Přejít na obsah

SRowars

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení SRowars

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Dobrý den, nevíte, prosím, od čeho by mohla bejt tato hadička? (viz obr. č. 1 a 2). Napadá mě, že možná od zásobníku podtlaku, kterej tam nemám (viz ilustrační obr. 3). Jinak se mi začal se mi snižovat výkon při vyšších převod. stupních ve větších rychlostech + občas při brzdění přestane fungovat brzd. posilovač. Po vyp. a zap. motoru, tušim funguje. Co se týká výkonu: vzduch. filtr, sací potrubí/netěsnost ok, snímač množství nasávanýho vzduchu (váha vzduchu) přeměřený, kolem EGRu nětěsnost oleje, turbo tušim ve vyšších otáčkách popískává (+ tušim nětěsnost oleje, pokud to není z vrchu z okolí EGRu), škrt. klapka a komprese nekontrolovaný, starty bezproblémový. Hrubej čistič/sací koš podávacího paliv. čerpadla čistej, paliv. hadice nekontrolovány. U brzd. posilovače: tušim, že po vypnutí motoru, když se našlape brzd. pedál, zůstane tvrdej a po nastartování se nepropadne, možná až cca za 10 sekund + tušim občas zazní zasyčení. Vakuová hadice ("kolínko") mezi brzd. posilovačem a podtlak. čerpadlem (vývěvou) kontrolovaná. Jedná se o Octavii I, 1.9 TDI, 66 kW, r. v. 2000. Děkuju Vám za odpovědi!
  2. Jasně, kouknu na to. Ještě jednou díky moc a měj hezkej a klidnej víkend.
  3. Ok, dobře, děkuju ti moc za odpověď. Akorát, jestli nevíš, jaká opravná sada by to měla bejt, příp. jaký rozměr, protože koukám např. na Kelly, nebo obecně a je jich tam víc. Ještě jednou děkuju když tak za odpověď!
  4. Dobrý den, mám problém... - z ničeho nic mi najednou na Škodě Octavii II, 2.0 TDI 16V (BKD), 103 kW, r. v. 2004, Elegance, přestala těsnit brzd. soustava (zřejmě opotřebením). Je sníženej brzdnej účinek + se propadá brzd. pedál (možná je k tomu navíc už zavzdušněná). Na zadní pravý straně, kde je normálně kotoučová brzda s brzd. destičkami, trochu teče brzd. kapalina, pravděpodobně na protilehlý straně brzdovýho pístu (viz fotky pro přesnější specifikaci). Je to, prosím, možné? Není tam prasklé nějaké těsnění? Dá se to vyřešit např. opravnou sadou, nebo je zapotřebí novej brzd. třmen? Na co to tam když tak vůbec je, příp. ten šroub s hvězdičkovým otvorem? Zkoušel jsem všechno utáhnout, ale je to dotažený. Z brzd. trubek a hadiček sem nic vytejkat neviděl. Děkuju Vám za rady a odpovědi.
  5. S autem právě že jezdím v celku ve vysokejch otáčkách. Ok a proč bys to nedělal při stání? Jinak dobře, díky moc za odpověď.
  6. Díky za odpověď. Zkusím teda načíst to DPFko, nicméně to už jsem zkoušel a nic to nenalezlo. Je možný, že to na to nemá senzor? Jinak myslíte si, že by mohlo bejt buď ucpaný DPFko, nebo nějaký potrubí, a tak to tlakem komprese časem poškodilo čidlo G450 (proto to psalo, že je signál moc velkej) a teď to kvůli zanešenýmu průniku hlásí, že je signál příliš nízkej? Pomohlo by nějakou dobu podržet plyn ve vysokejch otáčkách před regenerací a při regeneraci a udělat další? Ještě jsem někde slyšel, že někomu pomohlo vyčistit EGRák. A taky by mě zajímalo, jestli bych to nemohl nějak profoknout pumpou, např. ty dvě hadičky, co vedou do čidla G450. Nepoškodilo by to něco? A měl by motor běžet, anebo bejt vyplej? A měl bych jednu hadičku ucpat, či je to jedno? Díky.
  7. Zdravím, mám problém s dvojkovým Superbem 2.0 TDI-PD (BMP), r. v. 2008... Nejdřív se rozsvítila emisní kontrolka motoru a na diagnostice mi vyjel tento výpis (viz obr. 1). Pak sem vyměnil tenhle senzor, adaptoval a spustit regeneraci filtru pevnejch částic. Všechno zhaslo, ale následnej den se rozsvítil znovu filtr pevnejch částic (předpokládám, že opět regenerace), kterej pak zhlasl, avšak po dalším nastartování se rozsvítila zas emisní kontrolka. Po opětovným napíchnutí na diagnostiku, to hlásí zas toto (obr. 2). Nevíte, prosím, co náhodou s tím? Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...