Přejít na obsah

marek16

Uživatel
  • Počet příspěvků

    130
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem marek16

  1. čau, prosímtě, máš nějakej zdroj k tomu jaký období? a týká se to i passatů z dané doby? díky.
  2. zkusím trošku oživit téma, opravdu k tomu nikdo nemá víc informací? Obecně se píše, že DFCA mívá o pár kW menší výkon než udávanej (třeba 132), ale zase jsou lidi , kterým naměřili i standardních 140... potřeboval bych vědět, jestli má smysl se tomu motoru vyhýbat, nebo se to dá nějak poznat... případně jestli je to SW záležitost, která by se dala vyřešit přehráním na DFHA SW... Co třeba takový @motorpower, nevíte?
  3. čaute, zase jsem se o tom s někým bavil a tak mi to nedá. Moje auto žere. A to tak, že průměrná spotřeba podle tankování za pět let provozu je 11.8L. Ze začátku v tom bylo hodně město a jezdil jsem brzda plyn, takže by se to dalo pochopit, ale teď už jezdím v klidu a přijde mi, že to žere furt. V podstatě i když jedu jako úplně posranej dálku třeba 100-110 na tempomat, tak minimum na co se dostanu podle PC je tak 7.5-8L, v reálu o něco víc. 130 na dálnici znamená tak 9.5-10.5L, jízda po městě 13-15. Tohle se zlepší pokaždé když naleju do nádrže Oxicat/BG44, nebo vyměním vzducháč a prostříkám váhu vzduchu čističem, to vždycky klesne jak sviňa a najednou není problém i pár km dojet klidně za 7.5. Ale přijde mi že to vždycky vydrží jen pár nádrží a pak zase začne stoupat. Trošku jsem se zamýšlel nad tím, co vstupuje do regulace motoru a napadá mě, že by to mohlo dělat: -lambda (přední měněná pár desítek tkm zpět, zadní zatím ne, ale ta je jen kontrolní, ne?) -váha vzduchu (origo, pokud mi potvrdíte že jo, můžu vyměnit) -protitlak ve výfuku, třeba tím že je kat plnej bordelu, rozpadlej nebo roztavenej, viz foto? (z netu, to není můj) -pak možná nějaký další čidlo, MAP, nebo je tam ještě něco? -svíčky jsou tam cca 40tkm Trošku to ztěžuje fakt, že se mi do toho úplně nechce vrážet třeba dvacku za novej kat, takže by se mi hodily jen lowcost možnosti :) Budu rád za každej tip, dík!
  4. marek16

    Letní pneu R17

    čau borci, prosímvás, mám O2 RS a dlouhodobě mě sere mlácení od podvozku na nerovnostech, mizernej komfort (D1/vlny na asfaltu/naklepávání) s R18. Budu dělat komplet repas náprav, ale k tomu bych tam chtěl dát pneu, který actually něco požerou, takže z rozměrů co se kdy dávaly na O2 bych chtěl 225/50 R17, který ale byly jen na Scoutu. Volal jsem si na dopravní inspektorát a na jednoduchou otázku jsem dostal pětiminutovou přednášku na téma "no to by teda v žádným případě nešlo, to uráží samotnou mou existenci". Podle internetu k tomu potřebuju buď vyjádření dovozce (což mi škodovka určitě nedá), nebo nějakej typovej list nových kol, který se mi sice kupovat nechce (bral bych Zenithy r17 kvůli předpokládané větší kvalitě od nějakých nonamů), ale v nejhorším jsem schopnej koupit i ty kola. Chci to 100% legálně v TP kvůli pojišťovně, a případně policii v zahraničí. 1) Otázka zní, provozujete někdo něco podobnýho, a jak se vám to povedlo zapsat do TP? 2) Doporučíte i gumy v rozměru 225/50, který nejsou XL? (takže předpokládám že musím brát hmotnostní index 94, protože 91 se skoro nevyrábí a 98 mám teď a je to peklo) A nebude náhodou lepší z hlediska pohodlí vzít 225/45 91 než 225/50 94, právě kvůli té tloušťce bočnice? Fakt to nedokážu posoudit... díkec :)
  5. čaute, jen se chci podělit o zkušenost - zdaleka se vyhýbejte u ramen (a asi u všeho) značce Teknorot, vydržely asi 2.5 roku a když to hodně přeženu, tak 15tkm. Potom to začalo na každé díře mlátit tak, že mám chuť to auto shodit ze skály. (tlumiče mám nový, origo, a asi 2tkm) Zkusím dát Lemforder ramena a opravnou sadu na zadek, a uvidíme. A ještě se zeptám, když mám v řízení jakoby vůli - pokud točím do strany a pak zase naopak, tak tam jakoby občas cvakne - co by to mohlo být? Asi vezmu i čepy (1K0407365C 1K0407366C), ale má smysl k nim brát i tu tyčku řízení, nebo ne? A někde kdosi psal, že jsou tam ty čepy 4, chápu to správně že druhej je na druhým konci té tyčky řízení? Vyměnit to vše, nebo stačí ten jeden čep na ramenu? Nájezd 172tkm. Díky!
  6. jo, odchází to i normálně a máš pravdu, že ten díl je shit a měl by ho někdo omlátit vysoce postavenýmu manažerovi v koncernu o hlavu. Ale pokud se předtím měnily rozvody, tak je to stopro tím.
  7. nedodrženej postup výměny rozvodů podle příručky, koncern o tom ví:
  8. Koncern neudává, co jsem viděl z Passatů s tímhle motorem, tak po 200 už začíná vypadat dost jetě, vytahaně, a dál bych to moc nepokoušel, tzn měnil bych zároveň s rozvodama. To na fotkách má tuším 200-250.
  9. čidla dif. tlaku pravidelně mezi 100-200tkm odchází, v konečné fázi se i roztaví. Vyměnil bych preventivně obě než se začnu hrabat v DPF. DPF plný popílku bude až tak po nájezu 250-330tkm - takže buď je auto takhle ojetý, stočený, nebo je dpf plnej spíš sazí než popela, a ještě by to mohla zachránit servisní regenerace.
  10. Jednoduše, udělej tu delší a rychlejší jízdu ještě jednou bez couraček. Když klesne, tak ti to žere olej :)
  11. no někde tam máš díru - modul sání, hadice, spojky... je potřeba to všechno prověřit.
  12. Pročetl jsem většinu vláken o čiptuningu na českým internetu, a jediný tři chipy, co bych byl ochotnej riskovat, jsou: -Motorpower (komentuje rozumně a jeho příspěvky dávají smysl, navíc, pokud jsi ochotnej mu věřit, mu jezdí po čipu několik sanitek řádově statisíce km, což mi přijde jako slušnej důkaz spolehlivosti) -TDIFun -APR - jestli to správně chápu, je to zahraniční firma co jen poskytuje soft (kterej by měl být kvalitní), ale nahrávají ho jiní, a jsme zase u té důvěry. Jinak musíš počítat se zvýšenou zátěží na celej pohonnej řetězec, takže to chce zkrátit intervaly oleje a filtrů, počítat že může dřív odcházet spojka, nebo cokoliv jinýho...
  13. to mě fascinuje, že si někdo dá práci s tím aby napsal ten post "vyřešeno", ale už tam nenapíše nic víc :D
  14. no zalepující se vodní pumpy už jsou úplně legendární, pokud máš pořád tu origo, tak určitě vyměnit i s proplachem systému a nalít G12 EVO.
  15. 5582 - Oil Pressure Switch for reduced Oil Pressure Ten motor má dvoustupňový olejový čerpadlo řízený solenoidem (N428) nad olejovou vanou. Co jsem teď rychle zagooglil, tak bych nejdřív prověřil pojistku a kabel k tomu N428, pokud budou v pohodě tak bych zkusil proplach do oleje, jestli není zanesenej karbonem, dále vymontovat ho a prověřit jestli není ucpanej třeba nějakým kovovým bordelem, a pak případně vyměnit. Nebo by to mohl být ještě jeden z těch senzorů tlaku oleje vlevo. No a pokud nic z toho nepomůže, tak už nastoupí drahý věci, olejový čerpadlo, případně ojniční ložiska a klika.
  16. Proč reaguješ takhle? Pokud budu _vědět_, že je to rozpadlý zdvihátko, nebo vstřik, tak ho samozřejmě vyměním, ale kolega to nevěděl a zjišťoval co s tím je, takže v takovým případě mi dává smysl vyloučit nejjednodušší věci (přicpanej vstřik), než začnu rozebírat motor :) ale zkoušel, nepomohlo, tak se jede dál.
  17. marek16

    DPF

    Zajímala by mě jedna věc - snižuje se se vzrůstajícím zaplněním DPF výkon motoru tak že to jde poznat? To přece nemůže jet pořád stejně když je skoro ucpanej a generuje protitlak, ne?
  18. rozhodně bych do toho nalil nějakej čistič palivovýho systému (BG), než začnu zběsile měnit drahý části motoru :)
  19. marek16

    Převodový olej

    škodovka neudává, ale je dobrý to třeba ve 120 vyměnit.
  20. nezapomněli vám vyndat ty přepravní podložky na podvozku?
  21. gabrielroman: je to nižší třída od shellu, horší než helix ultra (respektive oni to marketujou jako na starší, víc opotřebený auta - viděl jsem v nějakým jejich PDF letáku) . Normu to splňuje ,ale asi to bude mít míň aditiv než ty dražší. Vzhledem k tomu že helix ultra se dá sehnat za 650-800/5L, nevidím důvod lít něco levnějšího.
  22. nejezdi nad 2.5 tisíce otáček než to opravíš, pokud si nechceš zadřít motor.
  23. když jsem tohle načítal, nikde k tomu nejsou dost konkrétní informace (třeba jak moc je ta oprava vyčištěním ultrazvukem spolehlivá, aspoň zhruba). Za to jsem ale našel kontakt na nějakou firmu u zlína, co tyhle opravy dělá, tak tam můžeš zkusit zavolat a zeptat se: http://www.pentozlin.cz/diesel.php A pak dej vědět, samotnýho by mě to zajímalo.
  24. Výsledek pro další lidi - nakonec se na to díval mechanik ještě s Fidem, zkoušeli nalogovat, ale zmizelo to. Pravděpodobně nějaká bublina v systému.
  25. A nemůže to být nějakej bordel v tom čerpadle, kvůli kterýmu nefunguje tak jak má? Tenhle motor už má to dvoustupňový olejový čerpadlo se spoustou hejblátek a malých součástí, to bude podle mě dost náchylný na usazeniny, a taky by dávalo smysl, že jak se ten olej ohřeje a teče líp, tak to zmizí. Je to jen nápad, ale zkoušeli jste někdo proplach do oleje? Ty tři stovky za něj jsou nic, a třeba to pomůže :) Edit: dávalo by mi to smysl ještě z jednoho důvodu - kdekoliv na tom motoru použili překomplikovanou elektromechaniku se spoustou drobných částí a úzkých cestiček, tak to selhalo - jak elektrický vodní pumpy, tak variabilní časování ventilů se časem ucpou a začnou zlobit.
×
×
  • Vytvořit nový...