Přejít na obsah

Davomut

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Davomut

  1. Ahoj. Poradí mi prosím někdo, kde sehnat náhradní dálkové ovládání od KeeTec viz -ZDE-. Poptal jsem snad 10 obchodů ale všichni píšou že nemají skladem a už mít ani nebudou, výrobce tento produkt už nevyrábí. Chtěl bych ho použít a spárovat se starším alarmem Portman 380, kam by měl fungovat. Po případě umíte mi někdo poradit, jakej jinej ovladač bych tam mohl použít, jde mi jen o ty s planžetou, bez planžety se zatím sehnat dají a ten nechci díky.
  2. Davomut

    Zámek dveří

    Už je to poslední možnost, zkusil jsem opravit/vyměnit vše abych rozchodil centrál u spolujezdce a nic nepomohlo, dost zoxidovaná jednotka je poslední čím by to mohlo být. Komfortka je v cajku, dráty do dveří na obou stranách byly potrhaný/poškozený/přerušený - opravil jsem, centrál jsem koupil nový, prošel/vyčistil jsem všechny konektory a pořád nezamyká a je to jediné, co mi ve dveřích nefunguje. Zkouším to touhle cestou se optat a pak už jen to koupit v celku. A jestli myslíš reálné, jestli to jde od sebe oddělit, tak ano :-) Je to jen elektronická část, kterou zasouváš do mechanismu motůrku, jen aby jsi jí spojil s kontakty motůrku :-)
  3. Davomut

    Zámek dveří

    Zkoušel a nepovedlo se, je to zatavený/slepený. Je vidět částečně dovnitř a vše je zoxidovaný, prolil jsem to i kontaktolem ale nic se nezměnilo.
  4. Davomut

    Zámek dveří

    Ahoj. Stále sháním jednotku pravých předních dveří tuto přesně. Kdyby někdo měl prosím na prodej..? V odkaze prodávají pouze komplet i s motorkem atd. Mě se nechce dávat cca 800kč za starý komplet když ho nevyužiju, díky.
  5. Davomut

    Zámek dveří

    Ahoj. Nemáte někdo na prodej komfortku do pravých předních dveří na Oct. I '97? Potřeboval bych jen komfortku bez motůrku. Jinak jsem taky řešil nezamykací centrál u pravých předních dveří, nový zámek nepomohl, kontrola kabelů dveří - klasika izolace popraskaná, kabely proměřený v cajku - u řidiče sem měl dokonce jeden drát přerušenej (v zimě mi poblikávalo podsvětlení ovládání :-) ) Drát proletovanej, vše zaizolovaný a stále nezamyká. Komfortka pravých dveří viditelně různě zoxirdovaná, rozebrat se mi nepodařilo a prolití kontaktolem + vysušení taky ne a proto scháním :-)
  6. Ahoj. Vyřešil sem to právě před pár dny, nechával sem si výměnu čidla teploty chladící kapaliny (nejlevnější položku) až na konec, sice ten problém hlásila diagnostika ale ne vždy a navíc sem měl čidlo rok a měsíc starý :-) Po výměně čidla a dolití nemrznoucí směsi do chladiče (byla na minimu) už motor šlape jak hodinky ;-) Těžko říct, jestli tomu pomohli i trochu ty ostatní věci :-)
  7. Tak sem ještě zkusil jet pár km s odpojenou váhou vzduchu a otáčky stejný, nic se nezlepšilo ale auto jelo výkonem stodváci :-) Takže váha asi cajk :-)
  8. Ahoj všichni. Pokusim se sepsat co nejlépe můj problém :-) Když je venku jen pár stupňů, nebo kolem nuly, tak jako je teď a auto stojí několik hodin aby vychladnulo, tak po nastartování je vše v pořádku, pokud stojím. Když se rozjedu, stačí 1. rychlostní stupeň, 2. cca 15-20km/h, vyřadím a otáčky se vyhoupnou někam na 2000-2500 a drží tam, dokud auto úplně nezastaví, nebo nejede opravdu pomalým krokem, pak padnou normálně na 1200-1500. Dělá to asi 2-3minuty, než se trochu zahřeje. Ale i pak jsou občas problémy, že za jízdy a za vyřazena otáčky nejdou pod 1000, dokud nezastavím. Váha vzduchu je vyčištěná, škrtící klapka vyčištěná, nastavená přes VAG, měnil jsem lambda sondu, před rokem čidlo teploty chladící kapaliny (i tak jednou za několik jízd vyskočí sporadická chyba nesmyslné hodnoty toho čidla), svíčky měněny před 5 000km, vzduchovej filtr před rokem a možná 2 000km (moc sem toho nenajel). Co zkusit dál? Čidlo teploty chyba naskočí jen někdy a ikdyž ukazuje zrovna dobře a bez chyby, nic se nemění. Teď jsem zkoušel odpojit váhu vzduchu a popojet za 1., 2. a opět otáčky přes 2tis dokud nezastavim, tak mě zajímá, jestli váha nezačne fungovat až když se auto trochu nezahřeje jak tomu je např. i u lambda sondy, kterou sem řešil nefunkční za studena a ona začne fungovat po pár minutách, nebo to naznačuje problém v tý váze? - chybu nehlásí dokud jí neodpojim. Pak se mi stalo, když šly teploty lehce pod nulu, že sem startoval na studenej motor, starter točil ale začaly problikávat budíky a cvakat relátka, jakoby byla vybitá baterie ale nedávno sem jí dobíjel, tak mě trochu napadá, že by mohl být třeba jeden článek pryč ale dělalo by to problémy s vysokýma otáčkama? Pak třeba kabely ke svíčkám? Nemam možnost zkusit jinou baterku ani kabely a nechci kupovat nový, pokud by to nemělo bejt k ničemu opět, už sem do toho teď vrazil dost a k ničemu. Ještě možná palivový filtr...? Ten se měnil před možná 8-9 lety s pumpou před 30-40 tis km ale nejsem si jistej na 100% jestli se měnil. Pročetl jsem všechno možný ale nikde sem vyloženě nenašel žádnou spojitost otáček na neutrál s rychlostí auta. Nějaký nápady, nebo rady? :-) + jeden problém, co občas nastává, jen si nemyslim, že by mohl souviset. Ráno při pár stupních nad nulou nastartuju a jedu cca 1km do krámu (otáčky za jízdy na volnoběh klasika 2-2,5tis), zastavim u krámu, nakoupim za 2min, sednu do auta a ono nechce nastartovat, při prvním otočení startéru se zdá, že chytne ale pak jakoby bylo bez benzínu a chcípne, pak přesně 3x startuju cca 5s-7s a ani škyt, až po 4. chytne a běží bez problému. Ale neni to pravidlem, zdá se mi, že nechytá, jen když musim zastavit v prudčím kopci před krámem a dávám přednost, musím se tedy do kopce rozjet s vyšším vytáčením a hned zastavuju u krámu. Tak jak dál? :-D
  9. Při jízdě a zastavení celkem cejtím benzín, kontroloval sem hadice odsávání nádrže a jsou v pohodě, jen bylo přetržené těsnění hadice výstupu z uhlíkového filtru do motoru, to jsem vyměnil ale ještě nevim, jestli to bude lepší, každopádně jsem našel celkem ztrouchnivělé hadice (gumové) vedení paliva 1J0130295D/1J0130295A, máte někdo zkušenost se zakoupením "jiných" palivových hadic se stejným průměrem, jen prostě nebudou naohýbané? Napadlo mě koupit pouze tyhle a vyměnit je, je to ohromný rozdíl v ceně a dle mého názoru by to nemusel být takový problém, pokud je člověk řádně a bezpečně uchytí. Nebo neví někdo vnější a vnitřní průměry těchto hadic, že bych to zkusil?
  10. Davomut

    Stahovačka

    Tak jsem taky potřeboval nové plasty stahovačky do Octavie I ´97. Na Octávku už se koupit nedají (pokud máte ty starší úchyty/svěrky na sklo), každopádně pro VW Polo Clasic/Seat Ibiza a snad ještě pro nějaký další je to naprosto stejný a ty se koupit dají, jen škoda, že vám to v žádném autorizovaném obchodě neporadí. Co si pak má člověk myslet, když si k nim jde něco koupit a chce poradit... Každopádně nejlevněji se tyto plasty dají koupit např. na ebay, nebo aliexpressu. Pokud vyhledáte např. "VW POLO CLASSIC WINDOW REGULATOR" Já mam objednáno za $5.99, tak uvidim jak to dopadne Jen bycha na levá/pravá, střední část je natočená na jednu, nebo druhou stranu.
×
×
  • Vytvořit nový...