Přejít na obsah

tulipan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tulipan

  1. Ahoj, sháním SII combi v naftě bez DPF. Existuje 1,9 TDi PD s kódovým označením BKD a ta DPF nemá, ale je jich strašně málo a co jsem viděl byla katastrofa jeden vedle druhého. Proto se ptám - dělaly se kombíky s motory 2.0 TDi bez DPF? Jak se dá poznat na první pohled (kryt motoru, koncovky zahnuté dolů, atd...)? Jak je případně takový motor spolehlivý? Máte tip na nějaký pěkný kousek (origo TZ podmínkou)? Díky za každou cennou radu!!
  2. a vibroval ti i volant, nebo jen auto?
  3. po vyměnění pneu se mi zdá, že vibruje skoro pořád, takže o víkendu jdu na čepy a stabilizátory. Na brzdy nemám stahovák, tak je udělám až u bráchy ke konci měsíce :-( ale v pondělí zajedu na geometrii, třeba tam něco zjistí, nechám si raději ještě jednou udělat test nápravy. Dám pak vědět.
  4. najeto mám 230t. Dneska jsem ještě vyměnil přední gumy, zítra uvidím jestli ty vibrace vymizí. V každém případě jsem zjistil, že volant vibruje až od rychlosti 110km/h a čím jedu rychleji, tím víc (ještě teda na starých gumách). O vikendu se chystám vyměnit čepy, stabilizátory a kotouče, v pondělí zajedu na geometrii, tak jsem zvědav jestli to nebudou vyhozené prachy... jinak poloosy byly taky bez vůlí
  5. Ahoj, někomu by se v budoucnosti mohlo hodit - na diagnostice jsem měl pasivní/sporadickou chybu na adrese 0001 Přímé vstřikování nafty a předžhavení s CR (UDS) Varianta protokolu: UDS/ISOTP: P012100: potenciometr škrtící klapky neplatný signál - důsledkem závady (respektivě, jak jsem zjistil že je něco špatně) byl oblak bílého dýmu nejčastěji při rozjezdech, nebo předjíždění (mám motor CFFB s DPF) a při vypínání motoru se celé auto otřepalo jak oslíček, když z něj padají zlaté krejcárky - příčina závady byla zakarbonovaná škrtící klapka na sání - takže vytáhnout, vyčistit do vysokého lesku, nasadit a je klid.
  6. Ahoj, připojím se se zajímavým dotazem: Mám Superb Combi (MR2013), 2.0 TDi CFFB 103kW, předokolka, 6q manuál - jedu po rovině, z kopce i do kopce, rovně, mírná pravotočivá i levotočivá na tempomat třeba 120km/h, a 5sekund se volant třepe (chodí tak 2mm po věnci), pak 5sekund nic - takto pořád dokola Nevím jestli to může mít souvislost, ale když bylo auto na zvedáku a otáčelo se jedním kolem třeba po směru jízdy dopředu (na neutrál), druhé kolo se otáčelo taky po směru jízdy dopředu (nemělo by to být kontra? jakože jedno dopředu a druhé dozadu...?). Když se otáčelo velmi pomalu spolujezdcovým kolem, řidičovo se v jenom bodě zastavilo (najednou začalo klást odpor) a pak už jenom stálo. Začalo se otáčet (ale opět stejným směrem jako mnou hnané kolo) až když jsem zrychlil otáčení třeba na ekvivalent 5km/h gumy mám vyvážené, v čepech není vůle, silentbloky OK. Moc děkuji za jakoukoliv věcnou radu.
  7. díky za tak rychlou odpověď pane Mistře. Bylo by možné poslat číslo toho motorku (klidně SZ)? Ve vláknu zmíněného tématu jsem jej nenašel, bylo tam jenom napsáno " ...vyměnit krokový motorek z budíků a bude to vyřešené. " :-D
  8. omlouvám se za další dotazy mimo téma - dám je někam jinam. K tématu - může mít vliv úprava LED zadních světel např. na funkci tachometru? Děkuji za odpovědi.
  9. Ahoj klubíci. Mám na vás trochu obecnější dotaz. Koupil jsem od pána z Prahy-Chodova stříbrný Superb Combi 2.0 TDi 103kW, r.v.2012 (kárované sedačky), dovezl ho z DE 6/2016. Říkal mi, že na něm nechal dělat zadní LED lampy a dodělal navigaci Columbus (ještě prý dělal chrom hagusy, LEDky do zrcátek a čert ví co ještě). Zajímá mě, jestli ty úpravy můžou mít vliv na funkci tachometru. Ručička se houpe a když ji porovnávám s rychlostí, kterou ukazuje maxidot, někdy je vyšší, jindy nižší (ještě zkusím vypozorovat, jestli se změna děje třeba při zrychlení/zpomalení). Může to mít i vliv na zobrazení spotřeby? Zdá se mi totiž, že ani Maxidot neukazuje moc přesně (porovnávám s radary v obcích – ale ani ty přesné nejsou, v pondělí to prubnu ještě s GPS). Jestli se tady třeba najde člověk, který úpravy dělal, mohli bychom se sejít a zkusit problém vyřešit. Taky by mě zajímala orientační cena. Na autě totiž ještě drhne PP kotouč a tím lehce vibruje volant (bohužel to asi odnesly i silentbloky, možná čep řízení… přitom pán říkal, že jsou přední brzdy nové – ale nově tam jsou jen destičky, kotouče úplně mrtvé. A v neposlední řadě se mi zdá, že správně nefunguje el. sklápění zrcátek… taky jsem si všimnul, že bylo demontováno čalounění řidičova A sloupku a panel s otočným ovladačem světel – byl vycvaknutý. Takže se v tom už možná někdo hrabal… a nemám z toho dobrý pocit, aby nevylezli další „kostlivci ze skříně“. Takže chci dát dohromady ceny za opravy skrytých závad, ať vím, jestli si auto nechám, nebo vrátím) Moc děkuji za jakoukoliv přínosnou odpověď.
×
×
  • Vytvořit nový...