Přejít na obsah

mirasro

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • ICQ
    261006171

Oznámení mirasro

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Přesně stejný problém jsem řešil. Vyměnili mi pravý vnitřní kloub na přední poloose a podstatně se to zlepšilo. Bohužel mě čeká i ten levý (. Cena opravy něco přes 2000 Kč.
  2. mirasro

    Vibrace

    Měl jsem podobný problém. Auto mi vybrovalo v záběru. Dělal to pravý vnitřní homo kloub. Po výměně je vše v pořádku.
  3. mirasro

    Vibrace

    Protože jsem toto téma kdysi založil, dlužím všem odpověď jak jsem vyřešil tuto závadu. Hlavní viník byl opravdu pravý vnitřní kloub poloosy. Stál cca 2000Kč. Tento týden jsem si ho nechal konečně vyměnit a je po problému. Ještě jsem řešil jestli není lepší měnit celou poloosu, ale cenově to vyjde stejně a vnější klouby jsou prý ještě dobré. Děkuju všem za rady a příspěvky
  4. mirasro

    Vibrace

    Ano přesně toto mi auto dělá. Znovu opakuji že mám měněný dvouhmotnostní setrvačník, takže setrvačníkem by to být nemělo, samozřejmě pokud odvedli dobrou práci. V servisu mi tvrdili že je to normální, ale u firemní Octavie to nepozoruju.
  5. mirasro

    Vibrace

    Přesně to samé mi dělá moje 1.9 tdi 2001. Myslel jsem že to je setrvačníkem, ale ten je nový.
  6. mirasro

    Vibrace

    Zdravím všechny Mám Octavii 1.9 tdi r.v. 2001 66kw, najeto něco přes 200 000 km (ověřeno). Nevím jestli je to normální, ale zdá se mi že když hodně sešlápnu plyn, tak se motor rozvibruje. Dělá to při větším záběru motoru, například při zrychlení během předjíždění. Motor měl měněný komplet setrvačník se spojkou, takže zde by problém být neměl. Jinak šlape jak hodinky. Budu vděčnej za každej typ. díky
  7. Taky si myslím. Časem se dveře musí vrátit a bude to ještě horší. Včera jsem to chtěl podložit tím plíškem, ale mám malou sadu klíčů (že jsem si tehdy nekoupil rovnou tu větší ) a šrouby na dveřích s ní nepovolím. Musím dokoupit.
  8. Mam stejný motor ALH 66Kw ale rok výroby 2001. Tento týden jsem si nechal namontovat trysky S764. Rozdíl je určitě poznat a oproti skutečné 81Kw bych řekl že výkon je asi stejný (služební auto v práci).Automechanik co mi to montoval tam měl svýho Fiata Cromu (myslím rok výroby cca 92, nejsem si jistej) s namontovaným turbem z Passatu, tryskama S764 a řídící jednotkou z Octavie ještě k tomu chipnutou. Nechápu jak to tam dostal. Vypadá to šíleně a auto jede jak zběsilý. Plánuje experiment s turbem z PD tak se přijdu podívat . Hned na to jsem vyzkoušel stejnou Octu s chipem, ale nárůst výkonu nebyl až tak výrazný jako při změně trisek. V chipu vidím výhodu, že si můžu nechat "naladit" motor podle stylu jakým jezdím.
  9. Díky za radu. Zkusím ten plíšek. Opravdu jsem špatně hledal viz.: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...774&hl=pant
  10. Zdravím všechny Dávám si do pucu svou nedávno koupenou Octavku a protože má už něco za sebou má trochu prověšené dveře u šoféra (asi jak se houpal při jízdě na D1 ). Při zavírání lehce narazí spodní část na karosérii. Není to moc, ale časem se to asi zhorší. Automechanik se na to díval a říkal že už je víc nezvedne, že jsou na doraz. Když je přivřu a zvednu cítím že je v pantech vůle. Nemáte typ co s tím a jestli stím jde něco udělat? dik za rady.
  11. Čau Lepší je asi nevědět. 97t na r.v 99 je opravdu málo. Pokud to bylo přes bazar nebo překupníka tak je pravděpodobnost přetočení ještě vyšší. V tomto případě se ti může podařit vypátrat původního majitele (google), jak se to podařilo mě, ale je to opravdu náhoda. Hlavně se neptej na cenu za kterou to dal do bazaru, akorát to vytočí. Ta bývá kolikrát i o 20 000 - 50 000 nižší než prodejní !!!!!!!!!!!! Je to zlodějina. Při koupi se to pozná podle opotřebení, které tu určitě někde bylo popisované. Časem pak podle závad. Pokud majitel nejezdil přes rozbytý silnice jak hovado tak by měly být tlumiče v pohodě. Řadit by mělo jít úplně v pohodě. Dost se pozná při výměně rozvodu. Vodní pumpa a kladky se mění většinou tak po 180 000 a někdy i později. Spojka a setrvačník by taky neměly odejít dřív jak po 200 000km. Opět zdůrazňuju že záleží na tom kde a jak se s autem jezdí a to je určitě důležitější než číslo na tachometru. Asi bych to nechal být. Když budeš mít úspěch a poznáš kolik má koupené auto najeto, zkazíš si tak akorát radost. Kolik procent aut je staženo taky signalizují malé rozdíly v cenách aut které mají nalítáno 130 t nebo 230 t. Člověka který nechce na autě maximálně utržit a prodává málo jetou Octu za stejnou cenu jako Octu s 230t snad ani neexistuje.
  12. mirasro

    Zabezpečení

    Jediná jistota je pojištění. Kolega z práce měl Octavii zabespečenou tajným vypínačem a stejně mu ji ukradli. Zrovna opravovali garáž tak parkoval venku. Auto si zloděj nejdříve vytypuje. Pokud dojede odtahovka a auto není zrovna přivázaný k pouličnímu osvětlení desetikilovým řetězem tak nic nepomůže.
  13. Kilometry na tachometru jsou snad jen symbolické čísla. Nedávno jsem kupoval O1 1,9 tdi 2001 66kw motor ALH v plné výbavě taky od jednoho bazaristy, ale říkejme mu handlíř, to je výstižnější. Protože jsem lajk a houbec poznám, vzal jsem si s sebou jednoho známého automechanika. Při prohlídce auta se kamoš na tachometr ani nepodíval. Obešel auto řekl že má poměrně dost najeto, ale že je v dobrém stavu. Hlavně jsme kontrolovali jestli není bouraný. Mimochodem na tachometru bylo 125 000km. Když jsme handlíři řekli že je auto je stočený, tvářil se že to není nic divného, že to je běžná věc. Nějakou tu tisícovku nám slevil a auto jsme vzali. Později mě napadlo najít přes internet původního majitele a zjistit si od něj v jakém stavu auto bylo (spíše kvůli servisu, rozvodům a podobně). Řekl jsem mu co je momentálně na tachometru a on z toho byl úplně paf, protože to prodal s 220 000 km na tachometru za podstatně nižší cenu kterou si handlíř vyhádal. Je to víc než jsme odhadovali, tak jsem z toho trošku rozčarovanej. Auto prý jezdilo hlavně po dálnic a bylo pravidelně servisováno. Koupit slušnou O1 TDi je fakt problém, protože málo kdo si koupí nový tdi za 650 000km s tím že bude jezdit na nákupy a na chatu a za 7 let najezdí tak 80 000km. Pár bazarů jsem prošly a vraků je u nás nepočítaně. Řek bych že v bazarech stočených O1 tdi bude určitě víc než polovina (tak 70%). Protože mi původní majitel může stav tachometru doložit, určitě bych dokázal že prodejce tachometr stočil, ale nevěřím že bych z něj něco vymáčknul. Nebudu si kazit radost. Mám pěkné auto a 125 000 km na tachometru je ozdoba které spousta lidí věří, protože laik to opravdu nepozná ). Rozhodující je především stav automobilu. Párkrát jsem měl půjčenou Felícii, která má najeto cca 70 000 km a všechno v ní drnčí protože denně jezdí 5km tam a 5 km zpět přes rozbitý silnice. přeju vám hodně kilometru a sladkou nevědomost o tom co mají Vaši miláčci za sebou ). Já jsem byl až moc zvědavej ).
  14. Čau Asi 2 roky jsem měl Octavii 1,8 20V bez turba r.v. 1998. Nějakej šikulka tam namontoval LPG se starým směšovačem BRC (při zapnutí LPG se odpojilo vstřikování). Moc jsem o tom tehdy nevěděl, ale v každém případě bych si příště dával větší pozor co kupuji. Byly s tím dost problémy a většinou jsem jezdil na benzín. Co se týká motoru tak když měl vysoké otáčky tak jel slušně. Spotřeba 8 až 9 l podle stylu jízdy a období. Možná jsem neměl štěstí, ale za těch 30 000 km měla dost poruch . Nikdo nikdy neví kolik auto mělo najeto (. Kilometry na tachometru jsou nejspíš jen na ozdobu. Uvažoval jsem o přestavbě plynu na vstřikování, ale nakonec jsem ho prodal. Neříkám že bylo špatný, ale mám čerstvě Octavii 1,9 tdi r.v. 2001 66kw a zatím jsem spokojený a za benzín bych neměnil i když 15 000 - 20 000 km ročně není moc. Ještě uvidíme ).
×
×
  • Vytvořit nový...