Přejít na obsah

mida

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mida

  1. Ahoj, tak po cca 40000 kilometrech od vyčištění klapky se opět po zahřátí motoru a na volnoběh začala objevovat porucha ESP a rozsvítil se symbol ESP a kontrolka tlaku v pneu. V diagnostice brzd porucha 01314 - řídící modul motoru - zkontrolujte paměť závad motoru. V motoru byla buď závada P307A 00- sací systém průtok vzduchu příliš malý a nebo P0068 - MAP/MAF korelace polohy škrtící klapky. Nejprve jsem zkontroloval netěsnost sání - OK, vyměnil vzduchový filtr - stejně bych jej měnil za cca 3000km a očistil čidla tlaku na sání před i za škrtící klapkou. Toto nepomohlo a tak jsem vyčistil škrtící klapku a znovu ji nastavil. Porucha se už neobjevila. Škrtící klapka příliš zašpiněná nebyla.
  2. Tak jsem se dnes do toho pustil a opravdu vadná kabeláž v páčce.
  3. Našel jsem skvělý návod: https://sites.google.com/site/cztomeco/skoda-fabia-ii-tempomat a vypadá to na vadnou kabeláž páčky, tak ji budu muset rozebrat. Nyní je sada tempomatu pro vozy BEZ palubního počítače v akci za 1899,- https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-ii-roomster-tempomat-bez-palubniho-pocitace-original-11246cz2743/ Ten kdo má vůz s palubním počítačem (s přepínáním na páčce stěračů) a nebál by se, může koupit tuto sadu a udělat ze dvou páček jednu .
  4. Ahojte, přestal mi fungovat tempomat. Diagnostika je bez závad, pojistky OK. Ve VCDS jsem našel hodnoty pro tempomat, ale při stisku spínačů se nic nemění. Hodnota Cruise Control Main Switch je OFF - jedná se o vrchní přepínač na páčce? A pokud je OFF nebudou fungovat ani ostatní tlačítka? Nebo napájení přepínače jde přes nějaký spínač - spojka nebo brzdový pedál? Děkuji za rady.
  5. Ahoj, já jsem o víkendu čistil a nastavoval škrtící klapku. Velmi často při volnoběhu po zahřátí motoru se na chvilku objevila porucha ESP a rozsvítil se symbol ESP a kontrolka tlaku v pneu. Porucha motoru ani jeho kontrolka nesvítila a motor neztratil výkon. Na diagnostice byla, ale jen závada u motoru - error code 6322 - neznámá chyba. Na internetu jsem dohledal porucha 6322 - systém nasávání vzduchu, příliš nízký průtok - vyčistit a nastavit škrtící klapku. Škrtící klapka vypadala asi jak u předchozího příspěvku (podle mě OK). S klapkou jsem vyčistil i snímač plnícího tlaku vzduchu co je na tlakové trubce (mezi turbem a klapkou). Demontáž je jednoduchá: Na čištění jsem použil sprej na škrtící klapky co jsem koupil v mototechně. V návodu od Škody je vyčistěte acetonem s pomocí štětce a hadry, která nepouští vlákna, nechat odvětrat a namontovat. Nastavení jsem prováděl podle: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Throttle_Body_Alignment_(TBA https://www.youtube.com/watch?v=2zrmhDw_v7Y Tato závada se asi začala objevovat potom co se jsem nastartoval se slabou baterií a musel auto káblovat, možná stačilo odpojit, zapojit baterii po dobití, nevím.
  6. Ahoj, po výměně BCM 6R7 937 087P se po zapnutí parkovacích světel rozsvítí budíky, rádio a ovladače ventilace s cca 2sek zpožděním (vypínače svítí ihned po zapnutí). Ví prosím někdo kde nastavit v BCM, aby se vše rozsvítilo zároveň? Díky
  7. Dnes po zavření dveří kufru auto začalo troubit, svítit koncová i brzdová světla, blikat varovná světla. Dveře kufru už jsem nemohl znovu otevřít, musel jsem je otevřít vnitřkem a zjistil jsem polámané a utržené dráty v průchodce. Odpojil jsem baterku, opravil kabeláž, zapojil baterku, ale auto se chovalo stejně jako na začátku. Proměřil jsem pojistky - všechny v pořádku. V diagnostice spousta aktivních chyb, které nebylo možno vymazat. Nakonec jsem vyměnil jednotku BCM a vše začalo fungovat. To jsem teda nečekal, že může odejít i jednotka BCM .
  8. Máš pravdu - kecal jsem, protože jsem platil 1499,- . Bylo to v rámci kulance a platil jsem pouze 30% práce. Normální cena za rozvody byla okolo 8500,-Kč
  9. Ahoj, minulý týden u mě provedena výměna rozvodů na kulanci, rok výroby auta je 2010 a najeto má 105000km. Cena 1500Kč v ceně rozvody i olej.
  10. Ještě jeden test žárovek H7 http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/76760/best-car-headlight-bulbs-2016-group-test
  11. Já měl již dvě sady žárovek Osram Night Breaker Unlimited, vždy životnost okolo roku a to mám denní svícení a ročně najezdíme cca 17000km. Nyní jsem koupil Osram Silverstar a uvidím kolik vydrží.
  12. Ahoj, dnes měřen řetěz po dalších 15000km a naměřili mu 73.3mm.
  13. Stačí trochu čítať, já se neptal na míru od které řetěz vymění, ale na míru u nového řetězu.
  14. Ahoj, dnes měřen řetěz, který má najeto 45000 km a někdy zachrastí jak traktor a naměřili mu 72mm, zatím v toleranci. Ale nedokázali mi říct kolik naměří u nového řetězu, ví to někdo?
  15. Tak včera za jízdy cca 300m od servisu se pro změnu pos...kazil kabel k 1.válci. Tomu říkám výdrž kabelů, asi si budu muset koupit ten nejdelší a vozit sebou. Na autě máme najeto 86 000 km.
  16. Dnes po startu se auto třáslo jak ratlík a po chvíli porucha motoru - nutný servis, porucha ESP a rozsvítila se ještě kontrolka tlaku pneu. Diagnostika odhalila vadný kabel na 3.válci. Cena opravy i s kabelem 1000 Kč. Kabelu viditelně nic nebylo a předtím se kabel nijak neprojevil.
  17. Minulý týden prohlídka po 75000km, olej vlastní. Autorizovaný servis - cena 622 Kč (prohlídka a filtr cca po 300Kč, těsnění 2Kč).
  18. Ahoj, já měl potečený motor ze zadu od oleje a ten stékal přímo do zásuvky nějakého čidla. V rámci záruky vyměnili odlučovač oleje, od té doby vše v pořádku.
  19. Tak nakonec u mého auta výměna svazku levých předních dveří ještě v rámci záruky. Dííííky. Objednací číslo svazku je 5J0971120HC - součástí je i průchodka auto-dveře. Jinak na průchodce je číslo 1K0959843C, ale měnit bych ji samostatně nechtěl.
  20. Taky se přidám, auto chvíli po záruce. Levé přední dveře stále cvakaly a snažily se odemknout odemčené dveře. Opraveno doma. Opravdu kvalitní kabeláž .
  21. Já výměnu ventilátoru absolvoval minulý týden, naštěstí ještě v rámci záruky. Pískal když byla zima a jel na dvojku. Výměna byla docela zajímavá. První měněný ventilátor pískal pořád, druhý měl tak silné vibrace, že se to přenášelo až do sedadel a až třetí byl OK. Chudák mechanik co ho měnil. Ještě, že servis měl tři kusy. Ještě měnili pravý světlomet a to museli sundat i nárazník. Kdo toto vymýšlel?
  22. Za měsíc mi končí záruka, tak se chystám udělat toto vylepšení. Když jsme to na mém autě pouze nakódovali, rozsvítila se kontrolka prasknuté žárovky, asi budou mlhovky zapojené spolu z jednoho pinu v elektronice. Má prosím někdo schéma, kde mají být kabely zapojeny (od elektroniky k mlhovkám)? Díky.
  23. Za ten olej si účtují 1685Kč, je to hodně, ale po dobu záruky to řešit s vlastním olejem nebudu.
  24. Seznam údržby po třech letech a 45000 km, ale u TSI 63kW. A cena včetně oleje Shell Helix plus 5W40 byla 2361Kč.
×
×
  • Vytvořit nový...