Přejít na obsah

hotelix

Uživatel
  • Počet příspěvků

    62
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli hotelix

  • Narozeniny 1.8.1998

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení hotelix

Nováček

Nováček (1/14)

11

Popularita

  1. hotelix

    Spojka Citigo

    Hele jenom trochu OT - já se svým Upem udělal za rok cca 65tkm na drsným (rozuměj rychlým) městským provozu (+20tkm dálnice) a během nájezdu cca 70-150tkm ta spojka je furt ve stejným stavu. Na nějaký čekání jsem kašlal, prostě zařadím a pustím spojku (tudíž stáhnu otáčky spojkou). A ta spojka byla pomalu na výměnu, ale ve 150-160tkm bych řekl, že má právo. Jinak jiná část neumím posoudit, lidi mě strašili, ale nic se mi nerozbilo... Já sám většinou stojím na světlech tak, že mám zařazenou jedničku a držím spojku
  2. Já nevím jaký mám FW. Já jsem uživatel, ne hračička. Nechal jsem dodělávat 6 repro (sloupky atd, měl jsem socku se dvěma chrastítkama) a když mi to dávali tak říkali že rádio hází chybu na diag (což vysvětlovalo proč mi to nikdy nechytalo signál a pak mi někdo ukradl anténu ze střechy ještě). A když tam na dílně bylo auto podruhý kvůli montáži zesilovače tak jsem jim ještě říkal ať se podívají jestli není jen vypadlá nebo něco a prej je všechno jak má. Tak jsem se smířil. Na Jarově řekli 12400 za RCD210 nebo 215 nebo co tam je, podle VIN to našel, tak jsem se usmál, vzal jen dva nový A sloupky s reprákama a šel pryč. Jediný, kdy mi to vadí je na dálnici že nezapnu rejdioužurnál na kolony, protože navigace nereaguje na diabolku z metru na 98% kolon a uzavírek (a to ani s tím BT internetem z mobilu, který ji navíc zaseká že se BT audio laguje...).
  3. Tak můj Up! to vyřešil po svým. Od koupě nefunguje FM (prostě jak kdyby nebyla anténa, která tam ale je) - na diag hlásí nějakou závadu rádia. Stejně FM nikdy neposlouchám, takže v pohodě. No a včera se rozbila i CD mechanika, prostě dělá divný zvuky a CDčko si už ani nenatáhne. Takže tohle rádio je pěkně k ho...ničemu. Spokojenost s BT audiem. Pozdravuju na Slovensku.
  4. hotelix

    Spojka Citigo

    Mně na Up!ovi spojka s klesající teplotou začala tak jako poškubávat, prvních pár záběrů, pak je to všechno OK. Že by se hlásila o výměnu po 134tkm? Jinak to mlácení mám samozřejmě taky, ale prostě... Jede. A Start Stop to na křižovatce umlčí. Jenže je to 2013, takže si ji můžu tak akorát nechat vyměnit. Nějaký tipy, jakou koupit, aby to ten zvuk nedělalo? Tohle vlákno jsem četl, ale mám smíšené pocity
  5. Že když máte tu navigaci to neřešíte Bluetooth audiem... Je to nejjednodušší, dá se to cvakat za jízdy, dá se skákat šipkama mezi skladbama v rámci alba a mezi alby na mobilu, osobně můj oblíbený způsob, navíc hudbu může ovládat cestující vzadu --- Vím, že to neřeší problém vašich dotazů, ale přináším jinou rovinu názoru. --- SDčko v tom nemám, nepoužívám, ale u CD se mezi složkama skáče kolečkem a šipkama po skladbách, co si pamatuju, když jsem tam měl CDčko. Ale musíš mít na displeji tu ikonku "Složka 1" "Soubor (třeba) 5", jinak to bere jako hudební CD...
  6. hotelix

    Spojka Citigo

    Tyjo to není špatnej nápad @Sir_Jarek. Akorát vím, že se uvádí životnost spojky 60-80 tisíc km. Dle servisních záznamů u mě nebyla měněná za prvního majitele (toť VW operativní leasing 3roky a 73tkm). Nyní spolu máme 124 tisíc a spojka sice po chladný noci párkrát škubne ale neprokluzuje. Teda mimo to jakej to dělá bordel při volnoběhu na N. Takže se ptám - je to možný, nebo už musela být měněná? Provoz Praha a 1x týdně výlet někam za město (třeba Vary). @KikoBa Mně ten hluk vadí taky, ale jestli spojka neprokluzuje tak bych to prostě neřešil. Startovat musíš se spojkou, ujedeš tak 10 semaforů, kde tu spojku podržíš (částečně ze zvyku kvůli startstopu - studený motor) a pak už to nebude dělat. Vždycky jen rána když vyřadíš a pustíš spojku.
  7. hotelix

    Spojka Citigo

    Já mám 9/13 up! Najeto 92tkm. A je to přesně tohle. Tak potom to objednám na servis, a do Německa budeme věřit.
  8. Dobrý, mně jde spíš o to, aby mi mě to nevytrollilo uprostřed cesty v Německu. Začalo to dělat najednou včera. Auto už v záruce není, je to 9/2013. @Sir_Jarek Budu doufat. @danikd To bude teda muset počkat. Když se mi to rozbije v Praze v centru, bude to OK. Když se rozbije na Autobahnu tak bude problém a toho se prostě bojím. Až se najde někdo, kdo mi řekne, že to není nic a že stačí (až se vrátím) namazat něco v pedálu, tak budu v klidu. Ale nechápu, co to je za závadu, co tam má co cvakat... Takový jako lupnutí to je, ani ne cvakání... Není to slyšet, je to jen cítit.
  9. Cvakání při řazení je mi fuk, jde mi o ten pedál. Až mi to někde na dálnici cvakne nadobro... Nerad bych zůstal s pětkou 600km od Prahy. Prostě při chodu pedálu to tam tak cvakne... Aby to nebyla nějaká pružina, která vyskočí... panika
  10. A teda servis nebo ne? Jestli to něčemu vadí... Do servisu budu muset objednat a to musím v 1 odpoledne v pátek jet... Klidně to tam dám potom, ale jestli z toho něco upadne, nebo tak... Kurník.
  11. Hoši hoši prosím help! Hele auto musí v pátek zvládnout na otočku 1400 kilometrů do týla německého nepřítele a dneska si tak jedu a ve spojkovým pedálu začalo cvakat. Příznaky: Šlápneš na spojku, pedál jde hladce, zařadíš kvalt, přidáváš plyn, rozjíždíš se, pouštíš spojku a těsně před tím, než jí pustíš úplně v tom pedálu tak cvakne, jak kdyby v tom bodě byl nějaký schod nebo něco. Je cítit jen takovej zub, auto jede normálně, spojka zabírá normálně a když jí pustíš rychleji, tak to skoro nejde postřehnout. Schválně jsem zkusil naboso rozjezd a fakt je to v pedálu (a ne třeba v botě, co já vím). Mám to vzít narychlo do servisu? Nebo to riskovat, je tomu něco? Já jen aby mě někde nenechal, četl jsem tu jinde na fóru, že to byla nějaká pružina a že se to rozbilo... Díky moc!
  12. Tak jsem googlil a našel jsem tyhle dvě věcičky. VWCode: 1S0071641GRU VWCode: 1S0071606GRU Nemáte je někdo? Dneska jdu mrknout do VW, jestli mi je objednají a za kolik.
  13. Zdravím publikum, zajímavý dotaz. Vím, že vás tu pár má přední lízák na Citigu (Monte Carla, nebo sami dodělali), jak je na tom Up! s tím? Z etky nezjistím nic o předním nárazníku (resp o rozdílu), zajímá mě ten tvar. Jako jestli to tam půjde narafičit? Asi bych se bez něj obešel, ale dneska jsem potkal zase Citigo s tím tady a líbí se mi to a Up! by s tím vypadal hezky, zvlášť Eduard s těma pruhama. Jsou to sourozenci, mělo by to jít. Ale ten nárazník má takový ty dvě ploutve a to u citiga je menší... Koukám na to. Co myslíte? Dík
  14. hotelix

    Spojka Citigo

    "Soudruhu konstruktére, potřebujeme novou lamelu, ty starý jdou do sr*ček. A levně." Po týdnu - *Soudruhu manažere, tady máte návrh, stojí 3€ za kus.* Škrtá nákresy * Ano soudruhu konstruktére, je to sice o 640% levnější, než přechozí nákres, ale pořád je to přes rozpočet.* Hlavně mě u toho děsí, když za studenýho motoru udělám trochu drsnější rozjezd tak se to celý dost nehorázně rozklepe a to ani Felda nedělala. A to měla na origo spojce 20 let a 200 tisíc. Někdo šetřil, až ty auta budou muset do servisu? To se mi nějak nezdá.
  15. Hele 2k za komplet takhle by bylo pěkný. Neprožívám to s tím lakováním celých (automobilový barbar). Tak teď dilema. Koukám, že to bylo ale dávno, kde jsi to nechával dělat?
×
×
  • Vytvořit nový...