Přejít na obsah

Triplseven

Uživatel
  • Počet příspěvků

    798
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Triplseven

  1. Bouřka, pprvní fotka to musel být blesk jak kráva
  2. Proto jsou o trochu lepši kontejnery, že to do nich naskládaji v hale a pak se to v klidu naloží do mašiny. Bohužel 737 má maximalně posuvný koberec což je fajn, protože to cargo je neuvěřitelně dlouhé!
  3. Není dobře dobře že hazeji s kuframa, ale když si vemu kolik kilo denně jim projde rukama, taky bych hazel. Plus když si k tomu veme že na to maj jen určity čas a když letadlo ještě přileti pozdě a má odletě ná čas, tak jim nic jiného nezbýva. L-39 se dá proletět v Plzni, ale něco to stoji. www.planes.cz airliners.net jsou fakt nej fotky na světě.
  4. Tak pro zajímavost, co si myslite o tom včerejším "pruseru" ČSA v Ostravě kdy ta A310 neodletěla s lidmi na dovču?
  5. http://technet.idnes.cz/nebojte-se-letat-a...ec_technika_kuz Něco málo o udržbě: http://technet.idnes.cz/jak-se-rozebira-do...c_reportaze_NYV
  6. Swiss je v Star Aliance do které patři např. Lufthansa, LOT, Air China, ANA, Singapor Airlines, SAS, UA, Air Canada, Thai Airways International atd. ČSA, KLM-Air France, Delta, Aeroflot, Korean Air, Aero Mexiko atd, to je Sky Team Aliance Pak je One World Aliance. Nepletu li se tak čas odletu se počíta od zavřeni dveři a odtaženi od gatu, než od samotneho vjezdu na RWY a startu. Tim pádem to letadlo třeba už při pojižděni má jakoby na startu jako by 15 min sekeru.Kor ve špičce a to jsme v Praze. A na letištích typu Frankfurt, Heathrow, Shipool, jsou strarty plynule,ale zas musí letadlo jet třeba 4-5 km na start a před nim je dalších 6-8 letadel. ČSA se řidí heslen šetřit a vydělávat. Sám si myslím že ty ceny by mohli byt trochu jinde, ale zas nejsem ekonom. Ale troufám si tvrdit že udržba letadle je jedna z těch nejlepších v evropě i s tím co tam máme či nemáme!!!!
  7. Taky se už stalo u dekomprese že piloti zampoměli nastavit spravný tlak a v nějakych 4000m vypadli kyslikový masky.Samo to byl omyl tak piloti otočili a letelo se domu a museli sklesat. Jinak stači aby by měl jeden vyviječ kysliku propadlou expiraci, tak je letadlo uzeměněno dokavad se to nevyměni. Da se to řici prakticky všech nouzových vybaveni.
  8. Nepoznáš ani když letadlem proletne blesk nebo když do letadla narazi pták.A když je nouzový stav, tak na po kabině svití nouzové světla, nouzové východy atd.
  9. Radku, taky mám 2.0 TDI rok 08 a vše v pořadku. Mám najeto sice jen 41 000km.
  10. Piloti se učí celý život.Chodi na trenažery kde se učí ruzné postupy pro různe události co se mohou stát v za letu.Hlavně to musej znát pokud možno z paměti a ne listovat v manualech( taky jsem o tom slyšel a to mu vysadil jen motor). Woody: Ovládat letadlo není tak těžky, ale člověk to musí pochopit, postupy, procedury a pak umět řešit krizové situace to je to nejhorší. Když jsem dělal tyovku na ATR, tak jsem si řikal jak je to těžky atd,ale postupně jsem si uvědomoval logiku a byla to hračka. A když vemu Airbusi ( A320 family, A330, A340, A380) Tak tam je to vše plus minus stejne jan se měni vzhled latadla. Když člověk chce zapnout APU, zmačkne příslušné tlačitko a zbytek udelá počítač, to same motory atd. Ta 330 nespadla kvůli rychosti neba aspon já si to nemyslim. Jak psal P.T. Je to vše zalohováne a ne jednou.
  11. Rychloměry letadlo nesrazili. Srovnávat pád A320 s tim to si myslím že nelze.Softver je už uplně někde jinde. Poud odpálil elektroniku blesk tak to musel být hodně silný blesk a smůla. Jen čsa má jednu mašinu měsičně co chytne blesk. Zřejmě letadlo rozlámála turbulence,ale fakt obrovská. Stala se tam serie neštastných udalosti. Jak to mu tak bejvá. Jinak na National geografik daváji Vyšetřováni leteckých katastrof. Jsou tam zajimavé věci a informace.
  12. Do garančky jsem taky dolil cca taky 1 litr. Teď mám po garančce nějakých 7-8 tisíc a drží si hladinu.Je to zvláštní.
  13. Mě se taky chvějě motor na volnoběh od začátku, tak to neřešim. Se strartama jsem neměl nikdy problem!!! A byla tu diskuze kolik to žere na volnoběh, byl jsem u šraňek tak jsem na to koukal, a bylo to 0,8L při 900 otáčkách.Zaplá klima, radio. Škubáni jsem si všimnul tak max 2 krat pokud to nebylo brnknuti nohy o pedal. mám najeto necelých 36 tis. Oleje to po garančce skoro nežere a ted se mi dokonce zda že mi mírně klesla spotřeba, tak o 0,2 l
  14. By jsi z toho měl Boeinga
  15. Ti tu diru zaplatuji chces?
  16. Já mám už druhy a půjdu ho zase vrátit!Kvalita zvuku za ty prachy je mizerná!!!
  17. ja bych je všchny pověsil za koule do průvanu!Ted bych asi nevolil nikoho protože mě serou!Nikdy nebudu volit KSČM, ZELENY A KŘESTANY.Poplatky u doktora me tak neserou, jako to že nevim kam ty prachy jdou!o same dalnice! Všude se vybrali milardy a kde jsou?V prdeli někdy.Všechyn vlady jen okradaj jen lidi! všecbho zdanit at má stat co nejvice oni.Pro lidi se tu nedelá zhola nic.A nejvice jsem se zasmal když před nedavném přišli s tim že by se měli podporovat lidi mlade po škole, infrastrukturu atd. To jim došlo až když přišla krize!To je k smichu(plači). Ted je politika hnus a vinstvo největši. Z Klause a Zemana měla ještě uroveň.Jinak dle mě EU = RVHP, sami přikazi, zakazy, kolik čeho mužem a nemužem. Jediny dobry je to cestovani.
  18. do prvni garančky (na 27000km) 1L oleje.
  19. to kolus: máš proměnliví interval, to kontroluje různé parametry a dle toho to upravuje kilometry do prohlidky, taky jsem měl jet na 30 000 a jel jsem na 27 000. Jinak mám 2.0 TDI PD MR08 (OHC) a zatim v pohodě nalítano 32 000km. A ani teď při těch mrazech po 3 denním stání venku se mi nestalo že by auto nenastartovalo na poprvé.
  20. myslim že se neda srovnavat kupě auta s foťakem.
×
×
  • Vytvořit nový...