Přejít na obsah

cobra11

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil cobra11

  1. Jak si to vysvětluju? Nijak. Pneu 225 na alu 7" může obout jedině škodovka, nikdo jinej. S takhle šmajdavým autem bych já nejel ani na zahradu. Dělal jsem v pneuservisu jen 6 měsíců, ale tohle bych nikdy neobouval. Neříkám že to nejde, ale není to tak, jak by měla být obutá pneu 225.

    Tak mě to nedalo a mrknul jsem jak obouvá například BMW. Tak třeba 130i obouvá stejně jako O RS tzn. 7" na 205/50R17, 330i má v základu 225/45 R17 a ty jsou na 8" ráfku a 530i 225/50 R17 na 7,5". Z toho vyplývá, že 7" na 225 je asi fakt málo. Pro mě je potěšující, že i na BMW 1 se dává stejný rozměr pneu i ráfku jako na RS I :palec2: .

  2. Dát gumu 225 na uzoučký alu 7" si může dát jen blázen. Auto bude do boku plavat jako 195/65/15 :feve:

    A jak si vysvětluješ ty 225 na 7" na ORSII?

  3. vejde se to ale na 7" přijde 205 ale jesli chce aby se mu guma ,,houpala" do stran a tím přišel o jízdní vlastnosti tak je to super nápad

    Tvůj příspěvek jsem nepochopil. Na 7" kola jsou doporučený šíře 205,215 a 225. Například Octavia RS II má v základní výbavě 7" kola Zenith s pneu o rozměru 225/45R17, to vše přímo ze škodovky.

  4. Taky se přimlouvám za fotky, jestli je můžeš sem hodit. A neškrtá to pokud jseš vzadu naloženej? A jak se to změnilo co se týká jízdních vlastností? Díky

  5. Se stejným dotazem se taky přidávám, mám originál RS 17´, s origo rozměrem 205/50R17, budu kupovat nové pneu a zvažuje ještě rozměry 215/45R17, nebo 225/45R17. Uvítal bych příspěvky, těch co mají s těmito rozměry zkušenosti. Jaký je to rozdíl, jestli s nima nejsou problémy atd.

  6. Ahojte,

    mam Octaviu 1.8 T, r.v. 2002, a problemom je kazdy zaciatok jazdy po studenom starte. Otacky lietaju medzi 500 -1500, a neda sa ani pridat plyn. V lepsom pripade sa da rozbehnut a auto cuka a trha, v horsom pripade sa neda ani pridat plyn a auto skapina asi pol minutu, prip. aj skape. V zime to bolo ovela horsie, ale mam taky pocit, ze nie teplota ale vlhkost ma to vplyv. Ked cely den prsalo, alebo bolo velmi vlhko (hmla), tak to bolo najhorsie. Po polminute az minute je vsetko v poriadku.

    V servise nula bodov, iba zo mna vytiahli kopec penazi a nic nezistili. VAG diagnostika iba sporadicky hlasi "pokles tlaku medzi turbom a skrtiacou klapkou", ale toto hlasi uz niekolko rokov. Jednak nevedia co s tym, ale vyssie spominany problem mam len teraz. Mozno keby sa to diagnostikovalo za studena, by sa nieco ukazalo.??

    V nedavnom obdobi dvoch mesiacov boli vymene tieto diely: sviecky, palivovy filter, vzduchovy filter, olejovy filter, olej, snimac vahy vzduchu, snimac teploty nasavaneho vzduchu, senzor tlaku. A nic nepomohlo. Mate nejake dalsie napady?

    Inak neviem ci to suvisi, ale kym je auto studene ma v meste aj brutalne vysoku spotrebu (medzi 13-15 l). Na starej Octavii (o 4 roky starsej) s identickym motorom som za rovnakych podmienok a stylu jazdy mal na rovnakych trasach len 10l. Ked sa auto zahreje uz ma uplne normalne predpisane spotreby.

    A co nechat si vyčistit škrtící klapku?

  7. Smazáním chyb se závada neopraví. Je potřeba zjistit, proč se tam ta chyba objevila.

    Já vím. Dneska jsem dostal několik tipů, ale celkem široká škála: palivový čerpadlo, váha vzduchu, turbo, zapalovací modul. Tak a co teď? :help:

  8. Ahoj, občas se mi stane že motot přestane táhnout, chová se to úplně stejně jakoby docházel benzín, trvá to jen pár sekund a pak zase vše O.K. Dneska se mi to stalo dvakrát. Mám 1,8T RS. Kde by mohla být chyba? Palivové čerpadlo, filtr, šktící klapka......? Díky

  9. no ono je to trochu jinak .... EDS se dělalo dříve... a bylo opravdu dost hlučné... od květen 2001 tedy facelift se dělá ASR protiklus,a nebo ESP kontrola stability ... ASR je tedy novejší a inteligentnější řešení prokluzu .. samo ABS přibržduje kola tím ty podivné zvuky ale ne už tak hlasité ...a když je po delší dobu rozdíl otáček mezi přední a zadní nápravou ubere jednotka výkon motoru jak tu psal víše brad .... :) .. a samo asi největší výhoda ASR či ESP .. že se dá vypnout ... jinak EDS se dávolo do motoru 1.8,1.8T,2.0, a TDI 81KW .......... jinak ještě taková zajímavost ta hlučnost se ozývá více méně jen v případě když kola mají opravdu velkou nestabilitu což je led ,či sníh .. když je třeba mokro tak to člověk ani nějak nepostřehne... toto se týká spíše systému ASR :)

    A jak je možný, že to je slyšet i když vypnu ESP, nebo přesto zůstane ASR stále zapnutý?

  10. tiez si myslim. nie je to nic ine ako EDS. je to system, ktory pribrzduje rychlejsie sa otacajuce koleso. je to akoby uzavierka diferncialu

    Taky mě to napadlo, ale je to dost hlasitý a navíc pokud k tomu prokluzu dojde při rychlostech třeba nad 50km/h a ESP mám stále zapnutý, tak už ten zvuk slyšet není. A navíc v těch zatáčkách to ono rozhodně nebude, protože tam nejsou kola v prokluzu, i když to už je jiný zvuk, tlumenější, takže to nemusí mít spolu nic společnýho.

  11. Ahoj, mám Octavii RS a při rozjíždění když jsou kola v prokluzu tak se ozývá docela hlučný rachtání, jakmile kola přestanou prokluzovat je klid. Nejdříve to dělalo je při rozjezdu, teď třeba i když jedu 40km/h na sněhu a prudce přidám a jakmile se začnou prokluzovat. Navíc se k tomu přidalii občasné rázy např. při odbočování na křižovatce při rejdu. V čem myslíte, že bude problém? Kloub, čep,....? Díky za odpovědi.

  12. Ahoj všem, chtěl bych se zeptat jakou značku autobaterie by jste doporučili. V autě mám Vartu Blue Dynamic a vypadá to že jsou její dny u konce. Mám zůstat u stejné značky nebo byste doporučili jinou značku? Díky za názory

  13. Tak se mě stalo to samý. Mám RS a z ničeho nic ztráta výkonu a nepravidelný chod motoru. V servisu zjistili že to je cívka na prvním a čtrvrtým válci, takže dokonce dvě najednou. Tomu bych nevěřil, že se dá jet na dva válce. :huh: Zajímalo by mě jestli teda mám uplatňovat tu možnost bezplatné opravy viz. výše. Pro auto si jedu už za dva dny, takže bych potřeboval znát vaše názory co nejdřív. Popřípadě odkaz na to oficiální prohlášení automobilky. Díky

×
×
  • Vytvořit nový...