Přejít na obsah

Clerfayt

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 931
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    17

Příspěvky zveřejnil Clerfayt

  1. V 7. 1. 2024 na 16:13, Horza napsal:

    Superb 4, který byl vystavený na e-salonu měl asi tím pádem ještě starý volant, protože pokud správně vidím dle mých fotek, tak S4 má volant se starým chromovým logem, ale Kodiaq 2 už má dechrom. Na fotkách od @stanmar je vidět, že už i Superb má dechrom logo. Trošku takové srandovní. 

     

    IMG_3894.thumb.JPEG.f886adc82c632aded44e0bda1a451e65.JPEGIMG_3909.thumb.JPEG.b81f8051d413f4ecd677796591b3d87f.JPEG

     

    Mimochodem, nechápu proč zase všechny prezentační auta nemají asistovanou jízdu, ale mají tam záslepku na volantu. I nový Enyaq L&K při prezentačních jízdách nebyl asistovanou jízdou vybaven. To vypadá, že problémy spojené s asistovanou jízdou nejsou stále úplně vyřešeny...

     

     

    K čemi že je dobrá ta asiatovaná jízda? To zní jako asistovaná reprodukce. Až budu chtít asistovanou jízdu, pojedu autobusem, ne? 

    • Díky 1
  2. Tak to téma uzamkni a je to. 

     

    Naštěstí mají lidi svobodu volby můžou si olej měnit od 1000 třeba to 100 000km. A nebo jen olej dolévat a neměnit vůbec. Dělal jsem to tak u své Š105 a na motor do věčných lovišť neodešla. 

    Taky nechápu co je problém. Každý si může  olej měnit jak chce. 

    • Pozitivní 1
  3. Ono záleží jak se ten 30tkm interval najede. Jestli někdo jezdí denně 250km a ráno motor zahřeje webastem, je jiné opotřebení, než když někdo nacourává těch 30 tkm 2 roky s mrakem studených startů. 

     

    Resp. Nemá cenu prokazovat to, či tamto. Prostě měním olej po 15000 a u druhého auta, které se courá cca po 8000km a je to vyřešené. 

    • Pozitivní 1
  4. Zvláštní. Jak říkám, algoritmus je složitý. Jednou jsem vyfásnul služebák se zhuntovanou baterií. Dobíjel ji taky stále.... až po týdnu začal na chvíli "rekuperovat"  a další den už zase stále nabíjel. 

     

    Nebo můj tchán. Jezdí hodně sporadicky a kratší trasy. Jemu to taky prakticky nerekuperuje. 

    • Pozitivní 1
  5. Před hodinou, Tom1234 napsal:

    Zdravím, na octavii 3 (hatchback r.v. 2013) mi nefungují parkovací senzory(asi 2měsíc). Nejdou zapnout ani přes tlačítko před řadící pákou. Žádný tón se neozve. Přestali fungovat z ničeho nic. Diagnostika nic neukázala. Možná origo koncernová by to viděla. Všichni píšete o dlouhým tónu. Bude tady jinej problém, když žádný tón neskgnalizuje? Dokážu s tím něco sám když diagnostika nic nejkáže. Může být vadný jeden z reproduktorů? Co myslíte?

    A couvací světlo ti svítí?

  6. před 4 hodinami, McMatej napsal:

    Trochu 🙂 mně znejišťuje to, že to dělá jen na 2., když se spojka používá při každém řazení. 

     

    Tak jen pro úplnost, mohla by to dělat i nevhodně nastavená délka řadících táhel (bovdenů), že se nedozařadí rychlost. Tomu ale nedává smysl, to, že jde spojka občas ztuha.

     

    No jo, nejhůře se opravuje to, co zlobí jen občas. 

    Super nápad pro začátek. Nastavení táhel je práce na minutu, ne?

    • Pozitivní 1
×
×
  • Vytvořit nový...