Přejít na obsah

Sněhurka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Sněhurka

  1. Ahoj přesně co píše Richard 1938 mám na Rapidě 2016, najeto 21000. Dělá to nad sto km po delší rovné jízdě. Celou cestu ze Zlína do Brna jsem z toho šílel. Druhý den na cestě zpět se auto už chovalo normálně. V servisu závada samozřejmě nezjištěna. Mimo to mi ještě po delším stání něco při rozjezdu přenáší vůle do volantu, nebo sloupku. Nejzřetelnější je to při natočeném rejdu. Po delší jízdě se to neprojevuje. Už se to řešilo v jiném vláknu. Nemyslím si, že to spolu souvisí, ale to taky nezjistili. Při přebírání vozu jsem to zase cítil, tak jsem technika pozval za volant a uznal, že tam něco malého je, takže druhý termín opravy je objednaný. Je zvláštní, že o těchto problémech se ví, ale všichni dělají mrtvého brouka a nejvíc mě pobavilo, když se mi technik při objednávání servisu přes telefon snažil namluvit, že to dělají destičky, které jsou plovoucí a musí mít nějakou vůli.
  2. To ve značkovém servisu neudělali diagnostiku? Na špatnou cívku, káble, baterku by měli měřením přijít. Pokud to cukání není třeba o palivu nebo něčem jiném. Vyměnit všechno pro jistou moc jupi jupi není. Teda pro servis asi jo.
  3. Pro firmy možná, jinak to jako výhodu moc nevidím. Teda výhoda to nesporně je - pro ŠA. Ale třeba se pletu.
  4. To je divné, já mám jednu z prvních 2017 a mám to tam. Že by ještě v té době dojížděli staré zásoby? V provozu od 6/2016, ale už je to 2017, díky přechodu na novou řadu jsem na auto čekal opravdu neskutečně dlouho.:-).
  5. Včera stál u našeho domu Rapid, co je měl. A sedělo to dobře. Měla to nějaká obchoďačka na služebáku, tak si myslím, že to bylo origo z prodeje. Auto už mělo blinkry v zrcátkách.
  6. Třeba to není kolo. Něco podobného jsem měl na jiném autě. Tlak vody my oderval zavěšení zástěrky a ta při rychlejší jízdě začala vibrovat. Taky jsem hledal co je s kolem, než jsem na to přišel.
  7. Jak kdy se to podaří, většinou ano. Každopádně pokud odečtu litry za prázdnou nádrž kdy to vyjelo od prodejce (dal jsem tam 53 litrů) tak do teď to najelo 2699 km a propálil jsem na to 138 litrů, tj 5,1 na sto. Takže jestli PP zobrazuje pár desetin nahoru nebo dolů nezjistím a při tankování taky ne. Celkově ty litry sedí. Auto mám tři měsíce a průměr se pohybuje 5,6, 5 a 4,7. Manželka mi to nějak kazí, vždy má minimálně o litr víc.
  8. Cesta na otočku do zaměstnání a zpět. Rovina mezi dědinama, klima ne, letní patnáctky na hliníkách, motor 1,2 66 kW, 5 kvalt. model 2017, najeto 3000 km. Zatížení asi 110 kg, dospělý a jedno dítě. Cesta Hrozenkov, Zlín, Brno po dálnici. Půl cesty klima 4,6 litrů. Zpět bez klimy jen zapnutá světla 4,9 litrů. Při tachometrových 130 to točí 3000 a okamžitá spotřeba kolísá okolo 6 - 6,5, při 120 o litr méně. Čistě městský provoz po Brně s klimou 5,5 litrů. Jestli PP nelže, tak to auto jezdí za míň než nový Opel Astra SW 1,6 diesel.
  9. Měl jsem jednorázové karty jako příspěvek na cestovné od zaměstnavatele a zbytek vždy po známosti za levno od strojníků ze stavby. Bohužel stačí pár kanystrů nějakého šmejdu a vstřiky jdou do kytek. Nějak jsem na tu naftu zanevřel. Pro mě osobně to nemá význam, ale jiný to třeba ocení. Chtěl jsem tím jen říct, že když jsem si zhruba spočítal náklady na servis nafťáků, tak v porovnání s benzínem mi to nevycházelo nijak zázračně úsporně, ale možná jsem měl jen smůlu na auta. :-)
  10. Je hodně věcí, které ovlivňují výběr, ale pokud budu brát ekonomiku provozu a profil tratě u normálního motoristy, který tankuje na pumpě za své a je odkázaný na služby servisu včetně jejich cen + si chce nechat auto na "furt" a ne jen na dva tři roky, tak nafta u menšího lehkého vozu jako je Rapid není moc dobrá volba. Ušetřené peníze za palivo se časem rozpustí v servisu. Muselo by se najet opravdu hodně kilometrů a auto poslat do světa dříve, než bude nutné měnit vstřiky, čerpadlo atd. Měl jsem poslední tři auta na naftu, u dvou ročně najel okolo třiceti a naftu na pumpě kupoval jen výjimečně. V průměru po 200 t km jsem dával repas vstřiků a čerpadla což bylo okolo 30-40 t za každé. To nemluvím o ceně žhaviček a p. filtru a věcí okolo. Teď mám 1,2 66kw model 2017 a sám jezdím za 4,5 - 5 litru mezi dědinami rychlostní průměr 45km, vzdálenost 25km tam a 25 zpět p rovině. Tamtéž Renault Megane 1,5 Dci 4,5 lity, Renault Thalia 1,5 Dci 5 litry, Fabia II kombik 1,4 Tdi 3,5-4 litry a momentální služebák Opel Astra SW 1,6 Cdti 4,5 litru. I v obsazení dvou dospělých + dvě malé dětí + kočárek a různé krámy se s klimou spotřeba na cestě ze Vsetína do Ostravy a zpět přes Bílou (docela stoupání) nepřehoupla spotřeba u Rapida přes 5,5 litrů. Takže úspora ceny na palivu nafta vs benzin je opravdu malá a stojí to za zvážení. A to nemluvím o zimě. Benzín bude asi určitě komfortnější, jak na startování, tak na topení. Aspoň doufám :-) Ještě bych doporučil při koupi ojetého auta nechat motor projet na diagnostice. Sice to něco stojí, ale cena za opravu nafty je potom o dost vyšší. Toť mé postřehy.
  11. Pokud není přístup k levné a kvalitní naftě, tak benzín. 1,2 Tsi klidně i ten slabší. Na městské, příměstské ježdění bohatě dostačuje a jednou za rok třeba Chorvatsko v plné zátěži zvládne taky. Hlavně najít auto s co nejčitelnější historií.
  12. Dík moc za radu. Příště si už přečtu pořádně manuál.
  13. Ahoj, mám manuál a když ji zapnu, tak se mi vždy automaticky sepne i vnitřní okruh. Dělá vám to taky, nebo je to jen nějaká chyba.Co jsem měl jiné značky, tak tam se to nijak nespoluzapínalo..
×
×
  • Vytvořit nový...