Přejít na obsah

_o5_

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem _o5_

  1. Měl jsem za to, že MirrorLink byl jen nějaký koncernový název pro Apple CarPlay / Android Auto, ale teď mi Google skutečně potvrdil to co psal @Rapid1.0 :) Ví tady někdo, jestli lze do mojí jednotky Apple CarPlay dodělat?
  2. Ahoj, mám jednoho z prvních Superbů 3 (3/2015), v menu vidím MirrorLink ale iPhone 11 Pro s iOS 15.1 prostě nespojím. Vždy to po chvilce napíše: "Spojení přerušeno". Někdo nějaký nápad?
  3. Někde jsem tu zahlíd termín ukončení objednávek a pak i výroby na Bi-TDI. Myslím, že to byl začátek září, schválně jsem to sledoval a skutečně to z konfigurátoru zmizlo. Teď koukám na konfigurátor a RS Challenge se nechá znovu konfigurovat. Však přeci to byla limitovaná série, že by tady marketing nezafungoval nebo snad kvůli obrovskému zájmu se zvýšil počet kusů? Nebo chyba konfigurátoru? :-)
  4. Znáte někoho z Praha/Plzeň, kdo to umí udělat? Já byl tento týden na prohlídce v Přerost & Švorc, přijímací technik na vytištěný dokument koukal jak blázen a asi po dvou hodinách mi volá, že to půjde udělat jedině tak, že rozeberou dvěře a odpojí to natrvalo a že to bude stát cca 1500,-Kč :D Do Strakonic cestu nemám :/
  5. Taky by me zajimalo. EDIT: Tak jestli budu muset menit DCC tlumic tak to potes koste, samozrejme uz po zaruce :/ https://www.aircarsystem.cz/eshop/zbozi/tlumic-dcc-skoda-superb-3-predni-novy-1-1
  6. Myslím, že to malinko poznat jde, ale chtělo by to vyzkoušet stylem překódovat zpět, projet se a tak to párkrát zopakovat :)
  7. Ahoj, musím se podělit o zkušenost s návštěvou Strakonic. Mám jednoho z prvních Superbů (2015/03) 140kW L&K. Moje požadavky byly: 1 - odemknutí videa za jízdy (Columbus)2 - předělání tlačítka na otevírání kufru, tak aby šel kufr i zavřít (tlačítko uvnitř auta + zvýšit dálku "pro zavření"" na dálkovém ovladači)3 - svícení zadních světel i při denním svícení4 - řasy pro denní svícení5 - mlhová světla při coming home lights6 - pamět vyhřívání sedaček7 - personalizace (sedačka, zrcátka, vnitřní osvětleni -lišta palubky, rádio, denní svícení)8 - increased sensitivity of the throttle pedal (DSG)9 - zamykání při nastartování s kessy10 - easy entry (pojezd sedačky po nastoupení)11 - automatický letní/zimní čas12 - rozšířené nastavení DCC13 - změna barvy zelené na červenou Kromě bodu 7 se povedlo vše (stará verze jednotky). Dále mám vypnuté Start&Stop, možnost úplně vypnout ESC, zobrazení otáček ventilátoru, vypnutí zvukové signalizace při zavírání pátých dvěří a zaktualizovaný FW na jednotkách kde se dalo. Největší boj byl s aktualizací a následnou kalibrací zadní kamery, ale i to se nakonec povedlo. Tovární "teplou bílou" jsme zaměnili za studenou bílou (RGB: 130/220/100, Ferda neznal :)). Zapomněl jsem na jednu věc a to přidání možnosti deaktivace KESSY, tak někdy příště. Jiří je vstřícný člověk, potřeboval jsem ještě vyměnit olej a výměnu mi ochotně domluvil v místním servisu, kde se tak stalo prakticky na počkání. Návštěvu rozhodně doporučuji :)
  8. Nevíš, jestli lze dodělat zavírání virtálním pedálem do modelové řady 2015?
  9. Ahoj, přemýšlím že zakoupím diagnostiku, ale řeším jakou. Většina kódování co jsem tak koukal je VCDS a pro to budu potřebovat VAG-COM. Jsou ale tři verze a rozhoduju se mezi Standard a Max. Dokáže někdo napsat rozdíl mezi Dlouhé kódování a Automatické dlouhé kódování? Je nějaká úprava do S3, která vyžaduje automatické dlouhé kódování? Pak je tady ještě VAG CAN PRO a IMHO pouze s ním se nechá dodělat zavíraní kufru na tlačítko. To máte jako oboje diagnostiky? Díky
  10. Ahoj, zkousel nekdo tohle? http://www.briskoda.net/forums/topic/380829-superb-mkiii-vcds-adaptations-tried-and-tested/#entry4611928 Sorry, nevsim jsem si:
×
×
  • Vytvořit nový...