Přejít na obsah

Honza HL

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Honza HL

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Ano dělali. Byl jsem kvůli tomu na diagnostice několikrát a nic. Jinak Chladící kapalina neubývá. No už je docela dobré počasí, tak se chystám vyndat egr a podívat se na něj.
  2. Zdravim. Už delší dobu řešim problém s motorem 1.6 tdi CAYC. Auto za studena jede docela bez problémů, jen volnoběh trochu kolísá z 800 na 1000 otáček, ale jak se ohřeje začne bíle kouřit, rozsvítí se kontrolka žhavení a začne škubat, že se s tím nedá jet. Po chcípnutí a následném startu kontrolka žhavení zmizne, ale kouří a škubá stále. Na diagnostice jsem byl několikrát, ale žádná závada tam nebyla, jako by se hned s následným startem smazala. ( Jel jsem na diagnostiku pokaždé, když bylo auto studené, abych dojel také zpátky.) Zatím jsem vyměnil a nakodoval vstřiky ( staré vstřiky byli čisté, žádné hobliny atd, ale dávali trochu méně paliva). Jinak už od poslechu je znát, že spojka už mele z posledního. Napadá mě proto, že i ona by třeba mohla rozhodit chod motoru, pak samozřejmě EGR a nebo třeba turbo. Za každou radu nebo názor budu velice rád. (auto má najeto asi 190 000)
  3. reklamaci neuznali, důvod: kontaminace oleje. koupim řízení z vrakáče a bude klid. Nevěřím tomu, že by byl olej nějak znečištěnej, spíš to jen napsali aby nemuseli uznat reklamaci
  4. Ví někdo jaká je originální výška třeba od středu kola, nebo od země po lem? Nevím jestli v tom hraje roli motorizace, ale jestli ano tak na 1,9 tdi. Nebo jaká minimální výška je hraniční, aby byly v pořádku odklony? (s klasickým uložením tlumičů)
  5. Být to kabel tak by diagnostika měla ukázat zkrat nebo tak něco si myslím.
  6. Tak vše zpátky pospojováno, ale posilující účinek není skoro žádný. Diagnostika ukazuje chybu teplotní ochrany čerpadla když je zapojené delší dobu. Pořád se hřeje protože má odběr 80 A na volnoběh a o cca 500 otáček míň než by mělo mít. Tohle přesně mi dělalo i původní čerpadlo, které jsem si myslel, že je špatné. Zkrátka se přehřeje a ta tepelná pojistka ho pak vypne. Byl jsem v dalším servisu a tam mě řekli, že by mohla být chyba v kabelech, ale to si myslím, že by diagnostika ukázala. Takže zítra si jdu domluvit garáž a řízení pude na reklamaci. Podle mě je ventil v tom řízení špatně nastavený a nepřepouští tak jak by měl. ( ten průtokovej šroub, když jsem vyndal ten ventil zněj, tak tomu čerpadlu jen ulehčil cestu do hřebene, proto šlo servo líp)
  7. Tak konečně jsem sehnal ten ventil, bohužel na vrakovišti. Na řízení Koyo se nedá sehnat nový, jen jako komplet s hadicí cca za 3500. Všechny ty průtokové šrouby s ventilem co se prodávaj, jsou jen na TRW. Zítra to odzkouším.
  8. Zdravim. Mám octavii 1.6 TDI CR, 2010 aféra diesel gate. Už delší dobu mě auto chcípá, je až příliš citlivý náběh plynu od volnoběžných otáček to jakoby vystřelí do zhruba 1800 a pak už je náběh plynulí, auto kolikrát nejde ani nastartovat a dnes za jízdy přestalo na 4 úplně táhnout, jakoby tam byl neutrál. Po zastavení a několikanásobném pokusu o start auto naskočilo jen jakoby na 3 válce a z výfuku šel bílý kouř. Bylo zapotřebí i při startu držet plyn aby auto vůbec nastartovalo, když sem plyn pustil auto zas chcíplo. Na diagnostice zprvu nebylo nic ale po projetí a zastavení se auto jakoby trochu zadusilo a naskočila chyba : P 060100 chyba kontrolního součtu řídícího modulu Eště dodám že nejspíš dodělává dvouhmota, na přístrojovce je chyba obložení brzdy (asi utrhlej kabel od destičky) a chyba 3 brzdovýho světla ( nesvítí asi 2 diody), ale to si myslím, že by s tou závadou nemělo mít nic společného. SW od škodovky nebyl přehrán. Nevíte čím by to mohlo být? Napadá mě egr, zastaralý SW, špatně nastavené rozvody V nějakém článku fordu jsem našel, že jim pomohlo přehrání SW, ale z toho co jsem se tu dočet se mě do toho moc nechce. Dík za každou radu.
  9. Až mi příde nový ventil a dám vše dohromady, hned na diagnostiku zajedu.
  10. Můžu to vymontovat jen u známého v garáži, což by nevadilo být tam auto třeba 3 dny, ale u kelly bude reklamace trvat nejméňe týden a smím štěstím i 2. Je to malá garáž jen na 1 auto tak to nechám jako poslední možnost. Navíc jsem na neschopence a ty 4 hod vycházky a mé bolavé záda také není nic moc na sundavání nápravnice v tunelu. Ale zatím to vypadá, že ten bordel dělal asi opravdu ten průtokový šroub s tím ventilem. Sice co sem ten ventil vykuchal tak se mi na palubce rozsvítila kontrolka serva, ale už jde znát nějaký posilovací účinek.
  11. Tak prý max teplota čerpadla při zatížení je 60°. A odběr na volnoběh bez zatížení by mělo mít 3-4 A.
  12. Dodavatel je pro mě kelly a ty ví prd. Kdo to repasoval pro mě není známo. Ale nadešel pokrok vykuchal jsem ventil toho šroubu a po zapojení i snímače je znát posilující účinek, ale jen když se volantem točí pomalu. Možná byl ten ventil v tom šroubu špatný a teď ten vykuchaný nedrží tlak. Teď čekám na nový ventil a snad to už bude v pořádku. Ale co mě zaráží je, že se čerpadlo ohřívá natolik, že na něm nejde udržet ruka. Je to normální jev, nebo by mělo za chodu být studené nebo vlažné? Nikde jsem na kolik se to čerpadlo zahřívá nenašel a mám trochu strach abych ho zas nespálil.
  13. Není tu někdo z okolí Karlových Varů, kdo by měl třeba i nefunkční řízení koyo. Chci se jen podívat na ten ventil jestli tam je a jestli jde otevřít. Bohužel mé staré jsem poslal na zálohu.
  14. Tak ty hadice obráceně zapojit nejdou, jsou tam různě velké závity. Dnes jsem vykuchal ten ventil z toho šroubu a zapojil to bez toho ventilu, ale bez výsledku. Neví někdo jestli za napojením tlakové hadice je ve skříni řízení také ventil? Hned na konci toho vnitřního závitu? Mě se zdá že tam buď je ventil, nebo mě tam mohlo něco vlítnout. Případně jestli to je ventil, tak jestli jde třeba zatlačením malého šroubováku otevřít.
  15. A co odklony a záklony kol? Já také měnil řízení a mám stejný problém, akorát já mám štelovatelné horní uložení tlumičů na odklony, ale záklon jednoho kola je trochu mimo toleranci, tak bych to vracení volantu možná svedl na to. Neví někdo jakou má ta nápravnice vůli na uchycení ke karoserii? Já myslel, že skoro žádnou vůli nemá, proto jsem to neřešil.
×
×
  • Vytvořit nový...