Přejít na obsah

rebelle

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení rebelle

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Taky mi to dělal špígl, asi rok jsem to neřešil, a dnes jsem se do toho pustil. Jak bylo psáno výše, opatrně rozebrat, vytáhnout a vyčistit kolíček s pružinkou, rozhýbat a zase složit. Sice opruz, ale luxusně opět funguje... Ty tři hodiny trápení se zrcátkem za to stojí.
  2. rebelle

    O1 Klima DIAVIA

    Ten kus Diavia je v podstatě elektrické topné těleso, které po zapnutí topení při nastartovaném motoru začně hřát. Toto těleso mělo vypálené kontakty na přívodních drátech od ŘJ Diaviatroniku. A po opravě auto opět topí. I tak zůstává zbytek mých otázek i tak nadále zůstává aktuální. Moc mě to neuklidňuje, když teď vím, že mám v autě takový patvar, o kterém nikdo nic neví a docela mám hrůzu, až se opět někde něco ses....re.
  3. rebelle

    O1 Klima DIAVIA

    Tak se mi povedlo vyřešit alespoň jednu část záhady. Demontoval jsem výše vyobrazený "akční člen" z origo topení, tvářící se jako parazit. Je to docela natvrdo vyříznuté v origo topení, viz foto.
  4. rebelle

    O1 Klima DIAVIA

    Aha, dík za info, pro mě nová informace, to vysvětluje, proč klima při 20-ti stupních luxusně klimuje a vylučuje to čidlo.
  5. rebelle

    O1 Klima DIAVIA

    Můj problém na klimě je ten, že klimuje stále, a kompresor vypne až když navolím teplotu na HI. Příjde mi to, jako kdyby čidlo teploty v kabině dávalo větší hodnotu než je skutečnost. Přikládám pár fotek, nevíte někdo, jestli čidlo teploty kabiny je ten malý kulatý nesmysl pod volantem? A netušíte někdo, k čemu a jak slouží ten akčí člen s nápisem Diavia vedle štítku Valeo? Event. Jak vypadá origo? Ten má totiž nějak opálené konektory. Kdyby bylo po mém, klidně bych to předělal zpět na manuální klimu, stejně s octou jezdím jen v pondělí do práce a v pátek z práce, a manuálka je příjemnější než pátrání po tajích italské dodělávky. Nemáte někdo fotku, jak to pod kastlíkem spolujezdce vypadá s origo manuálkou?
  6. rebelle

    O1 Klima DIAVIA

    Zdarec, mám v O1 dodělávanou klimu, resp. klimatronik od Diavia. Mám to auto už snad 4 roky a vůbec jsem netušil, že to není origo, až mě nedávno kluci zde na foru nasměrovali na Diavii. Můj problém je, že auto normálně klimuje, ale netopí. (chladiče, termostaty a pod už jsou vyloučeny). Vypadá to, že na autě byla klima již origo, je předělávané jen ovládání klimy, z manuálu na ten blbinec s displayem. Dokáže to někdo poznat z čísla topení ? (event. z VIN po SZ)
  7. Dík za info, koukal jsem na net a s tím názvem Diavia mi to už našlo vše. Jen mi to připadne, že zbytek klimatizace je origo, jako kdyby někdo pouze předělával manuální klimu na climatronic. Taky mě napadlo, dodělávaná klima - proč ne, ale dodělávaný klimatronic? To musí být hrozná práce nahradit táhla kabelážema se servomotorkama, ne? A ta malá mřížka vpravo pod volantem je origo nebo teplotní čidlo k Diavii?
  8. Zdar, nedávno jsem zjistil, že mám v oktě ( OI 1,9 TDI 2001 ) úplně jiný Climatronik než mají všichni ostatní. A to jsem si toho dlouhé roky nevšimnul. Propátral jsem internet, "gúgl" i zdejšíi fóra, a nadarmo. Takový ovládací panel climatroniku mám snad jenom já. Přidávám foto, nesetkali jste se někdo už s tím? Nevíte někdo, co je to za "patvar" a zda jde ŘJ tohoto "patvaru vyměnit za běžnou ŘJ climatroniku, jakou mají všichni jiní? Navíc jak jsem zjistil, nemám ani čidlo slunečního svitu. Tedy alespoň jsem ho nenašel.
  9. Díky moc za info, tak nějak jsem s tím klíče na Superba předpokládal, že asi nejspolehlivější řešení bude přímo autorizovaný servis.
  10. A hned na to mě napadá další dotaz, možná již zde diskutovaný, ale to už jsem opravdu nenaše. Našel jsem na netu možnost vystřelovacího klíče i na mou starou Octu, tzn. obyč. klíč s DO přeskládat do vystřelováku. Asi takhle http://www.bmshop.eu/nahr-obal-klice-pro-vw-skoda-seat-2-tlacitkovy/?gclid=CLTin5H2l9ICFa0V0wodI2oHaA Má s tím někdo zkušenost, nebo nějaký jiný tip? Dík
  11. Ahojte...tak jsem si dosud vždy vystačil s funkcí "hledat" a vždy jsem našel co hledám. Řeším ale teď problém s klíčem, a čím víc toho pročítám, tím víc jsem z toho domotaný. Na vystřelovacím klíčku na Superba se mi ulomil čep, držící planžetu. Předpokládám, že planžetu znovu brousit nemusím, ta je v pořádku. Stačí tedy pořídit náhradní obal na klíč a přeskládat vč. čipu, je to tak? Na netu jsem našel spousty "obalů" na vystřelovací klíče, předpokládám že to není origo. Jaká je tam kvalita, event. lze obal na vystřelovák pořídit i jako origo díl? A je někde v Brně či okolí zámečník, který by mi klíč přeskládal, už teď mám hrůzu z toho, jak mi křupe skleněná tyčinka imobilizéru. (já jsem taková jemná kovářská ruka, radši vyměním kolo na tatře)
×
×
  • Vytvořit nový...