziny RS, dal treba Powerflexi nabo silentbloky z TT, udelal stabik jako to ma RS a dal tam ty Sachsy (preci jen je ted muzem koupit za 5590 vcetne zaruky!!!), jestli to nebude mit podobny vlastnosti jako tvrdsi tlumice na normos podvozku, ale budu na tom evidentne lip s komfortem a hlavne zarukou!!!
  11. Momentalne mam vyhlidlou naborenou Oktu - jela by v kamionu, co se vraci vetsinou prazdenj zpet do CR, takze to zase tak markantni nebude. Ale stejne... o to nejde. Nechci delat nic nelegalniho. Poprosim Vasu o komentar tedy... .)
  12. Zdravim!!! O dovozu Skodovek z clenskych statu EU uz toho bylo napsano spousty, jak novych tak ojetych. Mam vsak dotaz tykajici se legislativy, pokud tomu nekdo vic rozumite nebo mate predstavu jak to funguje... (co se vraku tyce, predevsim jak je to od noveho roku...) čistě teoreticky: kdybych zakoupil nekde v EU jetou Oktu nebo treba mirne tuklou, odpapiroval bych to v zahranici, dostal prevozky a odvezl si ji sem (nebo bouranou odtahnul). ale uz bych ji neprihlasil, protoze mi jde o par dilu na special... proste auto by prijelo, treba ten mesic co platej prevozky by jeste jezdilo. ale uz bych ho tady NEPRIHLASIL, nemam zajem aby dal jezdilo legalne po ceskych silnicich. pak by zajelo do garaze, kde bych si prehodil co potrebuju. zbytek bych zkusil rozprodat, nebo vyhodit nebo vrakac... nevim jeste. ale tez zadna ekolikvidace, kam musite privest v podstate kompletni auto, coz je zase skoda. (ale v CR nebu nikdy registorvane...) vim, ze se to z ekonomickeho hlediska muze zdat jako blbost, ale... je to legislativne mozny? protoze to auto jakoby zmizne z povrchu zemskeho. .)) bez nejaky ekolikvidace, protoze tady ho nikdo nikdy neprihlasi. .)
  13. super vlákno!!! myslím, že opravdu užitečné... hele... čistě teoreticky: kdybych postupoval stejne, zakoupil nekde v EU jetou Oktu nebo treba mirne tuklou, odpapiroval bych to v zahranici, dostal prevozky a odvezl si ji sem. ale uz bych ji neprihlasil, protoze by mi slo treba o nejaky dily... proste auto by prijelo, treba ten mesic co platej prevozky by jeste jezdilo. a pak by zajelo do garaze, kde bych si prehodil co potrebuju. zbytek bych zkusil rozprodat, nebo vyhodit nebo vrakac... nevim jeste. vim, ze se to z ekonomickeho hlediska muze zdat jako blbost, ale... je to legislativne mozny? protoze to auto jaooby zmizne z povrchu zemskeho, ze... bez nejaky ekolikvidace, protoze tady ho nikdo nikdy neprihlasi. .)
  14. jj, udelal jsem to stejne. mam i nejake fotecky, tak to sem zitra dam. fakt je lepsi, kdyz to ma clovek prichyceny. to uz spis chytnu krytem motoru. .)
  15. jj, chci to tak zkusit. vrhnu se na to ted o vikendu, tak pak poreferuju. (pripadne prilipnu nejakou fotecku) .)
  16. taky mi neslo ven, takze jsem mu musel trosku pomoct. .) jen pak uklizet ty strepy a aj kryt motoru zespodu vyklepat. .)) chlapy, premyslim jak uchytit RS naraznik dole pod chladicem. predelal jsem svoji predface cca 14 dni zpatky, je to super. zatim jsem tim (ku memu prekvapeni) ani nikde nestrejchnul, jen tam ta spodni hrana proste je a bojim se az se parkrat dotkne neceho, tak se bude vic a vic provesovat dolu jako driv spojler staryho narazniku. Nemate s tim nekdo nejakou zkusenost, k cemu to tam dvouma sroubkama chytit???
  17. 2 JasteR: diky za objasneni! za ty prachy je to fajn kara... zajmalo by me za kolik se tam pohybuje v bazarech... (ze by se pro Okty jezdilo i jinam, nez do Nemecka)
  18. to nic moc, no... tapec jsem sundaval uz parkrat, takze vim, kde jsou srouby. Ale tak z okoli se mi k tomu teda vubec nechce... hlavne ty spodni mi nejdou do hlavy, jak nim. nejde se tam jeste dostat pres kliku zvenku??? (jen otevrit dvere, kdyz je auto centralem odemceny...)
  19. vybavou to odpovida prvnim RSkam, bez xenonu apod. - tak to asi chteli nejak odlisit, proto GT. ale vrta mi hlavou tech 193 koni... honil jsem to na dalnici z 3.0 Espacem a nemel jsem sanci, hned jak si vsimnul, ze jedu za nim a fotim, tak na to slap a asi ve 140 najednou prudce zrychlil a odval jako vitr... par RSkama jsem jel... a tohle je jeste o kus dal (v serii - nemluve o tom, ze na balkanu je to taky samej tunner...)
  20. vypadla mi rucicka lanka k vnitrni klice u pravych zadnich dveri na O1 Combi (hrabali se v tom v jednom "servisu", kdyz mi na rychlo delali stahovacku a myslim, ze to tam nasadili opacne - proto to tak rychle a jednoduse vypadlo) - cejtil jsem to v ruce, kdyz se to stalo. coz o to - sundam tapec, nahodim zpet a je to... ...ale asi se tam nejak sprajclo/zamotalo to lanko a dvere nejdou otevrit ani zvenku. co s tim??? k tomu mechanismu se ted vubec nejde dostat. teda... ) asi jde, a tak vas chci poprosit o radu... urcite to bude nejaka drobnost, co me nenapadla.
  21. ohajek

    6ty kvalt

    nebo ten "dlouhej" 5ti-kvalt... bud z Fabky (+ nejaky upravy na prichyceni) nebo tam krasne pasuje jedna SEAT prevodovka - asi nej reseni, jen bude tezky ji sehnat - tech se tu na vrakacich moc nevali.
  22. hele, taky se mi to obcas stava, ale mam auto z roku 98 - takze stary budiky, u nich je poruchovost po nejaky dobe celkem bezna. u budiku z RS bych to necekal... sam je tam chci dat, az ty moje uplne odejdou. i kdyz ty mas taky dost starou verzi. p.s. me se to stava jen pri natankovani plny nadrze - kdyz jsem mel obdobi, kdy jsem tam pravidelne daval 30l, tak jsem na to skoro zapomel.
  23. Behem dovci v Recku jsem ulovil par fotek orig. Octavii GT, ktere jsou (mozna na skodu) oficialne distribuovany pouze v Recku. Osobne jsem jeste nezjistoval, v cem je rozdil od RS (180 vs 193 koniku). Jinak az na xenony a napis k nerozeznani (myslim, ze origo GT ma i stejnou koncovku - ne jako model na detailnich fotkach...)
  24. to odpovida, kdyz tam dam novy tlumice a podlozky, tak to bude +3 cm a budu to mit cca na 70. jako to mas ty.
  25. Hm... tak to je zajmavy, no. Ja to mam na Combajnovi vzadu 69.5 (respektive 70.0 na strane ridice), ale s prazdnou nadrzi. Zadek ale neresim... Ve predu jsem ted na 67 (resp. 67.5 na strane ridice). Coz je uz oproti tobe docela rozdil, no. Jen jde o to, co zvednou novy tlumice a co ty podlozky.
×
×
  • Vytvořit nový...