Přejít na obsah

retroman159

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem retroman159

  1. Zdravím, tohle je zbytečný repasovat. Je to víceméně vlastnost, mám doma i služební 1.0 TSI a dělá to od novoty. To táhlo má trošku vuli a dělá to randál, vždyt to tam drží nějaká obyčejná závlačka. U sebe na 1.5 TSi jsem to řešil klipsnou určenou pro 2.0 TFSI 147kw a pomohlo to výrazně. Ještě jsem tam natáhl od Turba pružinka, co vymezuje vůli a je to bohový. Na fotce je to provizorně na drát, pak jsem to udělal lépe.
  2. Ahoj, pročetl jsem zdejších 12 stránek a krom nesmyslných dohad a řečí, jsem se tu nic nedozvěděl... Mám trošku specifický dotaz. Mám Octavii 3 Combi Style, MR 2020. Motorizace 1.5 Tsi M6 s FA a klasickým tempomatem. Páčky pod volantem jsou KOSTAL, volant nevyhřívaný. U oblých radarů není třeba swap, u mého ano. V AS mi to neudělají (klasika), moje otázka zní. Když si namontuji páčky, nakóduji přes VCDS, jak tam dokážu nacpat SWAP pro adaptivní tempomat, když mi to přes ODIS v AS neudělají? Auto mám v záruce, takže to jen tak někomu svěřit nechci. Existuje nějaká cesta, jak to dostat i do systému ŠA jako PR výbavu, aby to tam figurovalo? Díky
  3. Ten systém není úplně ideální, je nutné u nej dbát mnohem více na preventivní dekarbonizaci než u jiných a pak i s ACT, funguje spolehlivě. Každopádně ten systém je nepříjemný, s tím souhlasím.
  4. Ahoj, namontoval jsem na svoji O3 1.5 TSi M6 Combi tažné a auto si více sedlo, dle DP jsem na spodní hraně tolerance světlé výšky. Hned jak tam dám něco do auta, nedej bože kola na tažné, jde to k zemi. Mám u zadních pružin hmotnostní třídu 5 a pružiny 5Q0 511 121 AE, takže téměř základ. Koukám do ETKY a nikde není možné zjistit, jaké pružiny by tam měli být s tažným. Těch variant co to určuje je kupa (tažné, 4x4, DSG, diesel/benzin, paket pro špatné cesty, scout - a tohle kombinovat mezi sebou. Nelze tedy jen tak ukázat na pružinu bez znalosti) Je tu někdo, kdo má 1.5 TSI Combi M6 s tažným z výroby a dal by do placu, co tam je za pružiny vzadu? Zvažuji i instalaci přídavných zesílených pružiny: https://www.pruziny.info/zatezove-pruziny--skoda-octavia-iii-combi--zesilene--zadni-naprava,1994.html, zatím na to všude vidím kladné ohlasy. Nemáte to někdo na autě? Zde na ukázku auto v prázdnem stavu, při měření ponoření kola do blatníku (od středu kola k hraně blatníku) je zadní kolo téměř o 1cm níž, než předek s tažným. Auto má najeto 68 000km a s tažným jezdilo jedno léto. Auto s tažným, vždy prázdné. Zde auto před montáží tažného Díky za rady!
  5. Jardo taky bych ten návod bral, ale mám pocit ze na tomto fóru se často dozvím pouze kdo to umí dodělat (samozřejmě a pochopitelně za poplatek) ale už se nedozvím jak a jsou kolem toho tajnosti, jsem zručný a nemám problém, dělal jsem si spoustu věci, ale některé opravdu ne zcela běžné informace dostat je náročné až nereálné. Nedám 25000 za volant, volant mužů koupit za 5000 + 3-4 tisíce použity volantový kroužek a pokud to zvládnu správně prepinovat nevidím zásadní problem, VCDS mám takže kódování zvládnu. No a Natáhnout vodič na + a - je brnkačka 🙂
  6. Zdravím, lze doma aktualizovat u MR2020 firmware Amundsena nebo je nutné jet do servisu? Je vypsáno TPI viz příloha a je potřeba nahrát SW 480. Mám výpadky BT hudby. Díky
  7. Začal bych vyžadováním SW 369 pro novější SW 480, kde některé tyto problémy jsou popsané. Je na to i servisní akce TPI viž přílohy. Pokud ani to nepomuže, opravdu to bude asi větší problém :(
  8. Nemáš nějaký fotky z montáže? A neměli ve škodovce problém, ze jsi namontoval sadu pro liftback na Combi? Vím ze mají v ETCE kódy pro přestavbu do ODISu, tak zdali neměl připomínky ze musí použit kód pro liftback na Combi. Oni se hrozně drží totiž schválených postupu. Mám auto v zaruce, takže chci origo sadu, jenze highline a to na Combi není. Absolutně nemůžu pochopit proč, jakého vola toto napadlo. 😀
  9. Ach jo, tak teď už to chápu. Bojím se, ze u verze pro liftback budou jiné délky vodičů a mohla by mi spojka kabelaze 5. Dveri vyjit někam do nepřistupna. Čistě náhodou nedá se objednat ta kabeláž z té sady sama? Highline kameru mohu sehnat samostatně. Ačkoliv nevím jestli pro lowline není jiná kabeláž.
  10. Ahoj, chci udělat taky kameru, ale když jsem se ptal na tu origo sadu ze Škoda Eshopu, tak mě bylo řečeno, ze to je lowline kamera přímo z infolinka Škoda. Teď u tebe vidím, ze to je High, tak kde je tedy pravda? 😀 Kupoval jsi z e-shopu sadu 5E9 054 634 (5E5… liftback) ?? Díky :) Borec na info e-mailu škody mi napsal, ze to je lowline kamera.
  11. Tak to máme téměř stejné, mám Scalu služební ale příští rok kvuli rozpočtu budu mít místo Scala AMB novou Fabii 4 style, no ale na Climatronic už nezbyl rozpočet. Manuál je katastrofa, na to se připrav, pokud jsi s ním do ted jezdil, budeš neštastný. Vidím rozdíl oproti soukromé O3 MR 2020. Vždy je lepší dát klíčové věci do výroby, něco lze dodělat opravdu složitě. Nicméně u F4 lze stejně jako u Scaly bez HW zásahu dokodávat to samé. Stačí ta kamera.
  12. Dnes jsem byl se Scalou na prohlídce a mám dokodovaný Light Assist, adaptivní vedení pruhu, pamatování stavu Lane Assist po startu a čtení dopravních značek (vše umí jedna a ta samá čelní kamera pro hlídání v pruzích) no a po připojení na DIAG to vyhodilo rozdílné kodování oproti výrobě a v systému mám rářez "kybernetický utok na vozidlo". Kdyby bylo auto ještě v záruce, tak bez váhání prý padla. Na příští rok mám objednanou F4, spoustu věcí si tam stejně dokoduju, ale před čímkoliv provedu zálohu a obraz auta a před každou prohlídkou to vrátím do továru. Kdybych se na to neptal, nedozvěděl bych se to a odjel bych ze servisu s pocitem, že nikdo nic nezjistil. Auto mi totiž nepřehráli, ale záznam tam mám. :)
  13. Ahoj, mám Octavii 2019 Style s Navigací Amundsen a bez jákekoliv kamery před sklem (pouze deštový senzor + základní světelný). Lze nějak aktivovat přes VCDS zobrazení rychlostního limitu v Maxidotu (mám barevný) pouze z navigačních dat? U některých koncernových aut jsem to viděl. Díky moc
  14. Nastavec na lambdu je ořech na golu s výřezem na kabel lambdy. Šlo to vrchem úplně v pohodě a lambdu jsem vyměnil během 20 minut a nemuselo se pod auto. Kolem 1.2 TSi je krásně místa, u měli bývalého 1.6 TDI v Rapidu bylo cokoliv menit naprostý porod.
  15. Ke klapce je super přístup, když se sundá sání zepředu dozadu (ta trubka bez filtru) tak je hned krásně na ráně přímo u hrdla trubky. Drží na 4 šroubech a jde parádně ven i pro amatéra, zkoušel jsem a čistil. Každopádně po čištění je nutná adaptace přes diagnostiku! Bez toho to nikdy ani nezkoušet, muže to dělat kvuli většimu prutoku vzduchu neplechu. Nicmíně jsem došel k závěru, že tam není co čistit - najeto 107 000km a byla uplně čistá.
  16. Já jsem si jí měnil před týdnem, dělal jsem to zeshora normálně, složení nářádí následující. Nástavec na lambdu + kloub 1/2" + prodloužení 1/2" 25cm + prodloužení 1/2" 10 cm a pak už jsem tam dal ráčnu nebo momenták. Jednou rukou jsem jistil tu sestavu a druhou povoloval/utahoval. Ani dílenská příručka nepojednává o demontáži ŽÁDNÝCH komponent, je tam hezký přístup. Jsou mnohe horší motory. :) Interval tam není, ale já měl na 107 000km mrtvé obě, nejdřív měněna první a po 2 měsících druhá. A pozor! I druhý lambda má vliv na spotřebu, já měl první novou a druhá stále hlásila chudou směs a nutila motor obohatit. Z výfuku smrděl nespálený benzín a po výměně lambdy za katem je klid.
  17. Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s aktiviváním toho systému? Nakódovat to zvládnu, ale nevím kam přesně zapojit to tlačítko které tam musím pridat, nemáte někdo zkušenosti? Rapid MR2014 Elegance Diky moc :)
  18. Ahoj, chci se zeptat zdali by se nedal přes VCDS nakodovat parkovací asistent co se tyče do vzdáleností od překážek? Mám Rapid MR2014(starsi elektrika a asistent pouze vzadu - 3 čidla) jde o to ze např. u nové O3 ukazuje co čárka na rádiu to 10cm takže jeho citlivost je až do 10cm od překážky a až poté děla permanentní tón. U mě to je 30-35cm což ve městě je fůra místa a stejně to vždy parkuju i přes tón o kus blíž naslepo. Neresil někdo překodování těch vzdálenosti kluci? @miklisek Ty jsi takový zručný a schopny, tak třeba máš nějakou zkušenost :) Díky moc!
  19. Auto mám doma od nového, takže celých 150 000km je mých, není stočené. :)
  20. Ahoj Všichni, sice nemám Octavii, ale mám Rapida 2014 s motorem 1.6 TDI 77kw CAYC, a mám najeto 150 000km a filtr je zanesený na 48%. Auto nejezdí krátké trasy moc, město a trasy do 10km jsou tak 20%, zbytek jsou trasy 50km a více na jedno nastartovaní. Snad Vám tento poznatek pomuže :)
  21. retroman159

    Výdrž brzd

    ŠKODA RAPID MR2014 1.6 TDI 77kw - Přední kotouče 288x25mm- Kotouče a destičky vydrželi 140 000km a když se sundávaly, byly dojeté cca přesně na výměnu, zbývalo tam minimum obložení, které bez ohrožení ještě brzdilo.
×
×
  • Vytvořit nový...