Přejít na obsah

Minelan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Minelan

  1. Věci se mají následovně, turbo čištěné a nastvené u firmy se tím zabývající. Při druhé regeneraci od výměny turba auto přestalo táhnout a od té doby co se týče tlačení turba ani ťuk. Zkontrolovány následující věci: sání těsné, tlakované kompresorem, podtlakové hadičky 2 x i zkoušené jestli drží podtlak a to včetně baňky na turbu, egr jsem zkoušel zaslepit u sání bez výsledku. Přikládám log z jízdy, kde je vidět že turbo netlačí. Ačkoliv to z toho může vypadat na špatné turbo, tak pokud přes vcds dělám základní nastavení (jak si motor drží zvýšené otáčky a nastavuje si turbo) tak to normálně proběhne i se zvyšuje tlak jak má. Za jízdy nikoliv. Z toho jsem usoudil že turbo i n75 musí být také v pořádku. V autě je od minulého roku origo software od škodovky. Motor 125kw ppd. Diagnostika vyhazuje chybu nětěsnost sání (což je blbost), měřič vzduchu nevěrohodný signál a mez regulace turba nedosaženo. Z toho důvodu jsem ještě měnil váhu vzduchu za funkční origo bosch a bez výsledku. LOG-01-023-03E-074-091-107-11A.CSV Log-Log.txt
  2. Já z toho taky suv nedělám, ale když je zadek o 3cm víš tak s tim projedu neskutečný věci, dojedu si s károu pro dřevo až k lesu 😅
  3. Zdravím všechny, mám fabii 1 combi 1.4 55kw, auto mám nazvedané, jenže: Vzadu mám původní pružiny a pod nima 3 cm podložky. S tím jsem obsolutně spokojen. Na předku mám podložky mezi kastlí a uloženim 2.5 cm. Zde už větší dát nemohu protože při zvednutí auta by poloosa narážela do nápravnice. Auto je ovšem pohledově dost nakolpé. Potřeboval bych předek ještě tak 2cm nahoru. Toho ale mohu docílit už jen tvrdšíma pružinama. A ne, nejsou přední unavené. Jedná se o nové na dieselovou fabii. Jaké jiné pružiny bych tam dostal? Nepasovali by třeba z nějaké octavie? Nebo nevyrábí se přímo pružiny na zvýšení?
  4. Pokud se neztrácí voda tak odpověď je nic. Jediné co tak může být vyšší kouřivost (vliv na dpf pokud ho auto ještě má) a při těch startech zbytečné klepání s dvouhmotou ale to jí zas bůh ví jak neuškodí.
  5. Já mám ten samý motor a dělal mi přesně to samé, sice ne až tak moc ale taky hned opětovné startování v pohodě. Furt jsem zkoušel cokoliv jen abych se vyhnul hlavě, nakonec jsem jí sundal a 14 děr jsem napočítal. Jinak na foto jsem ještě neoznačil jednu díru, ale pro představu jak vypadala hlava revize A po 288 tis. km.
  6. Jestli nepadá nafta tak to je boužel hlava. Jinak teď jsem měl opět problém s tim že se mi utrhla dvouhmota a hodně silně mlátila a mělo to taky velký vliv na start, ovšem to by bylo slyšet takže zkontrolovat jestli nepadá nafta a jinak hlava dolů.
  7. PS to že nedotlačovalo turbo jak je vidět na logu bylo způsobeno povolenou hadicí za turbem, teď je opravená
  8. Ještě log, zaměřte se na místa kde šel motor na volnoběh nebo v malých otáčkách. LOG-01-011-004-013.CSV
  9. Zdravím všechny, mám vyměněný motor BMN v octavii RS a čas od času se stávalo, že bylo slyšet mírné klepání od motoru, pouze na volnoběh a do cca 1100 otáček. Pak už nic. Teď už to dělá furt. Nepozoruji žádný snížený výkon, zvuk se při zmáčknutí spojky nemění a motor se viditelně netřepe víc než obvykle. Při vibracích najednou stoupnou hodnoty korekce vstřiků na 2. a 4. válci. Kdyby byli podfoulké nebo jinak špatné tak by to cukalo v tahu předpokládám. To ovšem nedělá. Je možné, že by dvouhmota rozhodila korekce vstřikovaného množství a to ještě na těch stejných válcích? Nevím čím začít, přeci jen měnit dva vstřiky a nebo dvouhmotu je celkem drahá sranda. Kvůli hluku jsem i zvedl volnoběžné otáčky max co to šlo, ale teď už to boužel nestačí. Přikládám video pokud z toho půjde něco poznat. Silentbloky jsem sice zkontroloval, ale silentbloky by nerozhodily ty korekce. VID_20201231_124839.mp4
  10. Zkusím štěstí zde. Vyměnil jsem motor a regenerace probíhaly sice často, ale bez problému. Poté výměna lambdy. Po cca 500 km jsem zkusil vyměnit snímač diferenčního tlaku a podtlakovou baňku v sání. No a po 20 km se rožlo dpf, připojil jsem diagnostiku a byla vypsaná chyba lambdy (proto to asi neregenerovalo). Druhý den jsem tedy vrátil starou ale dpf ne a ne regenerovat. Zkusil jsem tedy vrátit starý snímač diferenčního tlaku ale taky bez výsledku. Už to došlo nad zaplnění 60% a rožla se spirála s nouzákem. Tak jsem tedy zkusil za jízdy s krásně prohřátým motorem zadat kódování 21295 což by mělo spustit regeneraci, ale v měřených hodnotách to ani neukazuje že by se to tu regeneraci pokoušelo pustit. Něco jí blokuje, všechny 3 teploměry kolem dpf ukazují správně, snímač tlaku taky nevyhazuje nějaký nesmysly. Teplota motoru taky ukazuje správně. Už si fakt nevim rady.
  11. Zdravím všechny, ví nějaký profík k čemu slouží věc s číslem 1J0906391B podle etky je to zapojené na trubce mezi víkem ventilů a sáním před turbem. Podle schémat to jde rovnou na pojistku spínanou tudíž to topí furt. K čemu to slouží? Něco to zlepšuje? Jinak mělo by to mít víc TDI ale já se bavím konkrétně o BMN.
  12. Díky za odpověď, mě to právě taky překvapilo, čekal jsem že se s tim bude hejbat ale ne že se to bude pohybovat mezi pružinama.
  13. Zdravím všechny co s tim mají nějakou zkušenost. Mám vyndaný motor a převodovku z auta, jelikož budu motor měnit a celkem mě zarazila pohyblivost setrvačníku. Je mi jasné, že dvouhmota se hýbe na pružinách, ale já jí tak o cca 1.5 cm na obvodu pootočim bez odporu pružiny a pak je jen slyšet jak doklapne na pružinu a je cítit odpor. Nový setrvák jsem v životě nedržel tak netuším jestli to má takto dělat nebo je už načatý. Nerad bych auto zase po chvíli rozebíral až to složím. Jinak asi na tom uplně nezáleží, ale jedná se o 2.0 tdi pd 125kw. Díky za tipy a odpovědi 🙋 VID_20201109_101950.mp4
  14. Mě se dýmící "dýzly" taky nepáčí, obvzlášť po těch investicích co v tom jsou. V podstatě od těsnění hlavy nahoru generálka a stejně to neni tak jak to má bejt. Upřímě kdybych v tom neměl ty investice dávno bych koupil benzínový. Alespoň, že to neni moje "dajly" auto tak si s tim můžu hrát.
  15. Dobře, ale i kdybych to měl teď rozladěný, tak proč to dělalo i předtim než jsem ten aktuátor vyměnil? A přijde mi že ze začátku ten požadovaný a aktuální tlak spolu jdou jak mají, kdyby to bylo špatně tak to bude buď foukat pomalu nebo to bude přefukovat.
  16. To je jasný, tomu rozumím. Ale ikdyž je chyba smazaná, žádná se neobjevuje a aktuátor na turbu je nastaven na desetinu milimetru stejně jako předtím než jsem ho měnil tak to dělá furt to samé. Nejdřív to jede hezky. Mám auto na chalupě a každá cesta odtud je do kopce, takže jedu, má to suprový výkon, ale pak potřebuju ubrat, tak to udělám a jakmile přidám tak turbo už nic. Žádná chyba nevyskočí, teprve až když jako prase to v tom nevýkonu drtim pod plnym plynem nějakou chvíli tak vyskočí nedosaženo plnícího tlaku a následuje nouzák s upozorněním.
  17. Zdravím, nežádal bych o radu kdyby to nebylo nutné. Popíšu vám co je na autě děláno, co to dělá za potíže a co jsem všechno kontroloval, třeba mě nasměrujete na něco co jsem ještě nezkontroloval. Takže na auto se vracelo DPF, s tím děláno turbo. Regenerovalo strašně často a špatně startovalo-hlava. Taky nová + ultrazvukem vyčištěný vstřiky. Najednou klesly odchylky vstřikovanýho množství na nádherný hodnoty cca od -0,02 do 0,03. Ale! Jel jsem se tedy projet a ihned po tom co začalo tahat turbo tak zamnou dým a když jsem zastavil tak i dým pod kapotou. Tak jsem přišel na to, že podfukujou svody, dal jsem nové těsnění a znova utáhnul. Jel jsem tedy na projížďku a zase dejm za mnou (ne černý ale šedý, prostě jako když se v dpf pálí nespálená nafta), a turbo furt nic. Teda píšu nic, ale ono vždycky jednou dvakrát zatahá a pak jak uberu tak je to už mrtvý. Přidám i dva logy kde je to vidět že chvíli tlačí jak má a pak už to stojí za vyliž p****. Turbo je bez vůle, to jsem kontroloval, jde sním lehce otáčet. Nastavovací lopatky jdou také krásně. Tlak v sání se neztrácí, testováno tlakováním. Svody vejfukový už taky nepodfukujou. Napadla mě tedy ta ovládácí baňka na lopatky turba. Takže je nová včetně ventilu N75. Po startu okamžitě chyba p2565 - senzor na baňce. Tak jsem tam nacvaknul senzor starý a furt nic. Nastala kontrola kabeláže která z toho tepla nevypadá nejlíp. Zase ok, pro jistotu znova oizolováno. Tak jsem se nas*** a nechal to stát. Po třech dnech start a najednou cívka nebliká, jedu to tedy projet a furt to samý. Takže abych to schrnul, turbo zatáhne jednou dvakrát a pak nic, ten dejm bude jen nespálená nafta jak si jednotka myslí že to turbo dotlačí než to spadne do nouzáku, pak už nekouří. A všimnul jsem si zvláštní věci. Po tom co netahá turbo, tak motor na volnoběh poškubává a najednou vstřikovaný množství +- 1.7. Když to chcípnu a nastartuju tak jsou tyhle hodnoty zase kolem 0. Nechal jsem tedy v logu i tyto hodnoty pokud by někdo přišel na to kde je problém. Nevím co víc zkontrolovat. Omlouvám se za zdlouhavý text, ale je prostě potřeba popsat pokud možno vše. Ještě rozvody abych nezapomněl jsou na přípravek a posunutí ukazujou -1,8°, tedy dost podobně jako před výměnou hlavy. LOG OFCE 21.9.2020.CSV LOG zátah výbornej do ubrání plynu 14.9.2020.CSV
  18. Tak to bych teda měl zjistit někde v měřených hodnotách když se připojím do jednotky motoru? Jinak Vzhledem k velkému nájezdu jsem objednal pánve na vačky, výfukovou vačku a rozvody, tak to všechno sladím a uvidím.
  19. Jinak dle mého jsou jen 2 možnosti proč. Buď ten software nebo a vačka z motoru bkd. Já už to auto takhle koupil tak netuším kdo co dělal. Jak poznám že je vačka z bmn? Má na ten vstřik máčknout dvakrát nebo má vydržet dýl zmáčknutý?
  20. Měl jsem přes půl nádrže, to mi přijde dostatek.
  21. To je sice pravda, ale nebyla by v jednotce chyba? Nebo minimálně započítaná neúspěšná regenerace?
  22. Ahoj, omlouvám se že zase otravuju. Vracel jsem do auta dpf, ale ještě předtím jsem dojel do škodovky aby mi nahráli aktuální software do jednotky a pak jsem vyměnil turbo a nechal vyčistit vstřiky. Ale teď po ujetí cca 90 nebo 100 km už nevím přesně se rozvítila kontrolka filtru. Připojil jsem diagnostiku a žádná chyba. Včera při zaplnění 70% jsem zkusil spustit servisní regeneraci ale nic se nedělo. Prostě se regenerace nespustí. Teď až se vrátim z práce tak už budu mít boužel přes 100% a budu to muset nějak vyčistit a jezdit jiným autem. Ale o co mi jde. Umí tady ty regenerace někdo zapnout? Je to na 100% vypnuté, protože to píše počet regenerací 0, neúspěšných 0 a teď před prací při 92% zaplnění vyskočila první chyba a to neidentifikovatelná p00000 nebo tak nějak. S autem dál jezdit nemůžu abych nezničil ten novej filtr. Jinak čidla teploty fungují jak mají, to jsem kontroloval za jízdy na diagnostice. Jel jsem i 10 km asi 80 na trojku a regenerace se stejně nespustila. Jinak motor 2.0 tdi ppd 125kw. Pokud bych měl jestě něco zkontrolovat co by mělo mít vliv na regenerace tak to samozřejmě udělám, ale nic mě nenapadá. Krom vody samozřejmě, ta byla na 90°. Jinak jsem ze Strakonic, takže s tím autem bez regenerací žádný velký dálky neujedu. moje tvrzení, že je to vyplé potvrzuje i to, že motor ani přizaplnění přes 95% nepadá do nouzáku. Nechápu že se jim to ve škodovce nepovedlo zaktivovat, když evidentně origo mapu nahráli, jelikož zmizel chip. Předem díky za odpověď
×
×
  • Vytvořit nový...